Jo Smíchov

Featured Image

Velký pivovary tak dlouho a usilovně likvidovaly svoji politikou pivní kulturu, až druhá největší značka ‚piva‘ v zemí po pětadvaceti letech zjistila, že v Praze dávno už nemá ani jednu klasickou/výstavní hospodu, což management do teď nesralo, ale najednou se to docela nehodí, když se rozhodli předstírat, že vyrábí ‚tradiční‘ a ‚poctivý‘ pivo…

Stručně z historie: Podinvestovaný pivovary se zaostalou technologií po revoluci stát v podstatě musel prodat zahraničním investorům; na mezinárodních trzích se posléze začali navzájem požírat giga skupiny. Co se Staropramenu týče tak InBev prvně pohltil Anheuser-Busch a následně i SABMiller, což z něj udělalo největšího giganta světa..následně musel prodat část skupiny včetně Staropramenu, takže ten teď vlastní Molson Coors, kterážto skupina si pod tlakem nastupujících řemeslných pivovaru musela začít klást otázku, jak dlouho bude ještě možný užívat obchodních taktik ‚leštěný prd‘ a ‚polívka že šutráku‚ aniž by potratili komplet svůj podíl na trhu (letos meziroční propad 7 tisíc hektolitrů, kterej zachraňuje export do zemí,kde jsou na tom s pivem ještě hůř).

Staropramen posledních x let nejusilovněji že všech předstíral, že pivo je free-cool-in nápoj pro dynamické mladé lidí a podobný zmrdský kecy z příruček vyšňupanejch markeťáků, co sami pivo nepijou a usilovně demontoval odkazy na tradice jak u značky, tak zejména ve výrobním procesu (izomerizovaný chmelový extrakt, maltózový sirup popr. řepný cukr, brutální užívání high gravity brewingu aka ředění vodou atd) až vyrobil naprosto nepitelný produkt, po kterým začalo bejt špatně i lidem zvyklejm na kuřecí separát. Jelikož si lidí začali klást otázku, jestli je normální, aby měli po dvou pivech dva dny žaludek na vodě a sračku jak Litviněnko, zhoršily se hospodářský výsledky. Když došel koks a ve Staropramenu se začali škrábat na hlavě co je špatně, začali přemejšlet, jestli jsou zákazníci debilní, nebo jenom málo cool a dynamický a jestli by je třeba nešlo vyměnit. Po sérii mítinku manažerů, nadmanažerů, podmanažerů a hulibrků se zjistilo, že zákazníky vyměnit nelze a bude potřeba jiná marketingová strategie, když zákazník nechce polívku z kamení ‚free cool light‘, určitě ocení polívku z kamení ‚poctivá‘, přece nebudeme měnit nic na pivě, to je tady to, čemu se říká volitelný doplněk.

Nyní zpět do současnosti, kampaň na poctívej Smíchov je velmi vyvedená, bohužel vyšňupanejm markeťákům zapomněli říct, že za předchozích 25 let všechno poctivý poslali srát a že žádná poctivá smíchovská hospoda neexistuje. Řešení: Zachováme polívku že šutráku, leštění prdu i markeťáckej obrat o plnejch 180° a poctívej Smíchov uděláme v kulisách hospody, kam staropramen nesmí.

A aby to nevypadalo tak blbě, budeme technologům ředění říkat ‚sládek‘ a budeme se tvářit, že to není poslední loser ve firmě, kterej nemá na pivo zadnej vliv, protože o něm rozhoduje na základě pokynů z druhý strany zeměkoule nějakej prazmrd z obchodu, kterej určuje, že pivo musí stát tolik, aby se mohlo prodávat v diskont marketech za devět korun včetně všech daní a zejména stamilionovejch nákladů na megamarketing, protože z nějakýho neznamýho důvodů ani produkt polívka z kamení ‚poctivá‘ zákazníka nezaujal, protože z něj má pořád sračku jak Litviněnko.

Myslej si o vás, že jste úplný kreténi.

 


09.09.2018 An.se

12345 (361x známkováno, průměr: 1,24 z 5)
29 498x přečteno
Updatováno: 9.9.2018 — 21:56
D-FENS © 2017