Svéráz národního bonzu

Featured Image

Říká se, že nejrůznější krize fungují jako společenský katalyzátor, který dá vyniknout různým procesům, které až doposud probíhaly ve společnosti skryty. Každá krize tak přináší možnost nechat se fascinovat příběhy neobyčejné morální pevnosti, ale také utrpět vomitus z vzájemného udávání autoritám, ke kterému národ český jaksi podvědomě tíhne.

Jinak řečeno, kurvy se projeví jako kurvy.

Ministryně financí Schillerová oděna v koženou bundu a s řetězem kolem krku připomínala spíše člena klanu Kočkových, který jde vybírat výpalné od provozovatelů atrakcí na Matějské pouti. Nicméně ministryně státního dluhu usedla na zadní sedadlo služebního vozidla a jala se sdílet na asociálních sítích, že se vydala na kontrolu cen respirátorů. Bohužel si při svém mikromanažerském tripu nezapnula bezpečnostní pás, což českým bonzákům neuniklo. To, co následovalo, připomínalo kauzu moderátora Aleše Hámy, který neunikl bdělým zrakům udavačských diváků při natáčení pořadu, ve kterém za jízdy v autě zpovídal různé osoby, přičemž telefonoval a také jel bez pásů. I on byl zatížen společenskou odpovědností, trestu se podvolil a zaplatil pokutu, ačkoli by se bez problému obhájil.

„Na základě oznámení občanů i sdělovacích prostředků se touto záležitostí zabýváme pro možné podezření ze spáchání přestupku ze strany chráněné osoby. Přestupek lze řešit stejně jako u osob neužívajících policejní ochranu, tj. domluvou, příkazem na místě nebo oznámením příslušnému správnímu orgánu,“ sdělila Novinkám mluvčí policejního prezidia Kateřina Rendlová.

Kdyby byla Alena drsná alespoň z poloviny tak, jako byli drsní její úředníci při zaklekávání firem a likvidaci podnikatelských záměrů skrze zajišťovací příkazy, tak by s úřady vyběhla a hotovo. Video ze sociálních sítí není procesně způsobilý důkaz, dokažte, že sedadlo bylo bezpečnostním pásem vybaveno, dokažte, že pás nebyl zapnutý za jízdy, v neposlední řadě si naserte si do krku, do úst a do bot, v dokonalé úctě, Alena Schillerová. Bonzákům pak měla vzkázat, že se mají starat především o sebe, až s tím budou hotoví, tak o svoje blízké a až budou i s tím hotoví, tak že mají makat a cálovat daně, aby bylo z čeho vydržovat bující úřednický aparát. Jenže Alena je vázána společenskou odpovědností a tak poslala desetilitrový odpustek paranoidní protiřidičské organizaci České sdružení obětí dopravních nehod. Tato tristní organizace je jednou z ideových opor represe na českých silnicích a tak paní Alena přispěla na utažení šroubu nám všem, tedy i těm, kdo ji nabonzovali.

Ale jinak šlo samozřejmě o tamtu bezpečnost hlavně, aby se paní Alena ukáznila, příště se řádně připoutala, cestovala bezpečně, nedopadla jako soudruh Dubček a dlouho nám vydržela, protože lepší ministryni financí si vůbec nedovedeme představit.

Novinky dále ve snaze boostovat hon na čarodějnici zmínily skutečnost, že za takový delikt hrozí tři trestné body a pokuta až do výše 2500 Kč. Nicméně musím zchladit hlad čtenářů Novinek po aplikaci promyšleného systému násobných trestů po středověkém způsobu, protože bodový postih by paní Aleně hrozil jen tehdy, kdyby vozidlo řídila, což z videa neplyne.

