Repre$e 2018 kick-off - zpět na článek

Počet komentářů: 129

  1. „Je jistě pozoruhodné, že právě v okamžiku, kdy politici veřejně demonstrují svůj záměr zpřísnit tresty za určitou skupinu deliktů, objeví se najednou celá řada mediálních vstupů týkajících se téhož tématu.“ … je až neuvěřitelné jak naprosto samozřejmá věc může loulovi připadat „pozoruhodná“ :-D Ani tonečtu do konce, bo to zase přijde na přetřes zelená trubka protože Margotka. Hovado ani neumí vylézt z auta jak je nalitej, ale on sežral Margotku tak nafoukal a debilové se ho ještě zastávají. Střílet to mají hned na místě …
    Ko-Za už můžeš :-D

    1. Tobě už dávno vyskočil ty magore, mozek z hlavy. Už tam máš jenom nasráno.

  2. Několik poznámek, které by možná vedli k větší bezpečnosti na silnici.

    V první řadě je důležité si říct, co je to vlastně trest. Podle toho, když jsem to vyhledával, našel jsem jednu fajnovou definici na jedné zahraniční fakultě. Trest je omezující opatření vedoucí ke snížení frekvence nevhodného chování. Bodový systém a současná represe k tomu nevede a takže tato opatření nelze považovat za tresty.

    Potom je důležité, že není rozhodující výše trestu, ale pravděpodobnost, že Vás chytí. Tady asi D-FENs bude proti, ale znamená to spíš více kontrol než méně a více trestů než méně.

    Pokuta je likvidační pro chudého a nemá naprosto žádný vliv na boháče. Takže pokuty jsou dost nevhodný způsob trestání.

    Podle mě by měli zrušit pokuty a mnohem více trestat nebezpečné! chování. A trestem by měli být např. 2týdenní sebrání řidičáku. Tak aby to zabolelo, ale nebylo to likvidační. Potřetí třeba měsíc, pak 5 a pak 2 roky.

    1. @ Strašidelný Stín: člověče, a kde by pak obce a policajti sháněli peníze, když by měli dávat nejdříve malé pokuty? Takhle to mát paušálem třeba za 800-1000 (menší překročení rychlosti) a všichni jsou spokojení. Že to nepřispívá bezpečnosti? Myslíte, že to vedení těch obcí a zaháčkovaných firem nějak trápí?

    2. Kdyby některé poznámky vedly i ke zlepšení úrovně češtiny v diskusích, nezlobil bych se.

    3. Co je pro tebe nelikvidacni, je pro jineho likvidacni. 2 tydny bez ridicaku muze spoustu lidi pripravit o praci. (takhle z hlavy me napada treba profesionalni ridic =))

      Cely ten bordel ma jedine reseni. Zacit smysluplne vymahat silnicni pravo a dbat na materialni aspekt skutku. To, ze nekdo jede 80 na 60 ve 3 v noci, to prece neni hrdelni zlocin. To, ze mesto sunda cedula 60 ze sloupu a vsude je „najednou“ 50 a je nutne to merit, to prece neni hrdelni zlocin. A tak by se dalo pokracovat.

      Kdykoliv, kdyz nekomu poslou pokutu za rychlou jizdu, mel by k ni byt prilozeny i duvod, proc tuto pokut ridic dostava. A tim duvodem fakt nemuze bejt, ze ridic jel o 5 km/h rychleji, nez povoluje mistni uprava. Prilozeny dokument se statistikami daneho mista, pripadne s rozhledovymi parametry atp. Proste aby ten ridic realne mohl videt, ze v tom miste takhle muze jezdit jenom sebevrah, kokot, nebo clovek, ktery to tam zna a vi, kam se podivat, aby eliminoval hrozby.

      Jenze tohle se nedeje. Ridici jsou sankcionovani za kolikrat smesna poruseni, pripadne pouze formalni poruseni, na nebezpecnych mistech se moc nemeri, protoze tam dost lidi jezdi opatrne.

      Jakykoliv trest za soucasneho systemu nebude fungovat, protoze ridici si to obhaji tim, ze jsou buzerovani, protoze objektivne buzerovani jsou. Jenze timhle si to obhaji strejc, co zapomnel sundat nohu z plynu(nebo mu sundali znacky a najednou tam, kde byla 60 je 50), ale stejne tak si to obhaji clovek, ktery objektivne jezdi nebezpecne.

