Proč jsem rád za prodloužení nouzového stavu

Featured Image

Jak všichni vědí, v neděli se Bureš rozhodl si ponechat pravomoci diktátora a svévolně si prodloužil nouzový stav, oficiálně na 14 dní, reálně na neurčito. Pokud mu to nyní projde, což testuje, tak máme nouzový stav navždy a Bureše jako diktátora. Je to evidentně protiústavní, využívajíc hejtmany pouze jako fíkový list.

Celkem jsem doufal, že se něco podobného stane, přišlo mi to už jako jedna z posledních možností jak rozvířit zatuchlý český rybník, kde se pod záminkou strašlivě smrtelné epidemie (na kterou zemřelo už cca 8tis. obyvatel tzn 0,08% obyvatel) krade a krade.

Líbí se mi, jak nádherně zase vyjebal s hejtmany, slíbil jim úplně vše pod heslem, nikdo vám nedá tolik, co já vám slíbím. Poslanecké sněmovně nachcal na záda a hoši teď čumí a neví, co mají dělat. Ohromně jsem se v pondělí bavil. Trochu jsem čekal, že se naserou a okamžitě mu to zruší, ale nějak to nevypadá. Jediný Okamura běhá a shání hlasy, aby mohl svolat mimořádnou schůzi na toto téma, ale moc se mu nedaří.

Celá tahle maškaráda se mi líbí z jednoduchého důvodu. Pokud se hoši nahoře perou mezi sebou, nezbývá jim moc času vymýšlet další a další buzerace na plebs, který tu srandu platí. Zajímavé bude, pokud jim tohle vyhlášení shodí ústavní soud, i když si moc nadějí nedělám. Soudruh Rychetský se už nejednou ukázal jako kovaný komunista a své kamarády podržel. Takže očekávám nějaký nemastný neslaný výrok, aby se vlk nažral (bureš a spol nešel do tepláků) a koza zůstala celá (nemusely se vyplácet žádné náhrady škody). I když otázkou je kdy se vůbec vyjádří, nejspíše s křížkem po funuse, jak je jejich dobrým zvykem.

Trochu mi tu srandu kalí navrhovaný pandemický zákon, který se nyní Bureš snaží ve stavu legislativní nouze protlačit a dostal by obratem do rukou nevídanou moc. Proti tomu jsou pravomoci nouzového stavu víkendový čajíček. Uvažte sami, stav nebezpečí/pandemie (jakkoli to nazvete), vyhlašuje a ukončuje vláda, poslanecká sněmovna nemá jakékoli právo do toho zasáhnout/zrušit/ovlivnit. Může omezovat jakákoli práva si zamane a donekonečna odkládat termín voleb.

Paráda ne?

 


21.02.2021 MGM


Související články:

12345 (151x známkováno, průměr: 1,30 z 5)
9 496x přečteno
D-FENS © 2017