Přispělo vítězství pravdy a lásky k zaslání bojových letounů na ukrajinskou frontu?

Featured Image
  • Polský prezident Andrzej Duda ocenil, že Petr Pavel hned po Slovensku navštívil Polsko. Hovořili o podpoře Ukrajiny, nadcházejícím summitu NATO: „Hovořili jsme o tom, čeho bychom na summitu NATO rádi dosáhli,“ řekl Duda na společné tiskové konferenci. V této souvislosti zmínil podporu Ukrajiny. (Denikn.cz, 16.3.)

  • Polsko v nejbližších dnech předá Ukrajině zřejmě čtyři nadzvukové letouny MiG29. Po setkání s českým prezidentem Petrem Pavlem to ve čtvrtek oznámil polský prezident Andzrej Duda. Další stroje Polsko Ukrajině poskytne po jejich servisu a opravě. Stíhačky jsou podle Dudy provozuschopné.(Idnes.cz, 16.3.)
  • Slovenská vláda rozhodla o předání třinácti stíhaček MiG29 Ukrajině, pro které už armáda nemá využití. Přesné datum není známo, je to otázkou jednotek týdnů. Kromě nich pošle také systém země-vzduch KUB.. (Denikn.cz, 17.3.)

Uvědomělým a nezávislým mainstream-médiím  zřejmě unikla přímá časová souvislost mezi návštěvou nově zvoleného českého prezidenta Petra Pavla na Slovensku a v Polsku, a téměř bezprostředním rozhodnutím obou těchto vlád poskytnout Ukrajině kromě dosavadní techniky i bojové letouny. Toto rozhodnutí přišlo dle komentářů západního tisku dost překvapivě, protože např. jak Německo, tak Francie spojují  dodávky bojových letadel s nežádoucí možností další eskalace na frontě. A nejenom v Německu a ve Francii, ale  i v dalších západních EU-zemích je obrovská většina obyvatelstva definitivně proti dalšímu zbrojení Ukrajiny, o dodávkách letadel nemluvě.

Při bližsím pohledu a se zohledněním alternativních, tudíž konspirativních a populistických úvah, bychom mohli dojít k závěru, že generál Pavel, jinak především bojovník za pravdu a lásku, poradil slovenské paní prezidentce a polskému panu prezidentovi, aby si s nasazením MIGů na Ukrajině nedělali starosti, že to je pro NATO, potažmo USA oukej, a co je pro USA oukej, to odpovídá jako vždy zájmům šíření demokracie, svobody a vůbec pozitivného dění na celém světě. Jde prostě o prosazení dobra, štěstí a míru – jen tentokrát a zcela vyjímečně bojovými prostředky.

Momentálně to vypadá tak, že nadšení západní části Evropy, týkající se všeobecné podpory Ukrajiny,  dost opadá, zatímco ve východní části Evropy – v Česku, na Slovensku a v Polsku, neleží občanům na srdci nic jiného, než trvalá a zvyšující se podpora všech bojovníků za nepochybné a kompletní ukrajinské vítězství. Ať to stojí co to stojí. A že to stojí dost. Uvědomělá česká a slovenská média sice stále s požitkem komentují  zaručené statisíce mrtvých Rusů, ale je dost dobře možné, že tam zemřelo i pár Ukrajinců, Poláků, Američanů, Kanaďanů, atd.  I těch, kteří na Ukrajině organizovali vojenský výcvik a připravovali zem na válku už od roku 2014 – jak oficiálně potvrdila i samotná šéfka EU, paní Von der Layen. Tentokrát měla pravdu.

Cena mrtvých na obou stranách je ta nejvyšší. Ale to není vše. Učet za ukrajinskou válku pocítí i každý řadový český a slovenský občan, např. na měsíčních splátkách za plyn a za elektřinu, za benzín, za potraviny. Kdo k řadovým občanům nepatří, a na rozdíl od nich na válce nestydatě vydělává, jsou výrobci elektřiny, dodavatelé plynu a ropy, ale především zbrojní koncerny. K nim patří hlavně firmy z USA, jejichž lobyyisti jsou zastoupeni v EU, NATO nebo GLOBSECu – organizacích, všeobecně známých ‚šířením míru, svobody a demokracie‘, což je zřejmě zapotřebí všude na světě, vyjma USA.

Bohužel jak známo, když někdo na něčem tak nestydatě vydělává, je obtížné s tím přestat. Jedině snad v tom případě, že mu to někdo jiný zatrhne. Já jenom doufám, že to zatrhnutí proběhne pouze ve formě finančního krachu světových trhů (děkujeme, USA!) a nikoliv nasazením ještě efektivnejších mírových prostředků, které nesou atomové hlavice.

 


26.03.2023 hs


Související články:


12345 (351x známkováno, průměr: 2,65 z 5)
30 031x přečteno
Updatováno: 26.3.2023 — 21:32
D-FENS © 2017