Harrachovská sklárna přežila obě světové války a komunisty, až ji pohřbil Fiala - zpět na článek

Počet komentářů: 697

  1. Tak Reichl chce s mírou populismu soutěžit s Babišem. Bohužel jen další figurka a ne naděje na změnu k lepšímu.

  2. D-FENSe, nebo jak někdo správně napsal – dnes д-фенсе jsem četl KAŽDOU neděli od roku 2002 (kdy jsem byl na SŠ) do roku 2022, byť posledních 10 let spíš jen články samotného D-F, protože ten zbytek byl odpad z větší části, než jsem byl schopen filtrovat.

    Tedy – díky za 20 let, všechny ty dny bez aut kterých jsem se zúčastnil a podobných akcí, ale tohle už nedám. Z diskuzí směšných tragédů typu Behemot, kabrnak, Jacq, sergej (i když to podle zjevné nesmyslnosti textů musí být opravdu bot), nebo „lidí“ typu Jesterka u kterých vzhledem k míře idiocie ani nevěřím v jejich reálnou existenci, z těch a jim podobných mám reflux už delší dobu a dalo se to ignorovat (prostě jsem nelezl do diskuzí), ale momentální přerod v základnu irelevantních sovětských filcek opravdu nedávám. Vlastně vzhledem k tomu na kolik nicků jsem si vzpomněl (a hodně jsem jich vynechal) už snad ani nemělo smysl je vypisovat. Ale Hamplová, Rajchl, no ty píčo… přesně to co jsem tady za těch 20 let získal v rámci kritického myšlení mi teď říká, že množství zmrdů, ovcí a retardů tady překročilo kritickou mez a není cesty zpět. Vlastně jsem si ani nemyslel, že bych to tady někdy přestal číst a vůbec mě to nemrzelo, ale co už… Mějte se tu, jak chcete.

    1. Pravdu díš. Je tady úplně rudě zazmrdováno. Ale je dobré, že všechny místní zmrdy máme na jednom místě.

  3. Přežili jsme bídu, přežijem i blahobyt!

  4. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-svym-lidem-to-neudelam-majitel-nejstarsi-sklarnu-evropy-nakonec-nezavre-216586
    Tak pan Novosad po týdnu změnil názor – nic se zavírat nebude, protože by to neudělal zaměstnancům.
    Změnily se snad za ten týden vstupní podmínky? Jsa osvícen, zjistil najednou, že to nějak vytríme?
    Hovno, že? Tolik k tomu, jak mu Fiala zavřel sklárnu. Holt se na tom jen Rajchl potřeboval udělat.
    Běžte do hajzlu, šmejdi.

  5. „K té kauze ‚Harrachovská sklárna kvůli ceně plynu končí/nekončí‘:
    „Pan Novosad vsadil na špatného koně, když nakupoval plyn sám za spotové ceny a takhle to dopadá,“ popsal zaměstnanec, který si z pochopitelných důvodů nepřál být jmenován.
    (zdroj: Krkonošský @denikcz)

    Tak hlavní je že si Rajchl moh´ zabečet, a hošani za kvičet v diskuzi, volové.

  6. Nerad do toho panu Rajchlovi hážu vidle, ale zdá se, že se velmi zmýlil. Sklárnu nepohřbil premiér, ale sám pan Novosad odvážným nákupem energií za spotové ceny. Viz https://krkonossky.denik.cz/zpravy_region/sklarna-v-harrachove-prerusi-vyrobu-ceka-na-zastropovani-cen-energii-20221004.html
    To jsem zvědav, jestli tady proběhne nějaká omluva.

    1. a von jako vole náké kšefťák nenakupuje za spotový ceny, nebo co nám chceš přesně říct? prakticky všichni velkovodběrateli dostali jednostranně fraktůry na čtyřnásobek stylem ber-nebo-nech-byt, nikdo se s nikym nebavil, jedinej zdroj mají te same burze a eště k tomu maržičku pár desítek procent

      jakous-takous vochranu požívajou akorát domácnosti, s firmama se nikdo nepáře a distributoři ai dodavateli si s nima pěkně vytírajou prdel

      1. Ty idiote, článek je o tom, že Fiala způsobil krach sklárny. A ukázalo se, že žádný Fiala, průser si způsobil majitel sám, když neuměl spekulovat na burze. Že tam nakupují ostatní, není relevantní, nejspíš to umí líp, než Novosad.

        1. Dotaz, na prvni strance komentaru je clanek rok starej, kde Novosad plakal nad strasnou cenou na rok 2023. Takze si delal normalni nakup dopredu, ne?

          Jedine, ze by podle spotu jel celej rok 2022, ale… Proc by to delal, kdyz uz tehda vedel, ze co ho ceka v 2023 je celkem problem? Ze by tehda jeste doufal v pokles cen kvuli ocekavanemu spusteni NS2? To je asi tak jediny, co by jakztakz davalo smysl, samo vedle moznosto, ze si to ten nejmenovany zamestnanec vycucal z prstu.

          „Měl jsem dobře nakoupený plyn na letošní rok. Dělal jsem to asi 20 let, že jsem vždycky nakupoval na další rok o prázdninách a vždycky jsem nakoupil za dobrou cenu. Poprvé letos to nefungovalo, zaskočilo mě, když jsem nejlepší nabídku dostal za 950 korun za megawatthodinu. Nevzal jsem to, říkal jsem si, že přeci nemůžu nakoupit za víc než dvojnásobek, že cena musí jít dolů, na letošek mám nakoupeno za 450 korun,“ řekl Novosad.
          (clanek z konce rijna lonskeho roku)

          1. jk_16.10.2022 v 10:17

            Překvapilo mě to několikrát během letošního roku.
            Co?
            Podnikatelské stěžování si na neúnosné letošní ceny s tím, že jsou násobně vyšší než ceny v roce 2023 a 2024.
            Dokonce se to objevilo v rozhovorech šířených veřejnoprávním médiem (ČRo+)…

            1. 23 a 24? to majou všichni stroje času?

