Budete nekouřit, až se z vás bude hulit

Featured Image

Zákaz kouření v hospodách byl diskutován ze všech možných úhlů, takže se k tomu už asi nedá nic říct. Těším se, jak budeme od 30.5. všichni plní zdraví a vzduch bude křišťálově čistý pro nás pro všechny, i pro kuřáky, kteří budou odteď zdravě žít prostě muset.

I když vlastně…

Jeden aspekt nějak většině lidí unikl.

Samotná podstata toho konfliktu.

Samozřejmě že by tento svět byl skvělý, kdyby všichni byli uhlazení intelektuálové v oblecích jako ministr Ludvík, jinak velký zastánce protikuřáckého zákona. Pro tyhle lidi musí být nepochopitelné, že někdo sedí v hospodě na překližkový židli, žere utopence ze sóji a prasečích chrupavek, pije laciný pivo a kouří u toho cigarety z Kutný Hory. Proč si ti lidé raději nedají humra, fíkové mille-feuillé a Henriot brut?

Víte co? Mně tyhle lidi taky pořádně serou. Ty, co prosedí půl života v hospodě. Ale sáhnout na jejich svobody bych se neopovážil. Protože nejsem deprivant.

Nejhorší věc, co se mi mohla stát, bylo zakoupení knihy Vzpoura deprivantů. Jak titul naznačuje, kniha je o tom, jak psychicky nemocní lidé získávají moc a vnucují lidem svoji vůli. Prostě se neovládnou a zaútočí na ty, co je serou. Ano, na ty, co je serou. Oni neútočí na ty, co jim něco udělali, naopak, z těch jsou podělaný až za ušima a útočit na ně rozhodně nebudou. Oni útočí na ty, se kterýma mají nějaký vnitřní problém, jen tak, bez zjevného důvodu, kvůli vlastní psychické poruše.

Třeba cykloaktivisti. Jeden jako druhej jsou deprivanti jako z klinických studií. Mají spadeno na lidi, co jezdí autem a pod záminkou „trvale udržitelné“ „šetrné“ „moderní“ „chytré“ dopravy na ně útočí. Ono jim vůbec nejde o to, aby se ti lidé dopravovali lépe nebo alespoň jinak, jim jde jen o to na ně útočit a otravovat jim život, protože jsou neslučitelní s jejich systémem hodnot a nenechají toho být v podstatě nikdy. Kdyby všichni začali ze dne na den jezdit na kole, dva tři dny by z toho byli v těžké depresi a pak by přišli s tezí, že s těmi koly je třeba něco udělat, protože je jich hrozně moc a kazí veřejný prostor. Je to dobře poznat z toho jejich klipu, který jsem rozebíral před časem, nechtěně tam promítli svůj psychický problém do schématičnosti hlavních postav.

A úplně stejně je to s těmi kuřáky. Jedna část společnosti si skrze vykonstruovaný společenský zájem vyřizuje účty s jinou společenskou vrstvou, kterou chce buzerovat. Kdyby jim šlo skutečně o to zamezit kouření, protože je nezdravé, nebezpečné nebo tak něco, tak by postavili cigarety, doutníky i fajfky mimo zákon, stejně jako jsou pro civilní držení zakázané výbušniny, drogy nebo štěpný materiál. Nebo by mohli zakázat kouření, stejně jako je zakázáno si u benzínky rozdělávat ohníček. Nic z toho se nestalo. Naopak se stalo, že zaútočili na elektronické cigarety, ačkoli ty nikomu nevadí, jen prostě z principu, protože se jim nelíbili ti lidé, co si je strkají do huby. Jde tedy jen o prostou buzeraci ze zavrženíhodné pohnutky, totiž z důvodu psychické nemoci nemnoha koordinovaně působících jedinců.

Vsadím se, že tyhle deprivanti pociťují něco jako sexuální uspokojení, když čtou v novinách zprávy, že někde postavili pro kuřáky klec nebo jinde jim umístili předzahrádku na přívěs. Moci takto relativně bezpracně a bez rizika konfrontace, za použití grázla v kravatě šikanovat jiný lidi a přimět je, aby si dobrovolně vlezli do klece, to musí být prima.

Na tohle ovšem musíte být slušně ujetej. Starej dobrej Fritzl z Rakouska byl ještě relativně normální. Ten taky chtěl dobro pro své rodinné příslušníky, aby je nic neohrožovalo, tak je uvěznil ve sklepě, jen to všechno dělal v malým a moc napřímo. Kdyby byl Fritzl co k čemu, vytvořil by si neziskovku, spolu s Priklopilem by si založil neziskovku, působil by na vládu a po čase by jistě dosáhl toho, že by zavírání ženy a dětí do sklepa bylo povinné, protože slušný člověk přece své rodinné příslušníky ochraňuje před riziky vnějšího světa.

A ty jejich argumenty, to by jeden blil. Zejména mě zaujal jeden onkolog, který tvrdil, že kdyby příroda nebo Stvořitel zamýšleli, aby člověk kouřil, zajisté by měl už vestavěn kouřovod, podobně jako má močovod, žlučovod a další detoxikační kanály. Takoví lidé léčí jiné lidi. Tristní. Hrát hokej je pak vlastně také nezdravé, protože jinak by měl člověk místo rukou hokejové hole, dělat do politiky je nezdravé, protože pak by měl člověk nahrazenou páteř tlustým střevem a jíst je zbytečné, zdravější je strkat si mrkev rovnou do prdele, protože tam stejně skončí.

Kombinace kampaní deprivantů s demokracií je smrtelná. Ty zmrdi totiž postupně vytáhli z toho systému všechny pojistky. Já se třeba podivuji tomu, jak je vůbec možné, že ten zákon média titulují „protikuřácký“. Oni se ani nesnaží předstírat, že smyslem toho zákona je chránit zdraví těch, co nekouří. Tak to navlíkli v Německu, aby to nebylo tak okatý, ale my tady máme k deprivantům větší úroveň tolerance. Oni úplně na rovinu říkají, že jim jde o to šikanovat ty, co kouří a nutit jim nějaké návyky, které se aktuálně pokládají za zdravé. Jak je vůbec možné, že se ve společnosti vytvoří hnutí, které si dá za cíl legálně šikanovat třetinu populace. Jaké by to asi bylo, kdyby někdo přišel s protiplešatým nebo protikuželkářským zákonem. A tohle se nezastaví, další na řadě budou tzv. nezdravé potraviny. Budeme mít protihranolkový zákon, protiřízkový zákon a protože tenhle systém nemá žádnou zarážku, tak taky třeba protisójový a protirukolový zákon, podle toho, jaké fake experty zrovna vytáhne deprivantská lobby z pod kamene.

Naštěstí je východisko přesně tam, kde je podstata problému. Oběti, v tomto případě kuřáci, by to totiž měli udělat úplně stejně. Deprivanti s cigaretama by se teď měli úplně legálně obrátit proti nekuřáckým deprivantům a udeřit zpátky. Stačilo by najít nějaký politický subjekt, který si dá do programu, že to zruší, a tomu by to měli naházet. Pěkně natvrdo bez filtru, bez ohledu na tradiční předvolební témata, prostě zformovat task force a zotročit je taky, aby věděli, jaké to je. Možná by výsledkem byla rovnováha, možná občanská válka, ale rozhodně by to tenhle proces řádění deprivantů nasrkz společností zastavilo nebo přibrzdilo.


21.06.2017 D-FENS


Související články:


12345 (366x známkováno, průměr: 1,35 z 5)
24 441x přečteno
Updatováno: 21.6.2017 — 22:43
D-FENS © 2017