Možná je to jenom spekulace …

Featured Image

Hned na úvod je třeba říct, že obsah tohoto článku je jen moje spekulace. Ale čím dál více ve mně hlodá, a tak se o ni musím podělit.

Mnohého možná zarazilo, jak už od jara přibývají billboardy a inzerce hnutí, které jeho zakladatel, bývalý policajt, nazval Přísaha. Někoho třeba udivilo, jak fízlostraně rostou preference a že bezprostředně hrozí, že překročí pětiprocentní hranici a zamíří do Poslanecké sněmovny. Dokonce si toho začínají všímat i mainstreamová média (třeba Reflex) a začala, byť opatrně, bít na poplach. Správně připomínají, že ušatý traktorista dokázal svrhnout vládu, udělat teatrální razii za pomoci kukláčů, svolat neméně teatrální tiskovku, na níž tvrdil, jak zabavili desítky milionů a spoustu kil zlata, aby výsledkem toho všeho byly zprošťující rozsudky a jediný pravomocný trest za nezdaněné kabelky premiérovy milenky. Kdyby dělal cokoli jiného, za takto „kvalitní“ práci by v soukromé sféře dávno letěl.

Mainstreamová média také správně zaregistrovala, že Přísaha je podnik ovládaný bývalými fízly, mezi jehož členy má tato spodina značnou převahu. A taky správně připomněla, že do modu operandi Šlachta boys patřilo také pravidelné „nenápadné“ předhazování záznamů odposlechů či jiných součástí spisů (tzv. úniků ze spisů) vděčnému bulváru.

Tohle všechno se mi před časem tak nějak pospojovalo. Šlachta vede předvolební kampaň s buldočím úsilím. Jeden mítink stíhá druhý, jeho xicht se na nás šklebí ze spousty plakátů. Jako kdyby byl tím parlamentem posedlý. Přitom hraje na strunu populismu („jsme jediní spravedliví, soudy mi házely klacky pod nohy“) i egalitářství či závisti („třicet let jsem bydlel na ubytovně“).

A proč se tam snaží dostat s takovou vervou? No asi ví něco, co nevíme my. Kamarádi, kteří nesvlékli uniformu, k němu zřejmě nechali prosáknout něco, co se zatím nachází ve spisech, které by měly být utajované, ale asi zas tak moc nejsou. Troufnu si vyjádřit přesvědčení, že mu (a jeho nejbližším soudruhům v čele Přísahy) za jejich lumpárny, ohýbání práva a zneužívání pravomocí chce někdo vystavit účet. Pořádně mastný účet, na jehož konci může být několik let ve Valdicích, sice s označením možné oběti napadení (MON, ve vězeňském slangu mončičák), ale s ochranou spíše iluzorní, trvající do prvního okamžiku, kdy se ohne ve sprše pro mýdlo.

Šlachta & Co. vědí moc dobře, co obnáší život v lochu. Mají povědomí i o tom, že policajt za mřížemi v tamní hierarchii soutěží o nejspodnější místo s pachateli sexuálních deliktů na dětech, tzv. prasečkáři. Je tedy pro ně životně důležité, aby tam neskončili.

Utéct na druhý konec světa není řešením. Dříve nebo později by je cizí stát vydal. Navíc by tu v mezidobí proti nim probíhalo řízení proti uprchlému. A tak si traktorista po letech přečetl ústavu, s níž si doposud vytíral prdel. Konkrétně její článek 27 odstavec 4: „Poslance ani senátora nelze trestně stíhat bez souhlasu komory, jejímž je členem. Odepře-li komora souhlas, je trestní stíhání po dobu trvání mandátu vyloučeno.“ Jo jo, proslavená imunita. Dnes už sice není stíhání vyloučeno „navždy“ jako tomu bylo před novelou, ale čtyři roky taky dobrý, Za tu dobu se toho dá s pomocí šikovného advokáta stihnout… A nějaké vydání? Kamarádi z ANO, SPD a KSČM, stran podporujících myšlenku policejního státu, je přece jako „slušné policajty“ vždycky podrží a nevydají. A do příštích voleb to možná vyšumí do ztracena…

Ještě se pořád divíte, proč se tak vehementně cpou do sněmovny? Proč hrají na pudy osob s IQ zhruba 70 – 80? Takových je podle Gaussovy křivky v populaci zrovna okolo těch potřebných 5 % (mimochodem, toto pásmo se dříve označovalo jako debilita, osoby s nižším intelektem nejsou schopny přijít k volbám a strčit ten „správný“ papírek do obálky, osobám s vyšším intelektem je samo Šlachtovo chování podezřelé a hodí to raději někomu jinému).

Jak jsem uvedl už v úvodu, obsah tohoto článku je mojí spekulací. Ale spekulací jedince, který se dívá okolo sebe a který díky svým zkušenostem a pozorováním ví moc dobře, že v našem Kocourkově je možné všechno. Nedivil bych se tedy, kdyby se spekulace proměnila ve skutečnost.

 


03.10.2021 Nimra


Související články:


12345 (155x známkováno, průměr: 1,62 z 5)
14 123x přečteno
D-FENS © 2017