Tohle už je ta tečka?

Featured Image

Pan Hajdúch, expert na boj s virem koalice Spolu, se jal burcovat pro lockdown a hovoří o Titaniku. Covidový buzerant ze Seznam Zpráv Stránský bije na poplach a hořce obviňuje politiky, že málo bojovali s virem. Ústav páně Duška prorokuje fantastické počty nakažených za současného ignorování fyzické reality a současně opomíjí, že jsou přece povinné respirátory, které náš všechny chrání.



Já tomu nerozumím. Kde se bere ten cynismus? Jaký Titanik, jaký lockdown, jaké problémy s mutací, jaké selhání politiků, jaké plné jednotky intenzivní péče? Za virem jsme přece udělali tečku.

Pan Pafko nás přece ujištoval, že očkování je jediná bezpečná a spolehlivá cesta, jak zabránit šíření tohoto onemocnění.

Zdroj:: Ceskoockuje.cz

Sledujte ty přívlastky, jediná, bezpečná, spolehlivá. A co jiný covidový panák? Pan Smejkal nás ubezpečoval, že pokud by se náhodou objevila nějaká mutace, proti které vakcína nezabírá, tak se přece za pár týdnů namíchá nová lepší.

Zdroj:: Ceskoockuje.cz

A tak dále. Seznam všech „osobností“, fake expertů a pseudoautorit, které se vyslovovaly ve prospěch vakcinace a nekriticky zdůrazňovaly její přínos a skoro zázračnou účinnost, by byl velmi dlouhý.

Co udělali? V řadě z nás vzbudili bezdůvodné očekávání, že když se nechají naočkovat, přispějí k ukončení společenské krize. Sami o sobě by se pravděpodobně očkovat možná ani nenechali, ale mysleli to dobře, riskovali vedlejší účinky a teď je tady ta tečka.

Vítězství fake science se nedostavilo. To je ale překvapení.

Z odborného hlediska úplně nesmyslný, mizerně naplánovaný a ještě hůře provedený sociální experiment s plošným očkováním nyní začíná končit. Ve své podstatě se jedná o projekt postavený na pohrdání přírodními zákony, pokrokářské aroganci a přesvědčení, že „vědci“ mohou úplně všechno. Je výhoda, že běžná veřejnost nemá příliš ponětí o pojmech jako řízení rizika, protože by jim pak při slovech jako „jediná spolehlivá cesta“ musel naskočit alarm.

To je všechno přístup, který tak nějak principiálně nebude fungovat. Jasně, udělají ještě pár křečovitých pokusů, třetí dávky, čtvrté dávky, očkování pod dohledem policie, zcizování základních práv a útlak neočkovaných, brutální kampaně za hranou lidské důstojnosti a všechny tyhle hry, ale dříve nebo později budou muset pod tlakem faktů hodit ručník do ringu a připustit, že vsadili všechno na špatnou kartu.

Chybí mi tady něco jako sebereflexe a osobní odpovědnost. Médii zatracovaný obchodník s energiemi Pisařík se zákazníkům alespoň omluvil a pokusil se napravit ty škody, které napravit mohl. Přesto to nestačilo, některým jedincům ani omluva nestačila a dali průchod své frustraci, že teď musejí platit za energie aktuální tržní ceny, které jsou díky evropským regulacím a koronavirovému šílenství takové, jaké jsou.

I pan Liška, komediant, který hrál v reklamách na Bohemia Energy a s jejím hospodařením neměl nic společného kromě toho, že od nich bral prachy se dopustil svého druhu omluvy, že svým kašpárkováním pomohl vmanévrovat lidi do obtížné situace, ačkoli on jen „dělal svoji práci“, totiž pitvořil se za peníze a k nějakému omlouvání se neměl důvod.

A co pan Smejkal? Nevypadá to, že by se zamýšlel omluvit za šíření dezinformací a fake news o očkování, stejně další členové (ko)mediálního tělesa MeSES. Nevypadá to, naopak, MeSES už zase radí vládě a chystá se radit i té budoucí, přičemž ty současné knížecí rady budou už určitě lepší než ty minulé knížecí rady. Co pan Pafko, omluví se za to, že nesprávně odhadl vliv očkování na šíření choroby a uváděl lidi v omyl? Co udělá pan Prymula, pan Chlíbek, pan Hořejší? Budou mít tolik sebereflexe, aby alespoň mlčeli a vyklidili potichu své mediální pozice těm, kteří tomu více rozumí?

A vůbec. Kde je sakra Kulveit?


17.11.2021 D-FENS


Související články:


12345 (572x známkováno, průměr: 1,32 z 5)
53 446x přečteno
D-FENS © 2017