Repre$e 2018 kick-off - zpět na článek

Počet komentářů: 129

  1. Měli jsme u nás burčákový pochod a známý nám byl pomáhat. Dal si během dne asi 4 pohárky burčáku a večer jel domů na kole. Nějaký hodný pán, jedoucí přímo před autem PČR ho vytlačil ze silnice, tak ho hned začali vyslýchat. Toho známého samozřejmě. „Pil jste?“, „ano“, nadýchal minimum, „tak to by vás vyšlo draho“. Půl roku se léčil se zlomeninu.

    1. Mně přijde vcelku logické, že když cyklisté zhusta ignorují dopravní předpisy (z nichž část k něčemu je, část je k hovnu a část je kontraproduktivní), tak ignorují i dobré rady týkající se dopravy, které jsou velmi často k nezaplacení. Kolik bylo to „minimum“, které nadýchal, smím-li se ptát?

      1. Co myslíte těmi radami? Normálně jel u krajnice jako vždy.
        Už si nevzpomenu, bylo to před asi třemi lety.

        1. Zásadní rada je ta, že s policajty se nemluví.
          „Rozhodně neodpovídejte na otázky, zda jste před jízdou něco pil, kde jste se před jízdou zdržoval, zda jste měl v minulosti problémy s alkoholem apod. Na tyto otázky vůbec nereagujte nebo odpovězte, že ne.“
          http://road-fens.cz/fsm110_alkohol/

  2. To je jako v socialismu, kdyz vsem prikazou povinne delit se o majetek, dopadne to tak ze se lidi prestanou delit dobrovolne.

    Cetl jsem nejakou studii o globalnim oteplovani, a tam asi ze na vzorku tisicu lidi zjistili, ze ti co maji nejvetsi kecy o tom jak bychom meli zakazat plastova brcka a igelitove tasky, auta, CO2, a tak podobne jsou shodou okolnosti ti sami lide, kteri ta brcka a igelitky a odpadky kolem sebe nejvic pohazuji. Asi se inspiruji Alem Gorem nebo Princem Charlesem, kteri lidaj v soukromych business jetech kazat proti CO2.

    Naopak ti co jsou vuci „ekologii“ skepticti jsou zpravidla ti, co ty odpadky kolem sebe uklizi.

    V lidske psychice je zda se neco zakoreneno, co nuti hrisniky vyzadovat napravu volat po prisnych trestech! Existuji teorie ze je to zname podle sebe soudim tebe, takze paradoxne, nejvetsi silnicni pirati mohou byt ti nejvetsi zastanci dopravni represe.

    Jako v tom Me-Too, nejvetsi perverzaci jsou udajne ti co na kameru nejvic obhajovali feminismus a prava zen. Proste tu svou perverzi museli ventilovat, a museli dat vsem na odiv ze oni jsou ti spravni chlapi co pozaduji vysoke tresty za znasilneni a prava zen a bla bla bla…

    1. Ono je vůbec úsměvné, jak tuty celerbrity kážou na různých ekofašistických sabatech, jak je třeba chránit matku Gaiu. To si pak třeba vyslechneme dojemnou řeč od DiCapria, který si ovšem svou ctěnou prdel na konferenci dovezl soukromým érem, protože letět business class je pod jeho úroveň, a navíc, nemám čas, vole. Lidi, kteří vlastní 15 rezidencí, do jedné každé z nich by se v klidu vešla menší vesnice, flotilu soukromých jachet a sbírku aut, která obvykle žerou i trávu kolem silnice a přikusují cyklisty, vypráví nám, obyčejnému plebsu, že je třeba chovat se ekologicky. Nasrat a rozmazat.
      Nejhorší na tom je, že spousta fanboys a fangirls jim to pokrytectví žere i s navijákem.

  3. Tuhle jsem jednomu sluníčkáři poslal onen odkaz na demonstraci proti migrantům v německu. Odpověděl mi odkazem na pořad České Televize Reportéři ČT. No a měl jsem dost jako. Napřed tam ukázali ivestigativní žurnalistiku nějakýho mladýho kokota (redaktora), který našel, že nějaký človek ovládá společnost Adast v Adamově a kdysi se setkal s nějakým člověkem, který kdysi navštívil Putina. A jelikož firmu Adast navštívil Zeman a firma Adast má zakázky na (nespecifikovaném) východě, jedná se o KONSPIRACI, že firma Adast je filiálkou Putina. No jako když si vezmete jak velká firma to je a má roční obrat „jen“ 200 milionů, tak je to firma nad bankrotem. A když jsem sluníčku vysvětloval že je mi jedno kam dodávají, hlavně že naši lidé v Adamově mají práci, tak začal koktat něco o ruských bolševicích.
    Druhá reportáž o 1968… neboli o lidech z televize, co do poslední vteřiny informovali o všem, čestně a spravedlivě a „informovali konečně pravdivě“ podle slov tehdejšího zaměstnance televize…
    Třetí reporátáž, Vitásková vyhrála soud a hned se chystá další a je to zlá mrcha, protože povolila jednu solární elektrárnu a pak druhou už ne. A nezapoměli si kopnout do Zemana tím že jí chce udělit vyznamenání. A pro jistotu na konci reportáže ten kop zopakovali.

