Nadlimitní zásobníky

Featured Image

V České republice se objevil nový nejvtipnější způsob, jak porušit zákon

Novela zákona o zbraních je v posledních týdnech časté téma diskuzí střelců a zbraňových nadšenců a myslel jsem si, že nemá smysl psát další příspěvek na téma změn. Jenže jsem se spletl, smysl to má. V České republice se totiž s novelou objevil snad nejvtipnější způsob, jakým můžete porušit zákon.

S kamarádem jsme nadšenci do moderního military a docela fandíme České zbrojovce, takže jsme se rozhodli, že si uděláme radost a koupíme si CZ Bren 2 Ms. Jenže kvůli koronavirem zpomalenému policejnímu úřadu jsme nestihli zbraň koupit a zaregistrovat do konce ledna, takže nás nyní čeká zábava s nákupem Brenu s dětským, ale společensky přijatelným desetiranným zásobníkem a následným žádáním o výjimku na tzv. „nadlimitní“ zásobníky.

A tady začíná sranda, protože shodou náhod vlastním AR-15, která používá stejný typ zásobníků jako chlouba dnešního českého zbrojařství. I když však můžu třicetiranné Magpuly používat v ARku, správně bych je neměl k Brenu ani přiblížit. Toleruje vůbec Evropská unie uložení toho všeho v jednom trezoru?

A teď ten vtipný způsob, jak u nás porušit zákon: Vyndejte nadlimitní zásobník ze zbraně, ve které to zákonu nevadí, a ten samý zásobník vložte do zbraně, u které to správně udělat nemůžete. Jeden zásobník a dvě teoreticky stejné zbraně. U jedné je to v pořádku, u druhé už ne. V ARku to zákonu nevadí, v nově koupeném Brenu už ano. Tedy dokud si na to nevyběháte povolení..

A takhle si tady žijeme.

 


31.01.2021 LukasToS


Související články:


12345 (146x známkováno, průměr: 1,18 z 5)
9 612x přečteno
D-FENS © 2017