Říše krále Miroslava

Featured Image

Přečetli jsme si, že za velitele strážníků Stejskala a jeho praxi popsanou v jeho dopisu podřízeným se postavil jeho šéf i pan starosta za TOP09 a já se k nim musím přidat. Skutečně bych velmi nerad, aby pan Stejskal někam odcházel, a pokud ano, tak jedině někam výš.

Kopii dopisu Cruchota Stejskala jsme dostali celkem 37x na informační mail, 11x na redakční a 2x přišel na můj soukromý mail. S určitým odstupem se k tomu tedy vyjadřuji a rovnou říkám, že ten dopis je naprosto správný a jsem rád, že vznikl a utekl.

Lidi jako Bc. Miroslav Stejskal velmi potřebujeme. Kdyby neexistovali, lidem by to snad nikdy nedošlo.

Celý systém městských policií má kladnou zpětnou vazbu. Čím víc vyberou na pokutách, tím víc mohou nabrat lidí, a čím víc mají lidí, tím víc musejí vybrat na pokutách. K tomu je potřeba, aby neustále narůstal počet jednání, která lze kriminalizovat. Proto všechny ty zákazy, zákaz sedět, zákaz zpívat, zákaz jezdit na koloběžce a tak dále. Prostě jednoho se vzbudíme a zjistíme, že to, co jsme včera ještě směli, to je dneska už zakázané. A tak to jde den za dnem. Počtem různých zákazů i rozsahem represívního aparátu už současná společnost dávno překonala socialismus i protektorát, ale naštěstí si toho nikdo nevšiml.

Kdyby se jednou lidé rozhodli přestat páchat přestupky, byla by to katastrofa. Naštěstí se to nestane, protože tč. existuje asi 7300 skutkových podstat přestupků, a není jedince v této zemi, který by jich dokázal vyjmenovat alespoň polovinu. Vybírat peníze je jen vedlejší efekt, hlavní je právě tohle – totiž abychom v žádném okamžiku nemohli s jistotou říci, zda něco pácháme nebo ne.

Potřebujeme lidi jako Stejskal nebo Řehoř z Lázní Bohdaneč, stejně jako Kotrouše, Přikryla, Klemu a další „ochránce veřejného pořádku“, kteří okatě zneužívají svoji pravomoc, jsou jednou nohou v kriminále a kteří by za normálních okolností mohli nanejvýš někde zametat dvorek.

Že městské policie jsou tady jen k buzerování lidí a vybírání dodatečných daní skrze pokuty za různé quasipřestupky, o tom jsem už psal mockrát. A nejen já. Jenže to asi nebylo dost nebo to nebylo dostatečně přesvědčivé, protože přes všechno toto snažení často natrefím na zabedněnce, který to ještě nepochopil a myslí si, že policajti nebo strážníci jsou tu pro jeho dobro a tak je různě podporuje, dokonce jim platí pokuty a chová se k ním podlézavě. Kvůli takovým dementům natvrdlým je třeba, aby si to poslechli od někoho kvalifikovanějšího a tím pražský Cruchot nepochybně je. Nyní snad i ten největší hejl pochopí, že úkolem strážníka není starat se o veřejný pořádek, ale kasírovat.

Od zmr. Oldřicha Lomeckého, politicky příslušného k TOP09, jinak starosty Prahy 1, je naprosto v pořádku, že se Cruchota zastal. Cruchot přece vybírá prachy do jeho pokladny, a penízky od koloběžkářů a cyklistů poplynou právě tam. Lomecký nejdřív foukal cykloaktivistům cukr do prdele, teď nastal čas sklízet. To je přece normální věc.

Zejména je správně, že vedoucí pražské městské policie ocenil Stejskalovy manažerské schopnosti. Osobně se domnívám, že „manažer“, který komunikuje se svými podřízenými takto, a to se týká jak formy, tak obsahu, je hňup, který neměl nikdy žádnou manažerskou funkci vykonávat. Na blogu Duchdoby.cz sice Stejskala nazvali autoritativní celebritou, mně však připadá jako frustrovaný jezedák, co si stěžuje, že mu krávy málo dojí. V tomto případě to nevadí, naopak. Ne nadarmo se říká, že ryba smrdí od hlavy, a tahle hlava smrděla, smrdí a musí zůstat smrdět. Představte si tu katastrofu, kdyby Městskou policii vedl někdo alespoň průměrně schopný, kdo je s to komunikovat se svými podřízenými a dávat jejich práci smysl. Potom by se třeba nestávalo, že by měli takové obrovské problémy sehnat další uniformované omezence do svých řad a když už nějaké seženou, jsou to individua na hranici debility, která ze sebe neumí vypravit větu prostou, vyžívají se v šikanování slušných lidí a v procesu opatřování důkazů dělají tak úctyhodné množství chyb, že si i vocasové jako Kocourek a MajkJePan můžou s těmi jejich „důkazy“ vytřít zadky. Ono by se dokonce mohlo stát, že by se tam mohl začít ucházet o práci někdo normální, což je nyní prakticky vyloučeno. Těžko asi najít někoho, kdo je při smyslech, je schopen se uživit hlavou nebo rukama a dobrovolně by šel pracovat někam, kde si nadřízení takto hloupě dopisují se svými lidmi. A proto požaduji, aby Stejskal zůstal tam, kde je a dělal to, co dělá bez ohledu na to, že proti němu probíhá řízení před soudem kvůli zneužití pravomoci a že si na svoji svatbu vodí koně zakoupené a „provozované“ z veřejných prostředků.

Nesmíme podceňovat ani Cruchotovu roli společensky-vzdělávací. V minulosti například cykloaktivisté lezli policii do prdele naprosto bezostyšným způsobem. Vytvořili například internetové stránky, skrze které mohli morálně defektní občané nahlašovat policii přestupky řidičů, nebo pořádali procházky po ulicích, při kterých nahlašovali přestupky po vzoru PSVB. Asi si místo dějepisu na základní škole leštili tyčinky, takže jim uteklo, že za udávání byl kdysi provaz nebo kulka někde z povzdálí ve zkráceném řízení. Teď sleduji, jak hořekují na těch jejich buzna webech a musím se smát. Stačilo pár let a represívní aparát si i je našel, aby vybral daně z jejich bicyklů a koloběžek stejně, jako kasíruje daň z tachometru. Co z toho plyne? Že policajtovi se nejde zavděčit a pokud si někdo myslí, že se vlezdoprdelismem a loajalitou vykoupí, bude předstírat „slušného občana“ a nikdy si pro něj proto nepřijdou, tak je vedle jak tak jedle.

Čím déle tam bude, tím lépe pro nás všechny. Nechte ho tam, prosím velmi, i kdyby si přivedl na svatbu služebního dinosaura. Jen je škoda, že unikl pouze tento dopis a nikoli všechny ostatní oficiální a polooficiální pokyny, kterými oblažují svoje podřízené další „manažersky zdatní“ velitelé obou policií a které jsou nemlich stejné.

 


27.08.2017 D-FENS


Související články:


12345 (338x známkováno, průměr: 1,10 z 5)
21 165x přečteno
D-FENS © 2017