    A já se ptám, kdy a kde a kým nastal ten zlom, že se lidi bojí říct pravdu a v čele jsou zmrdi co plácají blbosti ?

    1. To mas tezky, nejvetsi moudra vzdy rikaji ti, co o dane problematice vedi uplny lejno.

      ADAST po kotrmelci byl fprdeli, protoze z nemale casti delal specialni vyrobu (armada) a to do te prdele hrde kracelo uz tak pet let pred kotrmelcem. Urcita cast vyroby byly polygraficke stroje, jejichz jedinou vyhodou oproti zapadni konkurenci byla nizka cena. Jinak to byly stroje pro stredni a nizkou jak qalitu, tak produktivitu. V okamziku, kdy v Cesku zacaly jit ceny polygrafickych produktu nahoru plus tiskarny dosahly na rozumne velke uvery, kazdy sahl po Nemcich, Japoncich, Americanech, atd.

      Sveho casu to tam vypadalo, ze cele to Humberto zavrou. A z Adamova je doprava na vsechny strany dost nahovno (ja vim, vlak vsechno spasi), takze pro mistni lidi celkem mizerne vyhlidky, jeste pred 15 lety se tam nemovitosti prodavaly za hubicku.

      Zaplatpanbuh za to, ze Adast nasel odbyt. Blbecek s upalem proste vubec nevedel, o cem mele. On by ty lidi uzivit neumel.

  4. S článkem souhlasím.
    Snad jeden postřeh.
    Nejde nevidět, že lidi jezděj víc a víc jako vymatlaný kreténi. Nečumí do zrcátek. Předjíždí na horizontu do zatáčky. V obci buď třicet nebo kilo. A já přemýšlím, čím to tak je. Agresivita na silnicích skutečně roste, ať už ta, která pramení z blbosti a neschopnosti domýšlet následky, anebo ta pravá, s cílem někoho vychovat, anebo někomu ublížit. Od doby, co jsem začal zase jezdit na motorce jsem na to citlivě.

    Možná je to proto, že aut je v ČR víc a víc a tyhle potíže s sebou proste nese vyšší hustota provozu. Nevím. Ale nelíbí se mi to. A netuším, co s tím. Snad jen jít příkladem a sám se tak nechovat, nic jinýho mě nenapadá.

    1. Já nemám pocit, že by se tu jezdilo nějak agresivně. Musím zaklepat, ale co jezdím na mopedu, tak se ke mně lidi za volanty chovají velice slušně. Je to nejspíš taky v tom, že jsem vidět, snažím se co nejméně překážet a historická babeta, na které jezdím, už také probouzí spíše nostalgické pocity než nenávist :).
      Ale i za volantem si nepřipadám nijak ohrožený. Pravda, najdou se výjimky, ale ty podle mne pramení spíše z řidičské tuposti než vyslovené zlomyslnosti. Dneska se řízení auta bere jako nutné zlo (což já osobně nedokážu pochopit, pro mne je řízení koníčkem a miluju řízení všeho, co má kola a volant), většina novořidičů ani nezná chování svého vozu a jeho limity a podle toho vypadá jejich styl jízdy. Drtivá většina těch, se kterými vstupuju na silnici do interakce, je ale v pohodě.

      1. Potvrzuji, agresivního řidiče potkám velmi jen zřídka, nemám s tím problém, buď ho nechám jet nebo mu ujedu.
        Zato vidím podstatně víc lidí, kteří se nevěnují řízení, nedávají pozor, nepředvídají, nebo se dokonce snaží vychovávat ostatní.
        Na problému s ujížděním od nehod je jasně vidět, že represe nefunguje. Nechápu tedy ti demenci lidí, kteří si myslí, že silnější represe zabere.

        1. Při cestě z Praglu na Jižní Moravu dám buď D1 a za cestu mi to hoděj před auto tak cca 3-4 kamiony a nebo jedu po silnici první třídy a když je provoz tak potkám tak 5 kokotů, kteří předjíždí přískokama kolony na místech, kde mě z toho běhá mráz po zádech, často to zachrání šířka silnice a pozornost ostatních. Obecně na ty stovky aut, co jedou jakž takž normálně je to slušný skóre.
          Další potenciálně nebezpečná sorta lidí jsou dementi, co jedou 90 a u cedule obec to zasmykují na padesát a pak to zase ohulí na devadesát. Ale kdo má odstup, ten si klepe jen na čelo a ne na plechy.