Nicméně bonzácká komunita opomenula další skutečnosti, které z videa vyplývají a které je také potřeba nabonzovat. Schillerová na zadním sedadle služebního vozidla, kterým je sedmičkové BMW. Vozidlo signalizuje nezapnuté pásy, pokud na nich sedí nějaká osoba. Ve videu není slyšet, že by docházelo k nějaké signalizaci, nehledě na to, že taková cesta by byla pro paní ministryni značně obtěžující. Pravděpodobně se někdo dopustil spolupachatelství a signalizaci odpojil, což je rovněž zcela zavrženíhodné, protože to nasvědčuje negativnímu vztahu k dopravním předpisům. To je také třeba napráskat.

Superministr Havlíček, co rád čte liberálně progresívní manifest COVID The great reset, se nám vydal vláčkem na Lipno. Dopravil se do Černé v Pošumaví, kde se vyfotil s pejskem. Svoji výpravu nasdílel na Twitteru, aby ukázal lidu, že není žádný papaláš, vlaku se neštítí a nemá potřebu jezdit do supermarketu autem za tři mega. Bohužel se trefil do období, kdy vláda vyhrožovala veřejnosti zákazem vzdálit se více než 15 km od obydlí a zdravotnický Vasil Biľak kázal lidem, že mají zůstat doma.

Věřme, že tam ta kniha je postavená jen tak omylem a pan ministr tím nechtěl nikomu nic vzkázat.

 

Samozřejmě že Havlíčkův výlet byl z epidemiologického hlediska nepodstatný. „Lokálka“ je sice úplně normální železniční trať, kterou se jinak dopravuje poměrně dost lidí, ale teď v zimě se ve vagónech vozí především vzduch. Na nádraží v Černé v Pošumaví je na konci ledna všehovšudy jen zima a nepotkáte tam živou duši. Od Lipna se šíří zima a šedé nebe se zlověstně odráží od šedé hladiny jezera. Z toho by dostal depresi i racek chechtavý, kdyby tam přiletěl, což ovšem vzhledem k letošnímu globálnímu oteplení nehrozí. Celá lokalita je touto dobou asi stejně útulná jako nákladové nádraží v Čeljabisku. Že by se Havlíček „promořoval“, jak bylo v některých bonzáckých komentářích zmiňováno, je velice nepravděpodobné.

Situace, ve které se turista Havlíček ocitl, byla nezáviděníhodná. The great reset má svá pravidla. Sám Havliček ve svých projevech zastává a obhajuje pomatenou doktrínu „datových vědců“, že mezi mobilitou obyvatelstva a šířením viru existuje korelace, tedy čím více mobility, tím více infekce. Havlíček se tak svým výletem do jižních Čech přes půl republiky zařadil k šiřitelům toho hrozného viru a vrahem příbuzných z definice, zvláště pokud měl s sebou mobil od T-Mobilu, který bez zábran práská lokalizační data státu.

Občan, místo aby se postavil zparchantělé vládě ovládané obskurními teoriemi různých vládních Kulveitů, vědecké iniciativy Shnij a dalších zoufalců, podlehl dotríně „když nemůžu já, tak oni ať nemohou taky“ a začal Havlíčka tvrdě práskat napříč mediální scénou. Havlíček sice nemusel poslat odpustek nějaké prosystémové neziskovce, ale určitě také už nepojede nikam, takže bude mít dost času ten Great Reset dočíst.

Vládní činitelé měli začít přemýšlet o tom, že se ten jejich program výchovy občanů k bonzáctví nějak vymyká kontrole. Začalo se kácet v jejich lese a pes začal požírat psa. Možná je na čase zařadit zpětný chod a pro začátek zrušit takové ty neadresné bonzácké akce jako je Účtenkovka a Speedmarathon. Ty slouží k tomu, aby se občan naučil spolupracovat se státními orgány. Zjevně se to už naučil a dělá to víc než dobře, jen trochu odlišně, než se od něj čekalo.

 


13.02.2021 D-FENS


Související články:


12345 (308x známkováno, průměr: 1,23 z 5)
16 572x přečteno
Updatováno: 13.2.2021 — 23:50
D-FENS © 2017