Extraliga české republiky ve strašení občanů 2020 aneb kdo nás letos vyděsí nejvíc?

Featured Image

Sezóna se blíží do své poloviny a tak se pojďme podívat, kdo je nejžhavější kandidát na titul a komu naopak hrozí záchranářské práce?


Nelze začít jinak než od jednoznačně největšího překvapení a komety ligy, týmu KORONAVIRUS. Přes rozpačitý začátek se letošní nováček dokázal nadechnout k raketovému náporu a nyní válcuje soupeře svým ofenzívním přístupem a celoplošnou hrou. O držiteli titulu je tak už dnes asi rozhodnuto. Nejvíce pomáhá všestranná podpora hlavního sponzora, Vlády ČR, a také až podezřele vysoká marodka soupeřů. Svou roli jistě sehrává i přízeň médií, zejm. ČT Virus, jejíž reportéři nechybějí na žádném zápase.

Těsno ovšem bude na dalších příčkách, zajišťujících postup do evropských pohárů plných dotací.

Růžky začíná vystrkovat SUCHO, spolehlivý tým, který se nežene zbrkle do útoku a spíše vyčkává na svou příležitost. Jeho chvíle podle expertů přijdou v létě, neboť jeho tvrdé hře nesvědčí jarní rozbahněné terény na hřištích soupeřů.

S opačnou taktikou nastoupila TEPLÁ ZIMA, která měla jako obvykle nadějný vstup do bojů o body, nicméně později následoval propad a postupné vyklízení pozic. Nyní horkotěžko bojuje o klidný střed tabulky.

Rovněž tým GRÉTA, loni černý kůň a velký příslib do budoucna, má letos problémy. Na slabších výsledcích se patrně podepsal odchod některých sponzorů, nečistá hra plná faulů a úzký kádr.

Zatím nevíme, co lze čekat od PIRÁTŮ SILNIC, jejichž výkony jsou v této fázi soutěže spíše nemastné neslané a tak doufáme, že jejich střelci ještě neřekli poslední slovo a odbrzdí své ambice.

Sponzora s téměř bezednou kapsou má sebevědomá sestava D1, kterou lze označit za jedno z největších zklamání sezóny. Loňský suverén přišel o zdánlivě neotřesitelnou pozici lídra a potácí se u dna tabulky. Přetrvávající problémy s rekonstrukcí domácího stadionu hrozí dokonce stěhováním. Snad brzy najdou světlo na konci tunelu.

Potíže s udržením v extralize budou mít určitě UPRCHLÍCI, které opustil kapitán a dlouholetá opora týmu Okamura. Tento rutinér a tvůrce hry usnul na vavřínech a nové angažmá si teprve hledá.

Velký otazník visí nad celkem KŮROVCŮ. Silný závěr loňské sezóny a konečné druhé místo za D1 je patrně příliš ukolébalo a po zaspaném začátku letoška zatím marně hledají někdejší dravost a hlad po úspěchu. Za ligovým standardem začíná pokulhávat stav jejich domácího hřiště.

Do kolonky zklamání zařazujeme rovněž KLÍŠŤATA. Po loňském čtvrtém místě myslí určitě výš, ale přes posílení realizačního týmu se výsledky nedostavují a jsou na trávníku spíš neviditelní. Že by podcenili zimní přípravu, jak napovídá ostudná prohra s TEPLOU ZIMOU v prvním kole?
Do soutěže letos vůbec nenastoupil jediný zahraniční účastník, POLSKÉ POTRAVINY, což je jistě pro kvalitu naší ligy škoda. Kvůli administrativním problémům tým necestuje za hranice a bude muset zůstat v domácí soutěži. Snad své problémy brzy vyřeší a vrátí se družina, která bývala solí českého strašení.

A kdo je váš favorit?


17.05.2020 Litomyšlský S(k)eptik

 

Článek byl souběžně zveřejněn na Facebooku na stránkách stejnojmenné FB skupiny. Zveřejňujeme jej se svolením autora.

 

12345 (266x známkováno, průměr: 1,30 z 5)
9 272x přečteno
Updatováno: 17.5.2020 — 22:19
D-FENS © 2017