Děkujeme, plukovníku.

Featured Image

Krize vrcholí, zdravotníci padají na hubu, krematoria nestíhají spalovat mrtvoly, mrazáky na mrtvoly jsou v ulicích a došlo dřevo na rakve a já se ptám, kam se prosím posílají dary profesoru Prymulovi?

Myslím že veřejnost vnímá tu Prynulovu návštěvu na fotbale nesprávně. Není to nic negativního, naopak, je to to nejlepší, co nás mohlo za dané situace potkat.

Předně bych se rád krátce vrátil k ostudné události, kterou nazývám „zrada 14 českých pánů“. 14 zmrdů na pozici hejtmana vyměnilo svůj kredit za chvilkový pocit, že něco řídí. Pomohli Babišovi udržovat nouzový stav a pomohli Hamáčkovi krást. Nakladli si podmínky, se kterými si vláda vytřela prdel, se všemi kromě jediné, kterou je zrušení naprosto nepochopitelně a amorálně omezené omezené provozní doby úřadů. Jak se teď cítíte, vy sráči? Takový humbuk to byl a nic z toho. A pak jde plukovník Prymula jednou na fotbal, povaluje se tam s různými ovarovými hlavami a je z toho reálný benefit. Jak tohle mám chápat?

Lockdown církev v posledním týdnu vycítila šanci. Možná poslední šanci, protože nouzový stav tak jako tak skončí a další kroky vlády se již odehrají v jiném právním režimu, což s sebou ponese problémy. Vláda, které hejtmani dali další dva týdny na provádění pokusů na lidech, to zase rozjela ve starém stylu. Vyfabulované počty nemocných skokově rostou přes noc. Blíží se další cyklus utahování šroubů, je třeba plnit plán Velkého resetu. Nějak moc firem ještě nezkrachovalo. Pan Prymula to řekl jasně: Lockdown nefunguje, takže je třeba přísnější lockdown. Nebojte, jen dočasně, na dva na tři týdny, jen dva tři prstíčky tam strčíme a hned zase půjdeme.

Bohužel, co se nestalo. Pan Prymula, prominentní věrozvěst lockdown církve, se zase neuhlídal a vydal se na fotbal na papalášskou tribunu. To se samozřejmě mnoha lidem nelíbilo a já docela nechápu proč.

Původně jsem si taky říkal, co je ten chlap vlastně za zmrda. Ráno horuje pro plošné uvěznění obyvatelstva, večer jde s dalšími vyžírky na fotbal a když se ho na to ptají, tak ještě řekne, že už ho nebaví sedět doma. Kdyby měl ten sociální imbecil alespoň zbytek soudnosti, musel by pozvání odmítnout s tím, že to v tuhle dobu vážně nejde. Ale pak mi došlo, že ten zmrd vlastně ukázal všem cestu. Prymula odvedl skvělou práci, která je hodna ocenění.

Prymula poškodil lockdown církev tím, že efektivně zlikvidoval sám sebe jako významného věrozvěsta věznění populace. Nadto domáhat se ráno skrze média plošného uvěznění obyvatelstva a odpoledne jít na fotbal bude moc i pro ortodoxního svědka COVIDova. Hradní epidemiolog tedy musel odejít. Poslat peníze na charitu fízláckým neziskovkám tentokrát nepomohlo, ve vylízání prdele zdravotníkům byl rychlejší spolufanoušek Vondra.

Sebeodstranění Prymuly povede z dlouhodobého pohledu ke zlepšení epidemiologické situace, protože je to blb, amatér a indolent. Čím méně takových lidí má možnost podílet se na rozhodování, tím kvalitnější rozhodnutí budou vznikat. Nemyslím však, že jsme se ho zbavili napořád. Prymula je jeden z hlavních „assets“ a bude po čase opět vrácen do hry.

Prymula také na nějakou dobu ochromil lockdown církev jako celek. Kdyby den po fotbalovém extempore vláda přišla s dalším utažením šroubu, lidé by to třeba taky nemuseli většinově dát. Od tažení na Kapitol musí každý politik chápat, že žádné zdi, dveře a fízlové v černých kabátech neodolají davu, který se dal do pohybu. Následky vyhození z okna respirátor FFP2 neztlumí. Prymulův pozitivní vztah k fotbalu tak měl za následek, že nejperverznější pokus na lidech od dob zatloukání havárie v Černobylu, tedy „tvrdý lockdown“, bude odložen. Možná o pár týdnů, možná nafurt, každopádně děkujem, rádo se stalo.