          A do toho policie pomáhá např. tak, že se na liduprázdné státovce vleče 85 civilní oktávka. Za ní visí dodávka, co spěchá. Na rovném úseku dodávka zahájí předjíždění, oktávka přidá. A když už mají správnou rychlost a jedou tak hezky vedle sebe, dodávka to konečně o prsa před zatáčkou dá a oktávka to změří, rozsvítí stopku a dodávku zastaví. To vidět znova s dnešními zkušenostmi, zastavuju za nima s vizitkou pro řidiče a následně podávám trestní oznámení se záznamem z kamery.

          1. Todle na mě někdy zkusit, tak se budu fakt hodně držet, aby nedostali rovnou kulku do čela ty we. To je normální pokus o vraždu, i podle té jejich buzerantské píčoviny jsou povinni umožnit předjetí, a ne tam začít závodit a eště mít žaludek na to pak dotyčnýho buzerovat.

            1. No a pamatujete, jak jeli monocajti spanilou jízdu při návratu z „mise v zahraničí“ po D1 v těch jejich IX35 v levém pruhu, pomalu a s majáky? Nebylo z toho nic, vyšetřování skončilo, zapomeňte.

            2. Ale oni nebránili v předjetí jen tak, oni bránili cíleně, aby měli co naměřit. Majáčky měli vevnitř v civilním. Já to viděl zpovzdálí a měl jsem plné auto rodiny, tak jsem jednak neměl ambice s tím něco dělat a jednak jsem až do rozsvícení majáků nechápal o co jde a udržoval si hodně velký odstup, kdyby se v té formaci omotali o něco protijedoucího, tak abych se nemusel účastnit toho srazu. Dneska už bych byl bdělejší a navíc už mám i palubní kameru, což jsem tehdy neměl.

              1. Je to cca 10 let, jel jsem z Brna do Vidne, po stare. Pred Mikulovem se na moji prdel nalepilo fizlacky auto. Ja jsem jel svych pohodovych 80, rikal jsem si, at hosi predjedou. A oni se jen tlacili na prdel. Nemam to rad.

                A tak jsem v jednom okamziku zkontroloval, jestli nemam v aute nic, co by se mohlo rozbit, rozlejt a dupl jsem na brzdu. Sledoval jsem z5nej spigl a tesne pred narazem jsem brzdu pustil a pokracoval v jizde.

                Samozrejme nasledovalo predjeti, diskoteka, stopka a ze prej pane ridici co to jako melo byt. Uplne v klidu povidam „vy jste nevideli ve skarpe toho zajice, jak mi tam malem vlit?“. Fizl mi mrskl papiry okynkem do auta a jeli do prdele.

                Jsou to sulini, o tom zadna. A nejvic mne dojme, kdyz mi pak nejakej ourada rekne „to je chyba jednotlivce, ne systemu“. Neveril jsem vlastnim usim.

      2. To Dave:
        když prdím na Bagu do ČB z Lipí, nebo když jedu z Kaplice do Horní Stropnice, tak jsem taky v pohodě… :-)

        Kdykoli ale jedu z ČB do Písku, tak mám chuť si na tu jízdu půjčit Tatru. Lidi jsou naprosto vymatlaní a kdykoli tam jedu, tak se v tom utvrdím… :-(

        1. To je pomerne zvlastni, zrovna z CB pres Pisek jezdim docela casto a moc problemu nepozoruju.
          Obcas – fakt ne pravidelne – se najde nekdo, kdo ma potrebu predjizdet za kazdou cenu, ale to je asi vsude. Nakonec, mezi CB a Piskem je docela dost mist, kde se predjizdet da v pohode. Horsi je to za Piskem smerem na Prahu (respektive za tim kousickem dalnice, co tam je). Tak nastava nekolik desitek km, kde se moc predjizdet neda a tam kdyz se najde nekdo, kdo ma tu potrebu, tak to obcas smrdi. Ale zase, stava se mi to mozna 1x za 5 jizd, ze nekoho takovyho potkam…

          1. Nevím kdy jezdíš, ale naprosto pravidelně a několikrát za cestu potkám kripla, kterýmu povolej nervy a jde před kolonu, i kdyby se měl rozmáznout o kamion, kterej tam vyjede. A on často vyjede, jen třeba přibrzdí, nebo se uhne na krajnici a holt se teda plná čára stane pruhem pro kretény. Takovýho vola potkáš před Protivínem, kde předjede i kdyby se měl zabít a za Protivínem dojedeš, jak s nasazením života vybojoval dvě místa v další koloně.

            Jezdívám tam výhradně odpoledne, mezi 14:00-17:00. Asi tou dobou vypouštěj z fabrik konzultanty.

