Krmí nás kravinama

Featured Image

Já bych v souvislosti s válkou na Ukrajině potřeboval vysvětlit jednu věc. V hlavních názorotvorných kanálech jsem k tomu nic nenašel a tak se musím zkusit dobrat odpovědi tímto způsobem, protože mě to fakt zajímá.

Musím předeslat, že ve válce stojím pevně a neochvějně na straně pokrokových sil. Jsem semknutý. Řádně a pravidelně oznamuji dezinformace. Už jsem oznámil Seznam Zprávy, Novinky a Fórum 24 za šíření dezinformací a nepodložených spekulací o stavu ruského prezidenta. Pravidelně čekám u Malše, až popluje ruská válečná loď, abych jí poslal do prdele. Hraju svoji roli. V souladu s direktivou RVHP, pardon, Evropské unie nejezdím autem v neděli, takže to všechno musím stihnout objezdit v sobotu. Ukázněně Hraji svoji roli, jako za covidu. Také pracuji více na home office, vlastně jsem na home office pořád, protože jsem v práci jako doma. Nejnověji jsem snížil teplotu na termostatu doma o tři stupně, takže klimatizace furt běží jako zběsilá, ale to nevadí, hlavně abychom porazili toho Putina stejně jako jsme porazili ten virus, co nás drtil předtím.

Otázka, kterou jsem chtěl nastolit, je zhruba taková: K čemu ten stres? Proč se v tom tak plácáme? Fakt pro nás momentálně nejsou důležitější věci?

Zhodnoťmě situaci objektivně na bázi mainstreamových médií. Ukraine siegt an allen Fronten für Europa. Rusové mají na hovno tanky, na hovno vrtulníky, na hovno vojáky, tito na hovno vojáci mají na hovno vysílačky, takže jeden na hovno voják nemůže říct druhému na hovno vojákovi, jak je všechno na hovno. Tak raději kradou pračky a žerou psy. Putin je chodící sbírka chorob, všechny fatální, jeho chorobopis je tlustší než Marxův Kapitál. Rakovin má už tolik, že ty nové rakoviny napadají ty starší rakoviny, co mu novodobá baba Vanga Džamila Stehlíková diagnostikovala minulý týden. Fungovat může jen díky tomu, že se koupe ve vejvaru z parohů. V porovnání s takovým Joe Bidenem nebo Milošem Zemanem zejména vynikne, jaká je Putin gerontní troska. Nám všem se toužebným tónem podsouvá, že už brzo zhebne, teda Putin, což je docela obrat vůči době někdy před rokem, kdy jsme si dobrovolně likvidovali ekonomiku a vzdělávací systém kvůli tomu, aby babička či dědeček nedostali čínskou chřipku.

Rusko brutálně zasáhly západní sankce a západní zboží na ruském trhu prudce zdražilo. Půllitrová láhev Coca Coly tam stojí v přepočtu 33 korun, což je u nás nemyslitelné. Situace došla tak daleko, že se v Rusku budou muset vyrábět auta bez katalyzátorů a airbagů, dokonce možná i vynechají start stop, což jsou všechno věci, bez kterých si v Evropě nedovedeme život vůbec ani představit. I taková běžná věc jako elektromobil se stane pro běžného Rusa zcela nedostupným. Promyšlené doslova smart sankce namířené proti ruskému peněžnímu systému přinesly své ovoce a přesadily Rusko do středověku. Rubl se propadá, nyní už se propadl na předcovidovou úroveň a až Rusko upeče deal o prodeji ropy s Čínou, tak se propadne jako raketa. Rusko není schopné platit svoje závazky, nyní jim nezbyde než prodat všechny tanky do sběru, což povede nepochybně k zastavení vojenských operací. Masivní vojenská pomoc z Evropy, zejména moderní německé tanky optimalizované pro těhotné tankistky a vintage vybavení, které pamatuje ještě Ericha Honeckera, zaženou tu pakáž za Ural jednou pro vždy.