První pozitivní poselství pro všechny je, že to s tou epidemií nebude tak zlé. Když se uprostřed „krize“ několik desítek papalášů odebéře na fotbal, tak proč se bát? Sedí tam hlava na hlavě, pak si ještě skočili na pivko a párek, zmr. Tvrdík neměl ani nasazený sakrální objekt koronacírkve, tedy roušku. Žádné nákazy se zjevně nebáli, a to přestože tihle vyžírkové jsou většinou velmi opatrní na to, aby se jim nestalo nějaké bebí. Dále bych očekával, že poradce premiéra pro zdravotnictví bude v době, kdy krize vrcholí, zdravotníci padají na hubu, krematoria nestíhají spalovat mrtvoly, mrazáky na mrtvoly jsou v ulicích a došlo dřevo na rakve, bude pracovat 24 hodin denně. Ale asi to nebude tak hrozné, protože pan poradce zvládá válet se s pochybnými existencemi na fotbálku. Takže očividně žádná křeč.

Druhé Romanovo poselství je hodnotnější.

Celkem mohlo na Slávii 300 lidí, ne pouze těch zhruba 60 papalášů, co vyfotili. Když může 300 papalášů sedět na fotbale, může taky sedět 300 lidí v divadle. Před stadion si nechali přistavit vozidlo, které představovalo odběrové místo i laboratoř zároveň. Těžko říct, zda otestovali všechny ty zmrdy, ale nejspíš otestovali většinu z nich. Zcela zjevně to jde. Až zase budou říkat, že je složité, drahé, organizačně nepředstavitelné, ohromné riziko, nezodpovědný experiment a podobně, tak si vzpomeňme na Prymulu, na Tvrdíka, na Kvitovou, na Mynáře i s manželkou a na toho ministerského úředníka, ale na toho vlastně ne, ten tam prý šel jen kontrolovat dodržování opatření.

Je tu ještě třetí poselství.

Někoho by mohlo překvapit, že tam Prymula byl zcela legálně, stejně jako ty další ovarové hlavy. Sportovní lobby si totiž před časem vyjednala u ministerstva zdravotnictví výjimku, že se soutěže profesionálních týmů mohou konat s limitovaným počtem diváků. Vasil Biľak Blatný neměl problém. Nenašel jsem tu vyhlášku ve formě dokumentu ani žádné veřejné výstupy, udělali to hezky potichu bez pozornosti veřejnosti.

Existuje velká nerovnost mezi tím, jak „pandemie“, správně vládní reakce na „pandemii“, zasáhla různé typy subjektů. Jednotlivcům, chcete-li občanům, vznikají (a někdy zanikají) stovky různých povinností. Od pátka můžete ven jen s rouškou, od pondělka smíte nakoupit jen s respirátorem a tak dále. Maloobchod je na tom stejně, velmi tvrdě až fatálně ho zasáhla vládní opatření proti pandemii, navíc ještě neodůvodněně a iracionálně. Ale například velkým výrobním firmám, kde se z podstaty věci setkává mnoho lidí, nevznikly povinnosti skoro žádné. Zde neplatí žádných 15 m2 na osobu a nejsou tam povinné stojany s desinfekcí. Testování zaměstnanců? Ale kdež, to my dělat nebudeme, jestli chtějí otestovat, ať si dojdou mimo pracovní dobu do špitálu. Tyto subjekty jsou jakoby mimo, vláda je nechává na pokoji, protože mají na vládu páku. Když už po nich vláda něco chce, jedná se o zcela bezzubá doporučení, jako například nevynutitelné doporučení využívat home office. Pak jsou subjekty, které mají uvnitř plándémie výsadní postavení a vládu rovnou řídí. Jedním z nich je profesionální sport. Normálně bych řekl, že profesionální sport je jedna z prvních věcí, která se dá v krizi vypnout. Nic neprodukuje, je to dokonale zbytná věc. Ale asi jak pro koho.

A teď jde o to, v jaké z těch kategorií kdo hodláme být.

Ačkoli je nám denně vtloukáno do hlavy, že krize vrcholí, zdravotníci padají na hubu, krematoria nestíhají spalovat mrtvoly, mrazáky na mrtvoly jsou v ulicích a došlo dřevo na rakve, takže jakékoli rozvolňování nepřipadá v úvahu, protože by zemřelo tisíce lidí, rozvolňovat zjevně lze, jen se to dělá potajmu. Jde jen o to, jaký se podaří vyvinout tlak na decision makery. Naučme se pást ty kurvy stejně jako je pase pan Tvrdík.

 


20.02.2021 D-FENS

12345 (533x známkováno, průměr: 1,17 z 5)
21 279x přečteno
Updatováno: 20.2.2021 — 23:49
D-FENS © 2017