      PCR nejde o nasi bezpecnost, jim jde o to, vybrat co nejvice pokut(slava vyjimkam). Stejne tak mestapu a stejne tak mestum. A v tom je celej ten pruser a to je hlavni duvod, proc se nic nezmeni.

      Ja fakt nevim, jaky by byl idealnim trest. Ja souhlasim, ze trest je nutne pocitit, ale soucasne trest musi odpovidat skode a proste dostavat tresty za aktualni stav(a kolikrat pasti na ridice), to nebudefungovat a jen to zhorsi situaci. A tohle zakonik nevyresi, pokud chceme netrestat lidi likvidacne… kazdej ma ty priority jinde. Ja se bez ridicaku 14 dni obejdu, meho otce to bude stat zamestnani.

  3. Ten případ pod linkem „správně volený příklad ze života“ jste volil protentokrát nesprávně, Defensi. Zabít takhle opilý dement děcko mně, nedožije se soudu. Anebo propuštění. Jakýkoliv menší trest bych shledal nedostatečným. A nejde o to, že to udělal autem. Uznávám, blbé je, že tyto případy slouží pro mediální kampaň propagující přitvrzování silničního fašizmu. Ale rodině toho kluka to nevysvětlíte.

    1. Pritom je to nadherna ukazka toho, jak system nefunguje. Opilce chytaji fizlove porad dokola a porad ty same a ocividne jim sebrane „papiry“ nezabranuji jezdit opile… je to divny, no. Zde mel byt puvodne sarkasticky text, ale pak jsem jej smazal, protoze nebudu tem debilum davat inspirace na kokotiny.

      Nicmene je zajimave, ze misto aby nejaky kvalitni novinar na tomto prikladu(na techto prikladech, to neni jen von, tenhle mel akorat tu smulu, ze zabil) ukazal, ze system prace s opilci za volantem nefunguje, ze drager je napicu a jina aloutria, tak se na to vesele mrda. A pak se „novinari“ divej, ze je lidi nemaj radi.

      1. Souhlas deacone, jen dodám, že je jasně vidět, kým jsou novináři placení. Pojem „kvalitní novinář“ ve smyslu „nezávisle a objektivně informující“ je momentálně z kategorie sci-fi.

      2. Ja spis myslim, ze by si lide jako ty meli priznat, ze vlastne zadne skutecne fugujici reseni nechteji a ani ho neumi definovat.
        Pokud totiz chci aplikovat neco na sirokou populaci tak to nikdy nepokryje 100% pripadu, nikdy to nebude dokonale a bude to mit chyby.
        To ze obecne system trestu funguje problematicky v pripade recidivistu je obecne znama vec, ale zatim nic lepsiho, v tomto smeru, nez trest (v jakekoliv forme) neni zname. Pokud tedy uvazujeme v intencich dnesni pomere hodne svobodne spolecnosti.

        1. Jak jsem psal, nejaky napady by byly, ale nebudu tem nahore davat moznosti, jak utahnout srouby.

          Nicmene pojdme si nalit cisteho vina – vetsinou vsichni vokolo danyho cloveka vi, ze chlasta a ridi ze „by to delat nemel“. Jenze se ceka, „az se neco stane“. Mozna by stalo za to, aby spolecnost ve chvili, kdy uz se neco stalo, ostrakizovala tyhle idioty. A tim nemyuslim soudy, policii a jiny instituce, ale spolecnost jako takovou. Az se bude u piva rikat „ja ho videl nalityho uz nekolikrat, ale dycky se uhnul“, tak by takovej clovek mel letet z hospody a nikdo by mu nemel nalejt. Ale to se nedeje.

          Z cehoz mi vyplyva, ze to spolecnost sere jenom tehdy, kdyz se to tyka jich nebo je to ve zpravach.

  4. Jezdím roky na kdečem, mraky kiláků, jezdíval jsem i kamionem a i dnes je část mých aktivit řidičská. Dnes už nejezdím „Evropu“, ale „kolem komína“. A vidím to asi takto ( ve zkratce )

    1. agresivita na silnicích neroste. Kdo jste aktivně jezdili kolem 95., vzpomeňte si, co bylo na silnicích běžné tenkrát, a jak se jezdí dnes. Agresivních hňupů potkávám řádově méně, než tenkrát

    2. Dnes jsou největším problémem na cestách sluníčkoví, moderní, korektní, hyperohleduplní takyřidiči s malým nájezdem a velkou chutí být morální autoritou. Kombinace výchovné arogance a slabých řidičských schopností generuje nepředvídatelné, velmi nebezpečné situace. A ano, tato skupina je výrazně nebezpečnější, než cyklisti, i ti nejtupější.

