Škrtněme mizernou vládu!

Featured Image

Vláda se rozhodla povýšit zdravotně policejní stát na další level a řádně zatopit pod kotlem frustrované společnosti.

Vedení země je zjevně v rozkladu. Vláda potřebuje zakrýt naprostou neschopnost státu a jeho orgánů, a rozhodla se v rámci nově nabytého nouzového stavu uvalit na obyvatelstvo naprosto nelogická bezkoncepční avšak drakonická opatření, která nemají vůbec žádné epidemiologické odůvodnění. Jejich jediným účelem je donutit občany hrát „hru na virus“ stejně jako v březnu loňského roku a podvolit se vůli státu. Jedním takovým je zákaz vycházení do přírody nebo povinné nošení roušek na veřejných místech venku „bez ohledu na to, zda potkáte někoho jiného“, které tuším bylo zatím povinné jen v Číně a Venezuele a jehož epidemiologický přínos je zcela zjevně nula. Vláda se zjevně rozhodla pakáž občanskou zase trochu přidusit, aby si uvědomili, kdo je tady pánem.

Nicméně, po roce „boje s virem“ jsme se opět vrátili na úplný začátek. I to o něčem vypovídá.

Dokonce mám někdy dojem, že se nejedná jen o neschopnost a amatérství, ale o něco horšího. Že vláda aktivně provádí různé akce, aby se situace nelepšila nebo rovnou zhoršovala, a to v intenzitě překračující běžnou neschopnost a nedbalost. Sabotuje distribuci vakcín, zakazuje lidem se jít vyvětrat do přírody nebo vystavuje občany riziku nákazy při čekání v různých frontách na testy, na úřady a v obchodech. Do toho zapadá i zcela zjevná neochota vlády jakkoli zasáhnout proti zcela zjevnému a prokazatelnému šíření infekce v průmyslových provozech, kde životy zachraňovat nejspíš netřeba.

Zvlášť odpornou praktikou státních orgánů shledávám omezování fyzického přístupu i přístupu k informacím o léčivech, která mohou pomoci k prevenci nebo dokonce k léčbě (viz kauza Ivermektin).

Vláda prostě dělá vše proto, aby se udržela co nejdéle u moci za pomoci nouzových stavů, nenechá takovou příležitost jen tak sebrat a tlačí na pilu formou drakonických a současně kontraproduktivních opatření. Do kulis instalace zdravotně sociálního státu patří i nasazení 26000 fízlů a několika tisíc vojáků na sledování pohybu obyvatel.

Na druhé straně si nemyslím, že by občané vyhlásili vládě nepokrytý odpor a sáhli k nějaké formě občanské neposlušnosti. Občané se většinově rozhodli to akceptovat a dělají nanejvýš stupidní vtípky. Na svržení vlády tady nejsme zařízení, vznik různých občanských iniciativ je na samém začátku a opozice nám v tom taky nepomůže, protože se všichni (kromě SPD) soustředí na to, aby je vláda do budování zdravotně policejního státu zapojila, umožnila jim spolurozhodovat a dovolila jim také smočit zobáčky ve sladkých plodech bilionového deficitu. Uvidíme to prakticky za měsíc, jak opozice zase sehne hřbet a dovolí vládě opět nouzový stav prodloužit.

Jediné co tváří v tvář nastupující totalitě můžeme dělat, je vyjádřit svůj názor. To zatím lze a vláda nám k tomu nevědomky dala k dispozici reklamní plochu, která je lepší než všechny billboardy, bigboardy a Babišova média dohromady. Je zdarma, je všude a je na místě, na které podvědomě každý kouká. Toho by bylo škoda nevyužít!

 

Použil jsem „jednorázovou“ obličejovou masku a lihovou fixu. Lze samozřejmě vylepšit i respirátor. Testuji to druhý den a reakce jsou pozitivní. Lidi na to koukají a ptají se, co to znamená.

Přeškrtnutí roušky je přeškrtnutí symbolu vládní politiky a tím výraz jejího odmítnutí. Účinnost roušek proti přenosu respiračních chorob nebyla nikdy uspokojivě prokázána, stejně jako se nikdo seriózně nevěnoval negativním efektům jejich dlouhodobého nošení. Každopádně kdyby fungovaly tak, jak nám o nich tvrdí, nemusela by vláda periodicky vyhlašovat nouzové stavy a lockdowny. Například nám vláda mnoho měsíců nutila hadrové roušky a přesvědčovala veřejnost o magické účinnosti této ochrany, aby následně v určitém momentu hadrové roušky zapověděla používat pro neúčinnost. O nějakou účinnost tady totiž vůbec nejde. Rouška je takzvané commitment device, něco jako uzel na kapesníku. Jednoduché zařízení, které nám má neustále připomínat, že se máme hezky podřídit vládě a budovat zdravotně policejní totalitu.

Byl bych rád, aby se tato forma projevu nesouhlasu s vládními opatřeními šířila, dělám tedy to, co není na D-F právě obvyklé, totiž vsadím na sociální média a prezenci mnoha čtenářů v nich. Pokud se vám myšlenka zamlouvá, šiřte to dál. Třeba se to časem stane základem nějakého užitečného společenského procesu a když ne, tak si tím alespoň ulevíme.

Škrtněme mizernou vládu!

 


28.02.2021 D-FENS


Související články:


12345 (304x známkováno, průměr: 1,20 z 5)
18 593x přečteno
D-FENS © 2017