            1. Mozna si toho jen mene vsimam, protoze me to nechava klidnym.
              Sam jezdim dosti „nepredpisove“, to znamena vyssi rychlosti, nez je povolena, no v techto mistech, jak pises, tak jak je nejaka souvislejsi kolona (vidim pred sebou 5+ aut), tak na to seru a holt jedu tech 90, co jedou vsichni…A kdyz vidim nejakeho takoveho, jak pises, tak se jen podivim, ze mu to za to stoji, uhnu trosku ke kraji, at je klid a neresim to:-)
              Fakt asi si toho mene vsimam – sam jezdivam typicky rano v 6-7 z Dobrise do CB a vracim se zpet prave takhle odpoledne…

    2. Childeater: agresivitu (aktivní i pasivní) je nutné řešit v rámci celkové nálady ve společnosti. Nastává stále větší rozpor mezi tím, co se (smí) říkat a co se děje. To v lidech vyvolává tlak, který je potřeba někde ventilovat. A protože v autě je ještě jakési zdání svobody (můžu si jezdit kam chci a kdy chci), spousta lidí svou vnitřní frustraci ventiluje právě na silnci, protože spoustu jiných způsobů použít nelze. Do toho stát maximálně rozděluje, aby mohl panovat a štve skupiny lidí proti sobě. Hlásá nesmysly o věcech, které se prakticky nedějí, aby mohl drakonicky a nefunkčně rýžovat prachy na věcech, které se dějí, ale nemají žádné zásadní dopady.

      Když do toho přidáte vyložené lemply, kteří by před 20 lety vůbec neměli řidčák, ale dnes ho mají, protože je bytová situace vyhnala z města do satelitu, těžko to bude vypadat nějak pozitivně. A to nemluvím o stále se zvyšujícím socialismu, který má typické heslo „ostatní se přece neposerou“ (když nechám auto na blikačích, abych nemusel jít 50 metrů pěšky, když nechám auto na silnici v zatáčce, za kterou není vidět, když blokuju dveře do Globusu dvěma vozíky a vykecáváním se o píčovinách atd.). Fouknu to před rozjeté auto? Beztak je to hajzl s bavorákem a neposere se, hlavně že já brzdit nemusím. Stejné projevy téhož v různých situacích.

      1. jako velmi přijatelnou formu represe bych viděl například to, že místo pokuty a bodů by pyrát si mohl zvolit a zaplatit dvě hodiny v autoškole věnované opakováním zákonů. v případě nějakých pochybností či soudů by se to mnělo brát jako něco jako učinná lítost a snaha o nápravu, alternativou by byl , byla návštěva oběti dopravní nehody, která skončila na vozíku či podobně, a dar tej osobě ve výši tej pokuty, obdobně konzultace a projekce akcí záchranné služby, ono vidět mozek na čelním skle, či střeva namotaná v pásech či zuhelnatělá těla uhořelých v autech vydají jako prevence za milionové pokuty

        1. Dar obětem už takto funguje v trestním řízení. Buď konkrétní oběti/majetku mnou způsobené nehody nebo není-li škoda, pak do nějakého obecného fondu obětem.
          Jinak v tom promítání nehod vidím akorát nějakou malou domů pro spřátelené firmy, co budou to promítání provozovat a jimž bude úřad dodávat „zákazníky“. Tak jako dnes ta malá domů psychologům a autoškolám s bodovým systémem.

    3. Souhlasím s tím, že lidi jezdí jako vymatlaní kreténi, což je rozdíl proti době před 20ti lety, kdy jezdili spíše rychle. Ale nedával bych to za souvislost s agresivitou, spíš s jakousi nervozitou a vnitřním neklidem.

      Osobně bych viděl příčinu spíš v tom, že lidi si odstojí šest kolon v zasekaném městě, kde dvě kolony jsou kvůli rozkopanému městu, a další čtyři kolony jsou kvůli tomu, že nějaký buzerant na úřadě pojal úmysl, že „lidi to rozkopané budou objíždět tudy, tak tu zakážeme odbočení vlevo“. Dobrá vychytávka je např. v Brně, kde najednou skončíte na konci Lidické a zjistíte, že se musíte otočit pěkně přes pás, protože rozkopáno. A značku že je to slepé prakticky nemáte šanci vidět. Což má za následek naprosto krkolomné objížďky, kde místo odbočení doleva musíte zabočit 3krát doprava a projet 7 semaforů. Což má zase za následek ztrátu času, nervy že jedete pozdě, a pak na to dupnete (čehož si jsou vědomi pomahači, takže ideálně hned za koncem 30ky stojí s radarem). Když si k tomu člověk přidá ta nedávno skončená vedra, v kterých obecně lidi jezdí jak střelení, tak je to smrtící koktejl.

      1. Karkulka: to umístění značky, že je Lidická slepá jsem viděl až napodruhé. Je to dané tak, až se zdá, že je to tam takhle dané schválně, aby to nebylo vidět. Nebo holt jen totální lempl ten, co „tam měl dát značku“, tak ji „tam někam“ flákl. Ideální ve chvíli, kdy po otočení není možné legálně odbočit vlevo (lze snadno řešit další otočkou za křižovatkou) a následným odbočením vpravo, které by člověk udělal, kdyby značku umístil někdo inteligentní.

