V jako Volbuše, V jako vomitus, V jako V prdeli

Featured Image

Jsem zvyklý, že mé politické preference, tedy touhu po svobodě a vlastní odpovědnosti se všemi následky, sdílí asi 3% společnosti. Můj politický a občanský postoj tak není prakticky nijak zastoupen v demokratických institucích. Inu prostě není.

Je to poučné. Člověk pak lépe chápe rozdíl mezi svobodou a demokracií. Že na tom nezmění nic ani tyto prezidentské volby, bylo více méně jasné. Definitivně to pak potvrdila skladba kandidátů a předvolební průzkumy. Názorově se mi skrovně blíží kandidáti dva. Osobnostně jsou mi oba bytostně nesympatičtí. Jeden víc druhý méně. Ten méně nesympatický je navíc úplným outsiderem (žádný noví pocit, ani skutečnost). Ani ten více nesympatický nepatří mezi trojici na čele průzkumů, navíc náleží ke stáji, kterou na rozdíl od zbytku společnosti neviním z extremismu, fašismu a požírání kočárků, ale z naprosté lživosti. Favorité voleb jsou mi pak nejen politicky, ale především lidsky velmi vzdálení. Netoužím po tom, aby zásadní ústavní pozici zastával agent stb, leč tím méně agent komunistické kontrarozvědky. Z Danu-Che mě jímá zoufalství kdykoliv začne mluvit, či něco napíše. Extrémní etatismus kombinovaný s ublíženou emotivností a (doufejme) předstíraným radikálním feminismem. Přemýšlím nad tím, v jakém stavu asi je instituce, kde někdo takový zastává čelní pozici. Tím myslím univerzitu v Brně. Dost to zapadá do závěrů mé vlastní zkušenosti z pokusu o vysokoškolské studium. Ale to je na úplně jiné povídání.

Jak tedy přistoupit k volbám člověka, který přetvoří ústavní soud, bankovní radu ČNB…?

Volit podle preferencí, s nejmenším potřebný kompromisem člověka, který je totální outsider, nemá nejmenší šanci být ve výsledcích jinde, než na úrovni statistické chyby, což jen stvrzuje příšerným vystupováním v diskuzích kandidátů, dílem z nezkušenosti, dílem z ufonství? Řeknete, je to vyhozený hlas. Ale vzhledem k popsanému výše i níže, není použití hlasu jako vyjádření zpětné vazby a podpory, tím nejrozumnějším možným? Použít hlas ve volbách jako vzkaz „hej ufone, seš sice loser, ale přeci jen je tu hrstka lidí, kteří nějakým způsobem stojí o to, abys tu politiku někde nějak dělal“?

Volit menší zlo je zase jen volba zla. Tvrzení, že „když nepodpoříš XY dostanou tvůj hlas ONI“ je strategicky pravdivé, ale falešné z hlediska mravů. Nejen proto, že není pravdivé. Navíc tentokrát je menší zlo obrovské. Já vlastně netuším, kdo z těch tří jím je. Extrémně pragmatický zloděj agent Bureš, guma a agent dvou mocností Pávek, nebo Danu-Che s její směsicí marxismu a feminismu? Kdo z nich je „menší“ zlo? A dá se něco tak obrovského nazvat menším?

Volit na truc? Chcete mi vládo říkat co je morální, správné a „demokratické“? Vy? Zrovna vy? Etatisté jako prase? Vy, kteří jste do ČR po třiceti letech navrátili cenzuru? Chcete abych poslouchal trapné veršovánky a na jejich základě podpořil uhnijní centralismus, německé lokajství a konformismus moelounového šílenství? Tak já Vám flusnu do xichtu a strčím tam místo Danu-Che, nebo agenta pávka, agenta Bureše. Hehehe, to sem Vám to nandal. Hele, ono by to za ty protažené držky moralistů z výprodeje stálo, ne? Nebo ne? Co když by podpora zloděje, manipulátora a lháře, který kvůli vlastnímu prospěchu prodá orgány vlastní manželky (a tím spíš nás všechny) nejvyšší nabídce a jediným jeho vodítkem je vlastní profit, není vlastně vůbec dobrý vtip? Fakt bych dokázal žít pět let s tím, že tenhle zmrd škodí i na základě mého souhlasu?

Volit na truc na druhou? Tedy hodit tam Danu-Che, která parádně zapadne mezi Fialového profesora a Von Layen a dívat se, jak Babylon zase o něco rychleji směřuje ke svému definitivnímu konci? Dát jim šanci, ať se teda předvedou a nikým nerušeni se spolu s námi za jásotu stáda lumíků vrhnou z útesu? Doufat, že kombinace melounismu, pohrdání, imbecility a spasitelského socialismu, nikým nebržděna, konečně vyžene lidi masivně do ulic? A pak, až se bude střílet, tak co? Navíc, jak dlouho asi hnije mrtvý kůň? A nemůže náhodou bandita, který na něm přijel ještě škodit přihlížejícím? A nepoblil bych se z toho hnilobného smradu?

Hele takhle, jak už jsem řekl, já stejně v žádné instituci moci zastupován dlouhodobě nejsem a nejspíš ani nikdy nebudu. Naprosto nadkritická většina společnosti chce, aby se o ni stát staral. A tak hledají toho, kdo se o ně bude starat nejlépe a stále dokola nacházejí ty, kteří je zneužívají k tomu, aby se co nejlépe postarali o sebe. Možná je konečně čas se s tím smířit. Co, kdybych ten svůj hlas dal do dražby na aukro a prodal jej nejvyšší nabídce? Pro mě ty volby stejně už blbě dopadli, tak co jako?

 


15.01.2023 Dědek

 

Článek byl doručen ještě před volbami, jejichž výsledek nyní známe. Za zpožděné uveřejnění se autorovi omlouváme, nicméně s ohledem na nastávající druhé kolo voleb a přes vyřazení tetuše Danuše pokládáme jeho obsah za stále velmi aktuální. (D-F)


Související články:


12345 (206x známkováno, průměr: 1,56 z 5)
10 003x přečteno
Updatováno: 15.1.2023 — 21:37
D-FENS © 2017