Poznámka k novému antikovidovému týmu, aneb (ne)využitá příležitost spolku Spolu.

Featured Image

Ti, kdo vyhráli volby a sestavili tento tým, měli na billboardech heslo ZMĚNA. Při první příležitosti ke změně ponechávají v kovidovém týmu ty, kdo lhali, podávali zavádějící informace, strašili, dělali nezodpovědná a nekompetentní rozhodnutí, utajovali data, jsou ve střetu zájmů atd.

Navíc tým “posílili” o další členy vakcinologické společnosti, tentokrát o pediatry Cabrnochovou a Dražana. Což je zajímavé zejména v kontextu snah Pfizeru rozšířit schválení vakcíny pro děti 5+, které má na momentálně na stole FDA.

Mimochodem, vakcinologická společnost není lékařskou společností v pravém slova smyslu. Vakcinologie není oborem, ze kterého je možné atestovat. Celkem má 278 členů (pro ilustraci, lékařů je v ČR cca. 52 000). Asi by se dalo naivně očekávat, že tato společnost bude podporovat objektivní zkoumání vakcinace proti různým onemocněním, tedy i objektivní informování o rizicích. Na stránkách této “odborné” společnosti ale najdete pouze doporučení různých vakcín, a to i v některých případech v rozporu s aktuálně platnými SPC, jako v případě off-label doporučování třetí dávky kovid vakcín. Obsah stránek je striktně provakcinační a rozhodně není objektivní a vyvážený. Už jen tvrzení, že vakcinace je jedinou cestou z pandemie je tendenční lež a je jasné v čím zájmu špičky vakcinologické společnosti jednají.

Vakcinologická společnost pravděpodobně ovlivňuje i chod jiných společností. Jak jinak si vysvětlit radikální obrat ČSAKI, která vydala koncem roku doporučení k opatrné kovid vakcinaci u určitých skupin pacientů, nicméně po velmi krátké době toto doporučení přeformulovala ve prospěch kovid vakcín. Toto doporučení pak bylo prezentováno jako společné doporučení ČSAKI a vakcinologů.

Z mojí dlouholeté praxe ve farmaceutickém průmyslu můžu jednoznačně potvrdit, že mít pod kontrolou nějakou “odbornou” společnost je skvělá cesta, jak získat spousty peněz od farmaceutických firem. Vždy se hodí “objektivní” vyjádření zdánlivě nezávislé odborné společnosti pro podporu produktů. A za taková podpůrná vyjádření, která se následně dají použít v propagaci léčiva, se velmi štědře platí.

To, že plukovníka Prymulu nahradil ve vedení společnosti plukovník Chlíbek je jen kosmetická úprava. Tito dva plukovníci z Hradce Králové budou vždy kopat za jeden tým.

Roman Prymula se navíc v srpnu 2021 stal předsedou dozorčí rady společnosti Avenier, která je významně zainteresována ve vakcinačním byznysu a je tedy jasné, že jeho adorace a protěžování vakcín bude pokračovat. Pro zajímavost, tuto funkci v minulosti zastával i Rastislav Maďar, který dnes ve společnosti funguje jako odborný garant a zůstává součásti antikovid týmu.

Zpět k “novému” antikovidovému týmu.

Smejkal, Dušek, Hajdůch, Maďar, vůbec neměli být v této skupině ponecháni. Otázkou je, proč nebyli vyměněni. Je to kvůli odbornosti, nebo kvůli loajalitě ke kovid byznysu. Nebo proto, že se jejich prostřednictvím dá napojit na penězovod?

Za ZMĚNU budeme moci považovat to, až nová vládnoucí garnitura odtajní kompletní kovidová data, zveřejní smlouvy uzavřené k vakcínám (bez zcenzurovaných odstavců) nechá skutečně férově zhodnotit, zda vakcíny opravdu fungují, bude podporovat sběr informací o nežádoucích účincích, přestane hrát hru na „bezinfekčnost na papíře“, bude chránit naše děti, najde a doporučí i jiné preventivní a terapeutické postupy než pouze vakcínu.  Ale hlavně, až odtajní a zmapuje penězovody napojené na kovid byznys…a patřičně potrestá střety zájmů a protizákonné jednání.

Nabízí se tedy otázka, zda nová garnitura udělá ZMĚNU a bude jednat v zájmu občanů, nebo využije přilležitosti a přicucne se na kovidové penězovody a bude pokračovat v agendě odcházející vlády. Protože to bude chtít vysokou míru etiky, ale i osobní odvahy, nepodlehnout vábení peněz.

Složení nového antikovid týmu, podle mého, spíš naznačuje druhou možnost. Takže jedinou změnou bude asi změna čísel účtů, na které potečou provize spojené s kovid byznysem…


31.10.2021 Dr. Jiří Urbánek

12345 (483x známkováno, průměr: 1,30 z 5)
45 353x přečteno
Updatováno: 31.10.2021 — 22:20
D-FENS © 2017