      2. Nemůže to souviset s celkově uspěchaným současnem? Vidím to také, zhusta to dusno na silnicích dělají řidiči aut s firemními polepy. Neříkám, že všichni, ale většina. Všichni někam hrozně spěchají, výsledek je maximálně ten, že mají ve firmě zpoždění místo 15min jenom 10min. Jako by na tom závisel život, nebo co. Zaznamenal jsem několikrát i prasácké jízdy aut, která o 5-7 min později hledala místo na parkovišti u supermarketu.
        Dokud lidi budou pokládat za životně důležitý jednotky minut, kvůli kterým se na silnici mezi ostatními chovají jak hovada, nebude to lepší.
        Kromě toho, lidi poměrně citlivě zaznamenávají i měření několika různými metry. Plus k tomu frustrace ze lhaní sdělovacích prostředků veřejné služby, koktejl ze všeho výše uvedeného je potom na silnici opravdu smrtící, to potvrzuju.
        Když občan vidí, že hovado nedojde újmy a není potrestáno, má tendence se jako hovado začít chovat také. Dokud se hovadské chování bude vyplácet, bude to jen horší.

    4. Childeater: Je to vlivem přetížeností silnic a snížením rychlosti v obci na 50 km/h, prostě a jednoduše se moc aut a málo silnic. A v blízké budoucnosti se to nezlepší, stavba potřebných dálnic jde v ČR jako hladovému sraní.

      1. Ano,
        myslím si něco podobného. Čím vyšší hustota dopravy, tím větší džungle. Já se přestávám divit, že miléniálové cítí odpor k autům a k individuální dopravě. Když tak nad tím přemýšlím, je to vlastně logické.
        Možná je to pro nás, petrolheady, dobrá zpráva. Třeba počet aut na silnicích v ČR dosáhl svého kulminačního bodu a začne zase klesat.

        1. Stačí se přestěhovat na vhodné místo, kde je málo lidí, nízké mzdy, vysoká nezaměstnanost a dobrá silnice; tam je motoristy ráj :-)

          1. Pokud jste rentiér (případně máte home office, nebo makáte na sebe a přitom nemusíte dojíždět za zákazníky), tak ano. Jinak nejspíš stejně na cestě do hokny dojedete do míst, které jsou pro motoristy peklo.

          2. No to je svatá pravda. Doporučuje devět z deseti Sysopů…:-D

            1. Ja doporucuji spise misto pro zivot a k nemu patri pomerne rozflakana silnice prave proto, aby tam cizich motoristu bylo minimum…

              Nicmene, vsechny tyhle pindy jsou predevsim o kulture naroda. A tu my proste nemame. Nepomohou restrikce, motivace, ani svecena voda.

              Vcera jsem doma absolvoval dost velkou vymejvarnu, ze at se tady na ten zkurvystan vykasleme a jdeme nekam jinam, do jineho statu. Uprimne, nechce se mi a oponovalo se mi tezko, velmi tezko. Argumenty jsem vycerpal hned v prvnim kole.

              1. Pak nezbylo než použít rákosku a poté odeslat paní choť (byla-li ona druhým účastníkem rozhovoru) klečet do kouta? ;-)

                1. Pruser je,ze mame doma demokracii.To jsem hned na pocatku posral ;-)

                  1. těžko to podat, ale ono bys měl asi peklo i jinak. demokracie (ta pseudo) je ještě to v pohodě… samozřejmě občas to seřvat a taky si dupnout je nutný, jinak přetejkaj hovna z kýblu.

              2. Tak pani manzelke povedz ze isty cobolak co si to vyskusal odkazuje ze neexistuje stat bez nejakej totalnej kokotiny. Otazka je ze ktore kokotiny mu vadia, ze?

                1. Zenu chyta tohle zoufalstvi vzdy, kdyz prijedeme z Germanie. Ona zila par let v Rakousku a bohuzel nemecka kultura ji oslovuje vice, nez cesky vlezdoprdelismus a neurvalost. Nastesti zacina byt v Germanii docela tmavo a bohudik moje zena je tezky rasista, takze program EURO-MED je muj spojenec :-)

                  1. Tak ať si žena zajede do Zell am See nebo do Kaprunu, kde je teď asi 2/3 všech návštěvníků z Arábie (to nejsou imigranti, ale naopak středně až hodně bohatí) a maj tam svoje taxíky, svoje obchody, svoje jídelní lístky a ceny nejluxusnějších hotelů tam kvůli nim ještě stouply. Natáhli si je tam Rakušáci po roce 2008 jako náhradu za německou klientelu, co jezdila méně, než před krizí. Něco jako Rusáci v Karlových Varech, ale asi tak 5x tolik.