    3. Ujetí od nehody je prostě výsledkem utahování legislativně policejně justičních šroubů. Dřív se prostě ujetí vyplatilo riskovat jen ve výjimečných situacích, protože chycený ujížděč na tom byl výrazně hůře, než neujíždějící viník, a to vždy. Dnes jsou tresty za kdejaký nehodový prd tak vysoké, že se pokus ujet vyplatí. Chytnou, jen o málo vyšší trest, nechytnou, čistý rejstřík, čistá hlava. Zákonitost z učebnice psychologie pro první ročník. Mimochodem, už ujíždějí i lidé, kteří jinak zákony neporušují ani v nejmenším – proč asi?

  5. To je sice pravda. Ale agresivní kreténi v autech si sami nabíhají na vidle svým chováním, které je jako voda co roztáčí mlýn represí. Protože každý slušný člověk má těch zamindrákovaných a bezohledných hovad (které si myslí že silniční pravidla platí jen pro ty druhé) tak akorát pokrk, tak bude k těm represím mlčet.

    1. Sice neznám příliš velký vzorek řidičů, ale ani jeden si na nic z toho co píšeš nestěžuje, vč. mě. Spíš si stěžují na vybírání daně za malé překročení rychlosti a podobné kraviny. Jak ony represe zabrání jízdě v autě ožralému hovadu bez řidičáku? Jak represe přinutí lidi chovat se na cestách opravdu slušně? Vůbec nijak, ten kdo jezdí zbytečně pomalu a nepředvídatelně tak bude jezdit dál, ta kráva co ti to pošle z vedlejší před čumák to udělá zase, atd. Přečti si co napsal Sumo64, bohužel má pravdu.

    2. Já osobně mám zkušenost, že nejvíc na agresivní kretény za volanty nadávají ti, co sami jezdí pasivně agresivně, svým stylem řízení vyvolávají rizikové situace a když pak kolem nich propukne chaos, začnou nadávat na agresivní debily, vykládat o tom do médií a volat po ještě větší represi (na což humlové, ťokové a podobní chorobní sociopati samozřejmě rádi slyší). Ještě větší perlou je, když takhle nadávají jedinci, kteří ani nemají řidičák nebo vůbec neřídí. Tihle lidé by si měli nejdřív zamést před vlastním prahem, než začnou kritizovat jiné.

  6. Lehoulince k tématu: Frantíkům zpomalili rychlost mimo obec z 90 na 80. Jsou dost nasraní :). https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2579731-osmdesatka-mimo-obec-francouze-pobourila-policie-nestiha-opravovat-radary

    1. Na protest proti tomuto opatření vyvěsí francouzští řidiči na své vozy bílé vlajky, jak se ve Francii ostatně již mnohokrát osvědčilo.

      1. O frantících se říká, že jsou mistři světa v protestování. O bílých vlajkách na autech jsem neslyšel. Můžete mi o tom něco víc napsat prosím?

        1. Víte proč mají francouzská vojenská vozidla tak velká zpětná zrcátka?

          1. Aby vojáci dobře viděli na vývoj situace na bojišti? :D

        2. FirkaJ: Vám ten fór o věčně se vzdávajících Frantících vážně nedošel?

          The Complete Military History of France

          * Gallic Wars – Lost. In a war whose ending foreshadows the next 2000 years of French history, France is conquered by of all things, an Italian (Julius Caesar).

          * Hundred Years War – Mostly lost. Saved at last moment by schizophrenic teenaged girl, who inadvertently creates The First Rule of French Warfare: „France’s armies are victorious only when not led by a Frenchman.“

          * Italian Wars – Lost. France becomes the first and only country to ever lose two wars to the Italians.

          * Wars of Religion – France goes 0-5-4 against the Huguenots

          * Thirty Years War – France is technically not a participant, but manages to get invaded anyway. Claims a tie on the basis that eventually the other participants started ignoring her.

          * War of Devolution – Tied. Frenchmen take to wearing red flowerpots as chapeaux.