        2. jasně, posral si to majitel tím, že nakoupil za čtyřnásobek, mohl počkat až mu zašpekuluje překupník a prodá mu to za pětinásobek! že vy prorežimní šmejdi ste vypatlaný kundy už víme dlouho, ale že až takle…

          těma vostatníma máš na mysle třeba pšonkovský sklárny, co požívají štědré stádní podpory, proto jedou nerušeně dál, zatímco místní firmy po desítkách omezujou a zanedlouho budou zavírat provozy a stěhujou to mj. tam, že?

          1. Se na to da divat ruznym zpusobem, zalezi, kdo je jak ufnukanej a kdo jak chce, aby mu stat resil tuhlecty jistoty…
            Ja se na to divam timhle pohledem:
            Pan majitel neustale riskoval, ze se mu podari nakoupit energii levneji, nez kdyby ji mel dlouhodobe fixovanou – a dlouha leta se mu to darilo. Zdalo se tedy, ze toto riskovani je dobre obchodni rozhodnuti.
            Pak ale jednou neodhadl situaci a risk mu nevysel, tedy udelal spatne obchodni rozhodnuti.
            Mel vsak na vyber – riskovat, ci jen na jistotu.
            Vidim to okolo sebe v mensim. Ja vzdy jel na jistotu, mel jsem napriklad elektrinu vzdy s co nejdelsi fixaci a platil jsem za ni vzdy vice nez ti, co jeli na risk a platili mene. No, nekdy se vsak stane, ze ti, co jeli na jistotu, jsou na tom lepe nez ti, co jeli na risk.

            1. to Lojza:
              Furt nevím, co řešíš s Behem…majitel nezavírá, naopak koupil na příští rok za přijatelnou cenu, za kterou může vyrábět, prodávat a nepropouštět. Nakonec si rozmyslel i ty dva měsíce na pracáku, nikoho nevyhodí.
              Majitel Linetu zas přešel z plynu kompletně na LTO, šlo to, jde to. A business šlape.
              Nevím proč se hádat s doomsayers o tom, jak to nepůjde, když to může jít. Navíc s vetešníkem.
              Majitel chce zavřít, Behe: to je jasný. Majitel: nezavřu. Behe: tak zavře za rok.
              Nebo za dva, že….to je o hovně s hovnem.

              1. a ten topnej volei vezme kde, nachčije si ho? si nevšiml, že za chvilku se bude povinně zavírat i ropovodný potrubí? (přičemž už proběhly takový vyjebávky jako že byly zablokovaný platby za transakční poplatky, takže to několik tejdnů neteklo, prej vomylem, že navostro až příští rok :D)

    2. Co to melete za kraviny?

      1) Nikdo nemohl vědět, že za rok se ceny energií dostanou na 10x. Pokud to někdo rušil, tak GZ – mohl vydělat miliony EUR.

      2) Statisíce lidí a firem v ČR měli ceny energií a plynu smluvně fixované a bylo jim to taky k hovnu, protože mraky dodavatelů v čele s Bohemia Energy hodilo ručník do
      ringu… a se svopjí smlouvu na fixní ceny energií si můžu tak vytřít zadek.

  7. A Fiala konkrétně je odpovědný z jaké části?
    Hospodaření této země je katastrofa už roky – retard Fiala, co nebyl schopen se svejma pohůnkama ukojit touhu po moci a naskočil do vládního vlaku v momentě, kdy by tam chtěl naskakovat jen idiot nebo egomaniak, na tom má jakej podíl a jeho banda.
    A co ta kunda AB a jeho vrchní supervymetenápíča Schillerová a další – 2 volební období – 10 let konjunktury rozmrdanejch do volebních slibů?
    A co ty předtim?

    A co volič? Ta největší vymletá píča, co si myslí, že když tam hodí hlas opozici, která 10 let dělala úplný hovno, že ve vládě bude lepší? A dementi, co se nechaj uchlácholit rozhazováním natisklejch prachů?
    Ať se nikdo nediví, že to jde do prdele – dokud si každej nezamete před svym vlastnim prahem a nezeptá se sám sebe, co bych mohl udělat, aby to nebylo takhle v píči, tak by to bylo lepší

    sklárny je mi líto – život je boj a doba se mění, ale Fiala, ten ubožák, ten tak za něco může…

    1. Hele když Fiala za nic nemůže, a za nic není odpovědný – na co tam teda kurva je? To všechno udělali Samo a Seto? A už si on zametl před vlastním prahem? Já můžu zametat jak kokot furt…

      1. sou to všechno svině šikmooké, usem to psal, se Samem a Setem ai Vono a Mělo a Byse, samej hajzl :D

    2. Petr Fiala je nejneschopnější premiér všech dob. Může za většinu dnenší mizérie.

      Kdyby to chtěl někdo vyvracet, stačí si podívat na schopného Orbána nebo jak makají němečtí politici proti českému signalistovi.

      Petr Fiala by měl být spolu s představiteli pětikoalice předveden před popravčí četu za vlastizradu. A i to by byl mírný trest.

      1. Myslím si, že Petrovi Fialovi křivdíš. On není neschopný, jenom je pro něj výhodné z pozice premiéra nic nedělat. Kdyby byl neschopný, tak by se z něj nestal premiér. Proto tvrdím, že je to zmrd, čili osoba křivácká a podrazácká, která tvrdí, že pro vás udělá první poslední, přičemž ve skutečnosti se na vás z vysoka vykašle.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017