                    1. Já bych doporučil návštěvu Karl-Marx-Stadtu, tam to začíná bejt teprve šťavnatý.

                    2. Jo, projizdeli jsme to predloni, videl jsem. Jeste jsem ji rikal, ze uz nemusime ani litat do Afriky a Arabie, mame to za barakem…

                  2. Sysop: to se ještě bude řešit. Děti odebere Lebensborn, pardon Barnevern, chci říct Centrum reprodukce Barnefert a žena půjde na převýchovu, práce lidi dokázala osvobodit od všeho možného (kolikrát i od života) tehdá, dokáže to zase. Ty budeš mít možnost volby své životní partnerky litovat tak 5-10 let natvrdo (toto si zvolíš dobrovolně, v té době už bude existovat alternativní možnost trestu, totiž že na pozemku budeš mít umožněno postavit si stan a zpytovat svědomí při pohledu na rodinku šťastného Ahmeda, jemuž svou nemovitost rád dobrovolně odevzdáš (dostaneš po ankapácku na výběr – odevzdat nebo zemřít, aby z toho nebyl hnusný rozkaz, to by nebylo pěkné ani sluníčkové).
                    Firmu po dobu Tvé nepřítomnosti převezme zkušený manažer z Pirátů (s ohledem na zvláště těžké provinění Tvé rodiny to bude to mimino co si zahřívalo služební byt těžbou kryptoměny, to je ředitelské eso). Řešit, kdy firmu dostaneš zpátky nebude nutné, to by Tě za dobré chování museli pustit nejpozději do týdne, než tam pirátská smažka vůbec dorazí.
                    No, možná bych ty ženiny návrhy ještě zvážil, než bude pozdě :-)

              3. @Sysop: můžu vás potěšit, že všichni kolegové a kolegyně z Ukrajiny, Ruska, Kazachstánu atd, co jsem postupně poznal, říkají o kultuře svého názoru totéž a libují si zde v Česku, jak jsem hodní, spořádaní a kulturní a slušní a tolerantní lidé, co nedělají hluk a bordel, ne jako jejich soukmenovci u nich doma. Majetní lidé zde to řeší tak, že si koupí nemovitost v cizině dle vkusu a potom pendlují.

                1. Slovane jsou verbez. Takze kdyz se vydam na vychod, co tak asi mohu ocekavat? Jako jo,jsou srdecni,pratelsti,… ale to jsou mezi sebou Cikani povetsinou taky.

                  To,ze nesouhlasim s rozkradanim ruske zeme neznamena,ze bych tam chtel zit.Znam par Rusu,co utekli sem,stredni trida a jejich vypraveni zcela koreluje s tim,co pises.

                  Pendlovani je mozne az kdyz jsou potomci pryc z baraku a i tak je to nahovno. My mame dve domacnosti, sveho casu byly ctyri a je to uplne napicu. Vecne neco zapomenuty tam, kde zrovna nejsem, trpici zahrada bud tady nebo tam, uroda fprdeli bud tam, nebo tady…

          3. Tam vam ovsem na aute brzy nekdo provede odlehcujici tuning, kola pryc, xenony pryc, katak pryc, radio pryc :-)

          4. Není tomu tak. Do takové lokace se stáhnou lidé z míst, kde je mnoho lidí, nízká nezaměstnanost a vysoká průměrná mzda. Zažívám to každý víkend, každé prázdniny. Tito lidé se na silnicích chovají tak, jak by se doma nikdy nechovali, pokud mohu z jízd po Praze soudit.

    5. Jen technická: když někdo nepoužívá zrcátka nebo předjíždí na horizontu, to není agresivita, ale prachsprostá řidičská neschopnost. Blbost a neschopnost neplést s agresivitou.

    6. Mě přijde že 99% lidí jezdí docela v klidu. Nejezdím sice moc často, ale nepamatuju se kdy naposledy mě někdo na silnici ohrozil nebo udělal nějaký výrazně nebezpečný manévr.
      Ale samozřejmě když člověk jezdí denně, asi mezi těmi stovkyami aut co denně potká někdo něco udělá blbě.

  5. Je zvlastni, ze system, ktery nam tvrdi, ze deti nemame vychovavat bitim, alebrz pozitivni motivaci, vychovava lidi prave bitim.

    1. Systém to tvrdí? Kde?

      1. Kdy naposledy dostalo tvoje dite ve skole rakoskou a nebo alespon klecelo v koute?

        1. Tělesné tresty ve školách byly zakázány už v roce 1867.

          Tys jako kluk dostával ve škole rákoskou nebo klečel v koutě? Asi ne co? A to byl tehdy jiný „systém“, než dneska.

          Když za mých mladých let někdo něco provedl, dostal třídní nebo ředitelskou důtku, případně dvojku až trojku z chování a vykonání trestu (tělesného nebo jiného) bylo na rodičích.

          Nevím o tom, že by mi ten tvůj systém určoval, jak mám vychovávat děti. Vychovávám je podle svého uvážení a řek bych, že dobře. Ve škole s nima problémy nejsou, pokud vím.

          1. System byl instalovan v roce 1918, co se pamatuju. A ano, ja jsem na ZS dostal parkrat po cuni. Vzdy v kabinetu.

            1. Jestli jsi dostal přes držku v kabinetu a beze svědků, byla to partyzánská akce kantora, ilegální a zakázaná. Úplně stejně může dostat nějakej mladej Sysop přes držku i dneska.