          * The Dutch War – Tied

          * War of the Augsburg League/King William’s War/French and Indian War – Lost, but claimed as a tie. Three ties in a row induces deluded Frogophiles the world over to label the period as the height of French military power.

          * War of the Spanish Succession – Lost. The War also gave the French their first taste of a Marlborough, which they have loved every since.

          * American Revolution – In a move that will become quite familiar to future Americans, France claims a win even though the English colonists saw far more action. This is later known as „de Gaulle Syndrome“, and leads to the Second Rule of French Warfare: „France only wins when America does most of the fighting.“

          * French Revolution – Won, primarily due the fact that the opponent was also French.

          * The Napoleonic Wars – Lost. Temporary victories (remember the First Rule!) due to leadership of a Corsican, who ended up being no match for a British footwear designer.

          * The Franco-Prussian War – Lost. Germany plays the role of drunk Frat boy to France’s ugly girl home alone on a Saturday night.

          * World War I – Tied and on the way to losing, France is saved by the United States.

          * World War II – Lost. Conquered French liberated by the United States and Britain just as they finish learning the Horst Wessel Song.

          * War in Indochina – Lost. French forces plead sickness, take to bed with the Dien Bien Flu

          * Algerian Rebellion – Lost. Loss marks the first defeat of a western army by a Non-Turkic Muslim force since the Crusades, and produces the First Rule of Muslim Warfare; „We can always beat the French.

          * War on Terrorism – France, keeping in mind its recent history, surrenders to Germans and Muslims just to be safe. Attempts to surrender to Vietnamese ambassador, fail after he takes refuge in a McDonald’s.

  7. Nejsem si jist, ale prijde mi to trochu demagogicky…pisete ke konci clanku, ze vinikovi nehody se vlastne muze vyplatit ujet a je to loterie, bud ho poradne operpri, nebo se z toho vyvlikne…ja si myslim, ze vam tady selhava moralka, represe-nereprese…sytem-nesystem…jde o to, zda prijmete zodpovednost za stav, kterym jste nekomu ublizil…vidim rozdil v tom, ze se snazime vyvliknout z ruznych “ umele“ vytvorenych prestupku, jako je rychlost, parkovani a dalsich fasounskych praktik urednich vsi, kteri na jedne strane tyto skutkove podstaty generuji a druzi vymahaji, narozdil od situace, kdy ozraly nekoho rozzvejkate na sracku….ten rozdil je patrny…v prvnim pripade nikdo netrpi…v tom druhem pripade zatracene…a tam by mela zafungovat zodopvednost, moral a dalsi soucasti osobnosti cloveka. Vim, ze nikoho nenabadate, aby od takove nehody ujel, ale myslim, ze ujeti od nehody ma daleko sirsi pozadi, nez je represivni system, kde nahodne stoupa procento ujeti od nehody v case….spis si myslim, ze vetsi podil ma dozravani generaci, ktere vyrustaly nedotceni vychovou, protoze rodice podnikali, pracovali, nebo na deti srali, to je fuk, proste ty fakani jsou vetsi moralni paznehti, nez generace pred…a tak se to stupnuje…

    1. Trochu to zjednodusujete. Za kazdou nehodu se zranenim budete bez papiru. I kdyz budete mit „jen“ spoluvinu. Pro pulku lidi znamena ztrata papiru minimalne zmenu prace. Takze staci ozraly chodec a konstatovani, ze ve meste to musite predvidat a davat si stopku pred kazdou lampou (co kdyby tam nekdo blil a psadnul Vam pod kola). Nebo proste simulant, ktery si rad da pul roku na neschopence s krcni pateri.

      Ne, od nehody bych neujel, nicmene prave popisovane duvody chapu. Represe jsou uz tak tvrde, ze par lidi bude hrat vabank. A jak spravne pisete, neni to ani tolik o trestech, ale osobni moralce. Dalsi argument proti likvidacnim trestum.

    2. Je těžké být morální, pokud za to vyfasujete likvidační flastr a při troše smůly i meidální lynč. Já ujížděče chápu. Nelíbí se mi to, ale chápu je. Dokud budou ťokové ve spolupráci s ovčany, kabrňáky a podobnými existencemi prosazovat stále větší represe za stále větší banality, bude se to jen zhoršovat.

      1. Tak. Stále víc i jinak celkem slušnejch lidí stojí před dvěma zly, buď si nechat v horším případně klidně i zničit život kvůli nějakýmu kriplovi, ožralovi nebo simulantovi (nebo i nafouklé bagetelní věci), nebo to risknout, bojovat sám se svým svědomím, ale zachránit sebe a případně i rodinu.

