Síla propagandy: Wollt ihr den totalen Krieg?

Featured Image

Chcete totální válku? řval Joseph Goebbels do přeplněného sportovního paláce v Berlíně v únoru 1943. Frenetický řev tisíců přehlušil reproduktory a samotného Goebbelse: Vůdce poručil, my následujeme. Heil!

Psychologie davu berlínského Sportpaláce měla pak volné pokračování v dalších zemích s totalitními režimy. U nás vyvrcholila kázáním Gottwalda z balkónu na Staroměstském náměstí v revolučním roce 1948, který opětoval řevem dav lidových milicí a komunistické lůzy. Konečně už bude pokoj od buržoazie, tedy hajzlů co mají majetek.

Dnes mnozí sdílejí romantickou představu o tom, že nic takového už se neděje a nemůže stát. Velká chyba! Děje se právě dnes a preludio příštích událostí může slyšet a číst každý z nás každodenně. A pozornému posluchači napoví další vývoj. Události lze nazvat „chcete totální válku?“ Nikoliv ovšem s ruským bolševikem ale s corona virem. Co tato válka bude stát?

Prakticky vše, co stála totální válka Německo v roce 1943. Doufejme, že rozvalinám zpustošené země se přitom vyhneme, i když ani to není jisté… už dnes se hrozivě na obzoru vynořují kontury hospodářské krize, neodvratného hospodářského poklesu až rozvratu, mentální a psychologické problémy nevídaného rozměru napříč všemi generacemi, přičemž škody na té školní až dospívající jsou kolaterální.

Děsivé a přitom absolutně skutečné sondy do nitra českého člověka nám nabízí diskutér v komentářích pod články sám. Na jeden solidní názor připadá dle mého odhadu 8 až 9 komentářů doslova debilních, vzývajících diktaturu coronaviru a s ním spojených opatření. Zavřete nás, zablokujte všechno moudrý vůdče Babáčku a Hamáčku, zničte co se dá jen ať už se virus uklidní. Když se kácí les, létají třísky! No a co?

Diskutéři uštěkají svojí debilní rétorikou každý rozumný názor, volající po uvolnění a jiném módu operandi, než momentálně chaotici z Malé Strany předvádějí. Fanatická podpora totálnímu lockdownu jde doslova přes mrtvoly a obdiv nefalšovanému psychopatovi Flegrovi by záviděl i Mick Jagger. Prostě doba a příležitost vynesla na hladinu vše, co 30 let odpočívalo v sedimentu. A žádné světlo v tunelu. Že se napětí z porážky totální války opět vybije v bezuzdném násilí, přiznávají opatrně i tajné služby ve svých svodkách. Ale ty HamBa nečte. Nebo jim ve spěchu vypadl z hlavy pud sebezáchovy. Jako kdyby defenestrace a gilotina skončily nenávratně v historii. Chlapci si patrně čas na četbu vědecko-historické práce nenajdou. Jejich škoda.

Totální krieg je vyhlášen celosvětově. Probíhá proti vlastním národům a všichni, kdo jej prohlédli, jsou nazýváni konspirátory. Jen intenzita se v různých zemích odlišuje. V Německu a Čechách dosahuje ovšem obludných rozměrů. A počet virologů, epidemiologů a podobných šarlatánů již přesáhl počet dopravních expertů. A to je co říct, ti se jak známo rodí přes noc.

Mezitím pes žere psa a tak i užitečný idiot Blatný poletí přes palubu. Lze předpokádat, že ho najdeme zpátky v táboru lidu rezavého muezzina z Vodňan, odkud si za patřičného lísání k černým holínkám Bureše odskočil. Za něj nastoupí ublíženecký a komplexem nepostradatelnosti postižený Běhounek, který vyznává ještě větší zamykání než HamBa a plive na všechny okolo, kdo o jeho názor nestojí. Měl nahradit Blatného, ale nabídku nedostal. Nikdo o mé názory nestojí, říká Běhounek – Novinky.cz Z vládního hrnečku vař! se valí kaše zmaru a chaosu a dost nesmlouvavě žehlí jakoukoliv nerovnost v podobě rozumu a argumentů. A největší šalba na závěr: bloud ten, kdo si myslí, že na podzim po Bábovi přijde geniální dredař a uličníci ze Stanu a všechno bude zase dobrý. Takže jako s Krndou: mysleli jste si, že už to nemůže být horší? Tak si to užívejte. Protože to nejhorší teprve přijde.

 


07.03.2021 Bismarck


Související články:


12345 (180x známkováno, průměr: 1,22 z 5)
7 090x přečteno
D-FENS © 2017