              Je to zobrazeno i v Obecné škole a to je příběh asi 70 let starej. Tam Tříska svoje žáky třískal a když se to profláklo, tak ho chtěli ze školy vyhodit.

              A systém v roce 1918 byl trochu jiný systém než byl zaveden 1948 a jiný systém byl zaveden 1989…

              „Systém“ netvrdí vůbec nic o pozitivní motivaci při výchově, možná to tvrdí nějaké osamělé přechytrelé krávy s patentem na rozum; případně stejně přechytralí volové, abychom to měli genderově vyvážené.

              Zlobící dítě je někdy potřeba seřvat a někdy potřeba seřezat. Pozitivní motivace u zlobícího dítěte je k hovnu, protože slíbit mu třeba čokoládu, když přestane zlobit, je úplatek a motivuje ho to příště zlobit znova. Některý děti prostě někdy rákosku potřebujou.

              Na druhou stranu, docela chápu zákaz tělesných trestů ve školách, učitelé a učitelky dost často děti nemají rádi (když dneska vzpomínám na svou učitelku ze základy, tak si myslím to samé – že neměla ráda děti; nepamatuju si ji jako nějakou milou paní, spíš naopak) a na dětech by si jenom léčili svoje mindráky a komplexy; samozřejmě, každá mince má dvě strany, některý haranti by měli dostat vyjímku a tělesný tresty od učitelů mít explicitně povolený. Nicméně, už za našich mladých let to prostě škola přehrála na rodiče a pokud někdo dělal potíže, srovnali si ho doma. (Pokud rodiče nebyli stejný parchanti.)

              1. Přes držku, ve smyslu facka/pěstí jsem sice nikdy nedostal, ale pohlavků, pravítkem, křídou, buráků nepočítaně. A nejen já. Pokud vím tak si nikdo nikdy nestěžoval.

                1. To, že jsi ty něco obdržel … nebo, že si nikdo nestěžoval …. je naprosto nezajímavé a nemá to žádný vztah ku budování smysluplné školy. prosím, opusť vzpomínky či dokonce perverzní myšlenku, že to, co bylo kdysi dobré pro tebe, je dobré dnes pro všechny.

                  1. „skoda rany, ktera…“ bude platit jeste hodne dlouho. Nic se nema prehanet. Huleni, chlastani, sukani, rychla jizda, mlaceni deti,… ale aplikovano s mirou a ve spravny okamzik to ma vzdy blahodarne ucinky.

                    Samozrejme uznavam, ze dat statu oficialni moc triskat lidi, neni dobry napad. Stat vsechno ihned zneuzije.

                    1. Mlaceni deti ve skole je selhani spoluprace skoly(ucitele) a rodiny zaka. Tady porad kazdej kafra o tom, ze skola by nemela vychovavat, ale dat pravomoc vychovne trestat deti, to je fajn?

                      IMO v dnesni dobe neni problem sehnat cislo na rodice a pravidelne jim oznamovat, co jejich zlaticko pacha. Protoze pokud zlaticko ma doma podporu, tak ucitel se muze umlatit, ale stejne tu autoritu neziska, kdo by chtel, ten by mohl tu pravomoc vychovavat trestem prevest na ucitele. Ale mne osobne se to nelibi, skola by mela byt vzdelavaci ustav, pokud dite vyrusuje a nehodla se vzdelavat, melo by byt vylouceno na urcity cas, aby se mohlo uklidnit doma, kde je to problem rodicu. Protoze rodice jsou zodpovedni. Pokud rodice nejevi zajem, dite se casem ze skoly vylouci samo a pokud rodice jevi zajem, urcite je nepotesi fakt, ze maji zlaticko vecne doma :)

                    2. Ja jsem nikdy netvrdil,ze skola nema vychovavat. Naopak – trest ma nasledovat ihned po provineni. A take nerikam, ze rodice by meli vychovu prenechavat skole. To ani nahodou. Doma dite dostava na zadek samozrejme mnohem casteji, pokud zlobi, nez nekde ve skole. Ale pokud dite ve skole travi cca 1/3 dne, pak tezko lze vsechno prehrat na rodice. Rodice maji majoritni podil, samozrejme.

                      Dalsi veci je, ze skola nemuze bojovat s rodici. Naopak, vychova by mela probihat v naprostem souladu a souhlasu.

                    3. A já pořád, kde ti pacifisti a sluníčkáři a levičáci vznikají. A oni jen byli vychováváni podle rad deacona.

                      Mimochodem ještě nedávno byla autorita učitele podložena přímo státem a úřady. Ještě mám někdy vystřižený článek, jak si za Rakouska-Uherska stěžovali rodiče na opatření učitele vůči dětem. Úřady je potrestaly a rodiče si dokonce poseděli pár dní ve vězení.