        Bohužel stále víc ubývá třetích možností a co je to za režim, kterej lidi staví mezi dvě takový svinstva, že?

    3. Saratoga: tyhle hrdinné moralistické komentáře z tepla kanclu jsou nejlepší. Kdejaký „slušný obhájce represe a boje proti pirátům“ svou „morálnost“ přehodnotil tváří v tvář hrozící tisícovce. Rozhodně bych za Vás ruku do ohně za to, že mi pomůžete, až mě srazíte někde v jednosměrce, nedal. Protože ti, kteří moralizují když jde o hovno jsou z mé zkušenosti ta největší pakáž ve chvíli, kdy jde o ně. To pak jde všechno stranou, se stejnou vehemencí, s jakou moralizují jsou schopní zcela absurdně konstruovat sebevětší pí.viny, kterými mají své jednání ospravedlnit.

      Naopak spolehnout jsem se obvykle mohl na lidi, kteří si podobné moralizující soudy odpouštějí, ale jsou schopní adekvátně jednat, když se něco posere. Ti si obvykle uvědomují, že chybovat je lidské a jsou takové chybě schopni racionálně čelit. Moralista si obvykle nepřipouští, že by se něco mohlo stát zrovna jemu (on je přece tak morálně čistý, schopný, předvídavý a vůbec slušný) a když to nastane, panikaří a chová se jako největší svině.

      1. Vite, asi Vas chapu, ale verte, ze tady jste ustrelil…jsem zachranar, mam zkousky s mezinarodni platnosti. Z mych zkusenosti vyplyva, ze spise Vam pomuze zena, nez muz. Kdyz uz muz, bude velice pravdepodobne velmi mlady, nebo kolem padesatky. Nemuzu to dolozit, ale z praxe to proste vyplyva. A tvrdit, ze moralista, za ktereho se nepovazuji v te negativni konotaci, kterou jste zkonstruoval, vam nepomuze a ze se spolehnete radsi na vohnouta, je prohlaseni hodne idiota, protoze postrada nejen logiku, ale i smysl. To je jako tvrzeni, ze vrah bude lepsim vojakem, nez clovek bez kriminalni zkusenosti, jen proto, ze se neboji zabijet…demetni, ze?

        1. Saratoga: že jste záchranář sice zlepšuje Vaši formální kvalifikaci mi pomoci, ale nijak neřeší, jak se zachováte, když budete čelit několika rokům v base.

          Položit rovnítko mezi „vohnouta“ a „člověka, který nemoralizuje“, pro to ani nemám jméno.

          Když tady budu psát v každém příspěvku že jsou všichni přispěvatelé ču.aci a pak napíšu „já se za sprostého člověka nepovažuji“, bude to stejně komické, jako když tady moralizujete o tom, co by kdo měl dělat v krizi a říkáte, že nemoralizujete.

    4. Já nevím, ale snad cílem snahy policie a úředníků by mělo být, že lidi nebudou ujíždět od nehod, ne že se budou rozdávat likvidační flastry nalevo napravo?
      A pokud se zhoršující se represí (s čím dál vyššími tresty) ujíždí čím dál víc lidí od nehody, tak je asi na té represi něco špatně?
      Promluvil hlas lidu. Prostě ten vysoký trest považují za neadekvátní.

      1. cyklista: Svatá prostoto :-) Policii a úředníky vůbec nezajímá nějaké zlepšování provozu na silnicích, ty zajímá jen a pouze maximalizovat výběr pokut.

        Je to krásně vidět na uzavírkách na D1, místo toho aby zaplatili stavařům něco navíc aby se makalo i na nočních směnách a ve svátcích, tak peníze raději použijí na výplaty úředníků inkasujících pokuty, kterým se náramně hodí že uzavírka je o mnoho dní delší, protože více vyberou.

        1. jak: vaše reakce je poněkud mimo kontext vlákna

        2. Vite, vase reakce je presne v duchu mistnich radoby individualistu, ale svoji demenci zdatne konkuruje hlasce, kterou pronesla loni pred vanoci nejaka lopata v kramku s potravinami,znela takto: “ zade zdrazili maslo, Havel zasranej „

  8. Jen tak mimochodem: nevíte někdo, zda se děje něco konkrétního v „problematice“ přelepení EU hvězdiček na registrační značce?
    https://auto.idnes.cz/registracni-znacka-0as-/automoto.aspx?c=A180510_120056_automoto_fdv

    1. At s tim jdou do prdele. Kdyz jsme byli v EU a hvezdicky nebyly,par nadsencu si je tam tehdy lepilo a dostavali flastry taky.

