roaD-FENS going live

Featured Image

Je první máj, čas lásky a socialistických pracovních závazků. Ještě pamatuji doby, kdy se různé pracovní kolektivy u příležitosti Svátku práce obligovaly k různým závazkům a my se musíme pochlubit, že jsme také něco vytvořili.

Počínaje dneškem tedy můžete najít kompletně přepracovaný seriál FSM a různé další informace z oblasti dopravního práva, trestního práva správního přestupkového, včetně vzorů nejčastějších podání na webu roaD-FENs.

bannercz253t10Web jsme vytvořili v minulých týdnech s kolegy ze spolku Mobilita 2014. Mobilitě patří poděkování za poskytnutí infrastruktury, spolupráci na přípravě a kontrole obsahu včetně dohledání relevantních judikátů a v neposlední řadě vzájemné motivaci to celé dodělat, protože sami víte, jak to je s časem. Vždy se najde něco, co má vyšší prioritu.

Hlavním záměrem bylo „vyvést“ dopravně přestupkové FSM mimo D-FENSe, kde je rozptýlené mezi dalšími články. To je také první krok, který jsme již učinili. Druhým záměrem bylo umožnit veřejnosti vzdělávat se v přestupkových věcech tak, aby ze sebe nenechali dělat ze strany policie a úřadů pitomce.

Také jsme chtěli ušetřit práci sami sobě. Už nás nebavilo odpovídat na dotazy typu „dostal jsem výzvu k úhradě určené částky, co mám dělat“, které přicházejí v počtu jednoho až deseti za týden. Popravdě řečeno jsem fascinován tím, kolik čtenářů D-F si myslí, že jsem jejich zaměstnanec a občas mi pošle mail se 7 MB příloh s textem „pročtěte si to a řekněte mi do zítra, jak mám postupovat“. Zcela standardním postupem pak je, že Mobilitě přijde mail typu „dostal jsem nějakej papír, nevím co to je, je na tom napsáno „rozhodnutí“, co mám dělat?“ a chce, abyste mu připravili za tři dny odvolání v předtím totálně zpackaném řízení. Smůla. Já ani M14 nejsme právní kancelář a pokud vstupujeme do nějakých kauz, které si sami vybereme, děláme to s určitým záměrem. K zodpovězení většiny takových dotazů jsou informace, které jsou již nyní na roaD-FENSu k nalezení zcela postačující.

Lidi se prostě o dopravně-přestupkovou problematiku nezajímají a zajímat je začne, až jim teče do bot. Pokud nechcete, aby vám tam taky nateklo, připravte se předem.

Dalším záměrem bylo nějak navázat na úspěšný projekt 30kmh.cz, u jehož zrodu řada z nás stála. I když už nyní nemáme na další rozvoj fóra vliv, pochopili jsme poměrně rychle, kde jsou a končí jeho možnosti. Dále jsme chtěli využít a „pomnožit“ „značku“ D-FENS a vytvořit jeho čistě dopravní odnož.

Další osud této „pobočky D-FENSe“ do značné míry záleží na vás, jak bude web přijat. Začali jsme s jednodušším řešením, které je koncentrované na obsah, ale máme kapacity a prostředky jej expandovat libovolným směrem. Mým dlouhodobým záměrem je vytvářet protiváhu k oficiálním „řidičským“ institucím, které jsou dílem zkorumpované, dílem nečinné, ale především vůbec a ani minutu nestojí na straně řidičů. Dále také potřebujeme víc právníků a fundraising, což nám umožní dostávat více kauz k soudům. Čeká nás nějaká práce a sami ji nezvládneme, budeme potřebovat další pomocné ruce a hlavy a já věřím, že roaD-FENS k tomu bude vhodná platforma.

 


 

01.05.2016 D-FENS

 


Související články:


12345 (250x známkováno, průměr: 1,36 z 5)
27 842x přečteno
D-FENS © 2017