Co se stane potom, je zcela nabíledni. Ukrajinský lid se zbaví okupantů a začne masivně prosperovat díky konvergenci k ekonomicky silné technologicky dominantní EU. Občané Ruska uposlechnou výzvy Anonymous a za pomoci šamana Gabyševa a dalších podobně významných a důvěryhodných společenských proudů svrhnou Putina. Tím se otevřou dveře k tomu, aby se evropské dobro dostalo až do Kremlu. Stačí si jen dát vedle sebe záběry ze zasedání evropských a ruských politiků, aby byl vidět ten rozdíl. Na jedné straně evropští politici v drahých oblekách a s respirátory, přednášející naučené projevy s nacvičenými gesty, konzistentní a strukturované osobnosti čelící planetárním výzvám, a na druhé straně horda divochů, která nerespektuje opatření proti šíření covidu a cosi blábolí o zájmech své země. Vůbec nepochopili, o čem je moderní politika, evropský pokrok je smete podobně jako samohonku, samovary a samochody.

Může mi tedy někdo vysvětlit, za situace s tolika skvělými vyhlídkami před sebou, proč se do toho pořád tak pokládáme? Proč se místo toho všeho nezačneme starat více o naše vlastní problémy? Proč se třeba nezeptáme, nač potřebuje vláda nouzový stav na další měsíc? Prý že aby pomáhala uprchlíkům, ale tento problém vlastně už neexistuje, všichni uprchlíci vyjma pár tisíc osob z rizikových území se mohou odebrat zpět. Je nepravděpodobné, že by Rusko obsadilo celou Ukrajinu. Pomáhat jim netřeba, všechno se vyvíjí skvěle a tak mohou jet, odkud přišli. Tedy, pokud jsou to skutečně Rusové, před kým utekli. Vsadil bych se, že mnoho jich uteklo před ukrajinskou armádou, domobranou a různými skupinami paramilitantů, ale z pochopitelných důvodů o tom nemluví a raději zůstanou u toho, že utekli „před válkou“, Vzhledem k zcela zjevnému apetitu koalice Spolu a na ní napojených podnikatelských struktur bude tenhle nouzový stav jistě pěkně drahá záležitost a provládní neziskovky se na něm jistě pořádně nacucají.

Co třeba ceny potravin? Pomalu to vypadá tak, že kdo se v dnešní době ozve a má nějaké problémy s absurdně rostoucími cenami potravin, občas zcela v rozporu s ekonomickou realitou, tomu zalepí ústa, protože není dost uvědomělý. Hlavní je podporovat Ukrajinu, bojovat s Putinem a jakákoli další témata jsou vedlejší, musíte to vydržet, držet hubu a krok. Je to stejné jako s covid games, kdy také přestaly existovat ostatní nemoci kromě té jedné a na tu existoval jen jeden názor, a to ten oficiální. A tak se stane, že každá druhá hospodyňka ví, kde má ruský tank uloženou munici nebo jaké je uspořádání nosného rotoru vrtulníku Kamov, ale neví, proč stejná mouka ze stejného obilí loni stála 8 korun za kilo a nyní stojí 22. Ale zase si třeba místo pečení buchty může přečíst, jak správně bombardovat ruské tanky. V hlavním zpravodajství ČT dnes proběhla skvělá několikaminutová reportáž o tom, jak ušít ukrajinskou tradiční košili, což je opět zcela kruciální a navíc se nám to možná bude nakonec i hodit.

Já nevím jak to vidíte vy, ale je mi úplně u prdele, co Rusáci podniknou se svými mrtvolami včetně generálmajora Gerasimova. Jsou to mrtvoly jejich lidí, ještě zaživa vlezli do cizí země, tam se jim bránili, zabili je, co asi kurva čekali, takže co má být. Ať je klidně pochčijou a nechají hnít na ulici. Mně by spíš zajímalo, jaký ekonomický faktor způsobil, že ze dne na den benzín zdražil o dvě koruny, přičemž cena ropy je už delší dobu bez významných změn.

Já bych skutečně rád věděl, proč je pozornost lidí takto systematicky a všudypřítomně odváděna k různým zcela nepodstatným věcem, a těmto nepodstatným a zcela vedlejším detailům je přikládán obrovský význam. Celé mi to připomíná covid games a to „zpravodajství“ a manipulace veřejného mínění během této operace.

Sázejí se stromy, abychom neviděli les.

Kolik máme času? Pravděpodobně pár týdnů, abychom jim to mohli přestat žrát. Pak, podobně jako při „operaci koronavirus“ , přejde romantická fáze do fáze normalizační. Establishment stejně jako tehdy použije krizi k prosazení změn, které by jinak nepřicházely v úvahu.

 


22.05.2022 D-FENS


Související články:


12345 (736x známkováno, průměr: 1,71 z 5)
52 288x přečteno
Updatováno: 22.5.2022 — 22:35
D-FENS © 2017