      Proto nechapu kokoty,co si na ten statni kus plechu jsou ochotni priplatit za nejaky vlastni hieroglyfy.

      1. Na road-fensu je hezky rozebráno, jak si za to nenechat dát flastr: http://road-fens.cz/evropsky-special-preskrtnuti-loga-eu-na-registracni-znacce/
        Mne právě zajímají osobní zkušenosti, jestli to na někoho policajti zkusili a co se dělo dále.

        1. Sqele.Nejvetsi blbost je byt osamocenym bojovnikem,s takovym aparat pekne po bolsevicku zatoci.Kdyz ale dotycny umi aspon cist a sem-tam se venuje nejake komunite,pak ma sanci to ustat.

          Ja nevim o nikom,kdo by za skrtanec dostal flastr.Ale vim o cloveku,co ho dostal,kdyz si tam hvezdicky nalepil tehda po vstupu.Bohuzel to zaplatil na miste a pak uz jen nadaval v praci.No… jako prvni zkusenost s cimkoli,co se tyka Uhnije,dobry,podle mne.

          1. Tak to je podobné, jako s tím špatně označeným parkovištěm v Olomouci. Lidi, co zaplatili na místě, můžou taky jen nadávat.

            1. dovolím si malý dyfens, pokud je něco špatně označeno, tak to není špatně to něco označeno, ale onen fakt neexistuje, např pokud bude třicítka zeleno fialová, a někdo bude tvrdit že tam je ta třicítka, ale je jen špatně označená, je debil, pokud je uředník a palycajt tak se nedopouští omylu anobrž zneužití, bo nevěděl ačkoliv mněl vědět,jakákoliv jiná interpretace je nepřípustná,ačkoliv může zakládat jiny level, např loupež vydírání a pod, v případě toho Holomůca bych to viděl na zločinné spiknutí a jedná ní ve skupině, kdy každý mněl rozdělené ukoly

          2. Ze to bolo po vstupe do unie? Ale kdeze. Modre stitky s euro hviezdickami si ludia zacali lepit po vstpe CR do NATO roku 1999. A pamatam sa aj na to ako to policia zacala pokutovat. A nazvat toto prvou skusenostou s uniou je nebotycna kokotina. Unia s tym naozaj nemala nic spolocne – islo o narusenie ceskeho formatu znacky a bolo pokutovane ceskou policiou. Ale viem, picovat na uniu je take free, cool a in. Co na tom ze vacsina novej buzeracie pochadza z ceskych kotrb.

    2. je nanejvýš interesantní, že ovčan přelepením drobného znaku na RZ tu značku jakoby zneplatnil, a tedy jakoby ji neměl, a žároveń poškodil majetek státu, saknkce je rok bez papírů a dva litry pokuta, ha ha ha . uředník v Holomůci si vymyslá svojů značku a podle ní vybíra prachy a pokuty, a všeci jako že je to omyl, hovno omyl, a pokud to nikdo neodstíhá, je to základní kámen konce svobody, ale asi již takový dvoutisící,

  9. Měl jsem za to, že tu vlajku pořád všichni nepodepsali, taxem to hodil rychle do googlu a našel třeba tohle: https://www.euportal.cz/Articles/7270-je-vlajka-eu-jejim-symbolem-je-to-jen-kus-hadru-odstrante-vlajky-evropske-unie-.aspx Je to sice staré, ale pochybuji, že by se něco změnilo. Mimochodem k těm co nepodepsali patří i ČR. Takže jsem fakt zvědav, jaxe s tím poperou, až to někdo dotáhne k soudu. Zatím se tak asi nestalo že? V článku na road-fens.cz se citují paragrafy o hanobení symbolu, ale je ta vlajka vůbec oficiálním symbolem?

    1. Lehce bych Vás poopravil:
      V článku na road-dfens se necitují paragrafy o hanobení symbolu EU (v ČR takový paragraf, nemýlím-li se, neexistuje), ale pouze povídání, které si vycucal z prstu pan Z. Neusar z ministerstva dopravy.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017