Škoda Auto Autorizáček Revival

Featured Image

… aneb ke kolům i trysku pane a budeme půlit auto. Volné pokračování článku o pokutě za úschovu zimních kol.

Ve výše uvedeném článku jsem čtenářům poskytl informace o tom, jak mě chtěl pracovník autorizovaného servisu Škoda pokutovat za to, že jsem mu nepředložil „skladištní list“. Co jsem v článku nezmínil, bylo to, že jsem rovněž servisu zadal, aby se podívali na nefunkční ostřikovač na zadním stěrači.

Bylo mi řečeno toto: „My jsme Vám nejdřív vyměnili trysku na tom ostřikovači a vyčistili jsme motorek, protože to bývá nejčastějším důvodem, že ostřikovač nefunguje. Ale pak jsme zjistili, že tryskou ani motorkem to není a někdo tam asi nalil špatnou směs do ostřikovačů a podle nás se stalo to, že jak byla zima, tak praskla hadička vedoucí střechou a teď Vám voda teče do auta. Takže je nutné, abychom rozpůlili celé auto a hadičku vyměnili – toto je velice náročný úkon a bude Vás to stát od 2 do 3 tisíc Kč.“

K výše uvedenému podotýkám, že ostřikovač přestal fungovat v létě. Jenom jsem neměl čas jet s autem do servisu, takže jsem to odložil na podzim. Nezaznamenal jsem, že by v létě mrzlo, a i kdyby se tak stalo, u nás v podzemní garáži ani v třeskutých mrazech neklesá teplota pod 10 stupňů celsia. Nicméně faktura od servisu obsahovala kromě platby za výměnu kol i platbu za tu trysku a čištění motorku, což bylo velmi milé, protože jsem si řekl, že aspoň ta tryska i motorek budou líp fungovat, až mi teda někdo spraví tu hadičku.

Vzhledem k tomu, že po zkušenosti s pokutou za skladištní list, kterou jsem popisoval v prvním článku, jsem s tímto servisem a celou servisní sítí autorizovaných servisů Škoda Auto nadobro skončil, vydal jsem se tento problém řešit v „neautorizáku“, kam jsem dovezl i letní kola.

Jaké bylo moje překvapení, když mi volali a ptali se, kdy byla měněná tryska na ostřikovači. Říkal jsem, že cca před týdnem. Na to bylo chvíli ticho a pak mi bylo sděleno, že tryska i motorek byly zanesené, resp. že tryska byla prorezlá a evidentně stará a měněná nejméně před rokem, pokud vůbec. Vyčištěním motorku a výměnou trysky byl problém odstraněn za cca 400,-Kč overall. Tímto byla vyřešena jediná závada na naší super cool executive Škoda O III Liftback TSI + kufr, která se objevila za šest let provozu auta.

Tzn. abych byl objektivní, kvalita našeho auta (nevím, jako ostatní – klidně mi pište do komentů nenávistné zprávy, já se u toho dost bavím…:-) jako taková byla zatím velice dobrá. Nicméně přístup servisu na tom asi může mnohé změnit a je s podivem, že auto po množství servisních zásahů zřejmě tohoto a podobného typu, je stále ještě provozu schopné. Tak snad to dlouho vydrží. Mějte se hezky.


27.11.2019 AV

12345 (187x známkováno, průměr: 1,35 z 5)
18 790x přečteno
Updatováno: 27.11.2019 — 23:09
D-FENS © 2017