Modus operandi aktivistů (nejenom v Brně)

Featured Image

Aktivisté začínají pomalu zjišťovat, že když se dredatá fetka k něčemu připoutá řetězem, tak to nic nezmění a začínají fungovat jinak. Zjistili, že dokážou zneužít závisláky na sociálních sítích prakticky k čemukoliv, neboť tito „individualisté“ (co jsou jeden jako druhý), se svrbícími prsty kliknou na cokoliv, co jim zdánlivě na okamžik dovede zahnat deprese ze své zbytečné existence a pomůže zabít chvilku neustálé nudy, aby s pocitem „zachránce planety“ vyjádřili svůj Názor™.

A dál se o to nestarají, zapomenou. Ale aktivistické vedení si mne ruce. Neboť tyto výkřiky do tmy mohou prezentovat jako Hlas Lidu™. Co na tom, že se jedná o jasnou tendenční manipulaci, o to snazší, že se jedná o úzkou demografickou skupinu (marketérův ráj), protože lidé starší, zaměstnaní a s rodinou na „aktivismus“ nemají čas. A tak je hlas této miniaturní minoritní skupinky o to víc slyšet, protože existuje pouze v bublině sociální sítě a internetu, kde mnohdy nemá opozici, protože navrhují takové kraviny, že by soudného člověka nikdy nenapadlo, že by se měl vůči těmto zcela evidentním nesmyslům vyhradit. A ani se o nich nedozví, pokud zrovna náhodou nemá mezi známými nějakého pomateného člověka, kterému z nějakého důvodu toleruje jeho pomýlenost…

V největší České vesnici, rozléhající se pod olbřímím štítem Špilasu, si Brňáci v posledních volbách zvolili recesistické hnutí Hnít Brno™, když s typickým sebemrskačstvím (způsobené neustálými posměšky Pražáků: „A máte tam metro?“) usoudili, že politika je fůj, ale mohla by být alespoň sranda, tak to hodili klaunům. Ale přepočítali se, hodilo jim to moc lidí, a tak se klauni, do té doby akorát publikující „vtipné“ glosy na internetu se ze dne na den ocitli v politice. Člověku jim jich mohlo být až líto, když viděl, jak jejich naivity a ideálů zneužívají žraloci, kterým začali plnit roli užitečných idiotů a živých štítů a stínů, ve kterých si můžou dělat svoje kšeftíčky. Ale pak začali sami dělat „politiku“, rozfofrovali miliardy za naprosté nesmysly a udělali spoustu přešlapů. Nejhorší však je, že si s potutelnými úsměvy idiota myslí, jaké nekonají dobro a ničí život všem obyvatelům ve městě. Abych se ale vrátil zpátky k tématu, tohle bylo jen takové intermezzo.

Město přišlo s takzvaným Plánem mobility™. Jedná se o dokument, který na 50 let dopředu má určovat dopravu v Brně. Což o to, dlouhodobý plán nemusí být špatná věc (i když víme, jak se dařilo pětiletkám), problém je ovšem v tom, že se nejedná o realistickou analýzu, ale o vlhký sen eko-aktivistický sen. Který si vytyčil svůj cíl (např. z 1 % cyklistů se má stát 12 % a má klesnout počet aut o 20 %) a lidi k tomu musí donutit silou za jakoukoliv cenu. Jak? Například rušením parkovacích míst (samozřejmě bez jakékoliv náhrady), stavbou cyklostezek na hlavních městských tepnách, omezováním vjezdů, zužováním pruhů, retardéry, zdražováním parkování, atd. Samozřejmě bez jakékoliv sebereflexe, že tragickou situaci ve městě to ještě zhorší a bude i zcela kontraproduktivní proti zamýšleným cílům (jedním z cílů je snížení emisí, ale každý, kromě eko-aktivistů, chápe, že když auto parkuje 20 minut, tak vyprodukuje víc emisí, než když parkuje 1 minutu).

A v tento okamžik se naplno projevila genialita aktivistů, jak zneužít internetový plebs pro své cíle. Vznikly tendenční stránky na internetu, rozjela se pořádná kampaň na sociálních sítích. S tím, že lidé mohou připomínkovat tento plán mobility. Aha! Občan má možnost něco ovlivnit, jeho vládci mu naslouchají… Ne. Město se připomínkami řídit nemusí. Ale aby došlo k řádnému zkreslení reality, tím směrem, jakým si aktivisté přáli, tak vzniknul internetový formulář, kde byly předem připravené (!!!) a zformulované návrhy. Občan tak zatrhl čtverečky, které se mu líbily, napsal své jméno, dole kliknul na tlačítko a hle! Vůle lidu™ byla na světě. Na nabídku se můžete podívat zde http://www.mujplanmobility.cz/

Pokud se Vám nechce dívat, tak je to něco, jako byste dostali otázku a následující odpovědi:

Jak byste radši zemřeli?

[] kulkou do hlavy

[] uhořením

[] odpálením výbušninového pásu na sobě ve jménu Alláha ve školce plné dětí

Samozřejmě, že možnosti [] stářím nebo [] přirozenou smrtí tam nejsou, i když byste si je vybrali radši. No a po ukončení připomínkování by vyšel článek v novinách, že Vůle lidu™ je dostat kulku do hlavy. A na radnici jsou shodou okolností vášniví střelci.

Takhle se to dělá.

Aktivisté už v tom umí plavat. Bohužel pro nás všechny ostatní.


 

03.04.2016 Sana


Související články:


12345 (173x známkováno, průměr: 1,31 z 5)
13 272x přečteno
D-FENS © 2017