                      Já bych dnes nešel dělat učitele ani za zlaté prase. Mít odpovědnost bez pravomocí, toť výsada všech eunuchů, jak pravil Humphrey v Jistě pane ministře. Učitel nemá autoritu ani danou úřady, ani ředitelem, ani rodiči, ani dětmi. Prostě učitel se musí každý den vřele a vroucně modlit k bohu, aby mu ti parchanti (= rodiče, děti, úřady) dovolili dnes učit. Zato je ale za všechno odpovědný, a když si kdokoli z těch parchantů bude stěžovat, klidně učiteli zničí život, kariéru, osud.

                      Za těchto podmínek by se to mělo rozpustit rovnou.

                      Školy by se měly komplet zavřít, děti poslat domů k rodičům – ti přeci nejlépe ví, jaké vzdělání dítě potřebuje a zařídí si to (byl o tom zde na dfensu i článek od jednoho ředitele vesmíru, ehm chtěl jsem napsal anarchokapitalisty).

                      Protože za těchto podmínek to fungovat nebude. Učitel v České republice nemá podmínky pro to, aby mohl vykonávat svou práci a dělat to za co je odpovědný. Dále viz Humphreyova citace výše.

          2. Mě je 36 a na prvním stupni nás třídní mlátila ukazovátkem přes prdel celkem běžně. Máma je taky učitelka a kdyžý doma viděla jelita na zadku i stehnech, ptala se co to je a za co. Pak mi řekla nemáš zlobit. Navíc vím, že tátu a jeho spolužáky taky na základce učitelé bili a tahali za šístky.

    2. Zvolili jsme si to. Nikdo se nemuze divit, pred poslednimi volbami byl ten trend uz uplne jasny. Co mne stve, ze nevidim alternativu. Jako kdyby ten pruser vsechny ty mluvici hlavy nevidely a nechtely to zmenit. Asi je v nas ta kultura otroku zakorenena pekne hluboko.

  6. Spíš než s agresivitou se setkávám s idioty a idiotkami, u kterých se celý proces řízení redukuje na to, aby se auto pohybovalo tam, kam oni chtějí. Jsou zcela nepředvídatelní. Zastaví bez přemýšlení kdykoliv a kdekoliv, blinkr dávají až když odbočují, přednost zprava, tohle základní pravidlo už zapomněli, nebo nikdy nepobrali, parkují tak, že nikdo jiný tam neprojde ani nezaparkuje, nebo neotevře dveře, a nekoukají do zrcátek (nebo jen tehdy, když se malují). V zásadě permanentně spoléhají na to, že zareaguje okolí. Nicméně to je mindset který mají například i jako chodci u supermarketu. Napadlo by vás vlézt do mezery, mezi dvěma auty, když jedno z nich couvá z kolmého stání? Je ano. Napadlo by vás otevírat dveře a strkat nohu ven ve stejném okamžiku? Je ano. To nemá s agresivitou nic společného, to je prostě taková prapodivná hloupost, která snad ani nesouvisí přímo s IQ.
    Rychlá (=rychlejší než já) auta mimo obec mi nevadí. Jsou předvídatelní, prostě spěchají, ale na jízdu se většinou soustředí, za minutu zmizí v dáli a je to. Důležité jim nepřekážet – tj negenerovat pasivní agresi ve formě pomalé jízdy v rychlém pruhu, atd.
    Vožralové jsou jiná kategorie, ale jinak jich zaplať pán Bůh zas tolik nepotkávám.

    1. Přesně. Taky vždycky říkám, že rychle ať si jede. Když bliká, nepodjíždí zprava, kde to člověk nečeká a celkově se chová předvídatelně, proč by nemohl jet.

      To, co někteří předvádí na silnicích, není agresivita, to je bezohlednost (většinou pozoruju u mužů), sobeckost (většinou u žen) a nedostatek inteligence a pudu sebezáchovy. Lidi mají pocit, že se jim nemůže nic stát, ať už fyzicky nebo právně. Zřejmě to souvisí s ekonomickou situací obyvatelstva.

      Navíc i to auto si dneska může dovolit podstatně víc lidí než třeba před 10 lety.

      1. Fialový Krokodýl: +1

        A když už byla zmíněna ta pasivní agresivita, občas se setkám s jednáním, které prostě, při nejlepší vůli nejsem schopen pochopit – že občas někdo (často motorkáři) předjíždí tak, že si řeknete „no, chlapče, hodně štěstí přeju, já bych si to tady teda nelajsnul, ale snad víš, co děláš“, to tak nějak ještě chápu a nechává mě to chladným. Ale vytočit do běla mě dokáže následná „spolupráce“ některých takyřidičů, kdy ne, že by sami udělali něco, aby tomu, kdo se dostal do prekérky (tj. i ten protijedoucí), pomohli (přibržďením, najetím ke krajnici), ale místo toho pasivně-agresivně jedou pořad stejně, asi se zlovolným pocitem „já jedu jako vzorňák a ty, když tak moc spěcháš, si teď poraď, jak umíš“. Jako kdyby si neuvědomovali, že když dojde ke kolizi, můžou to odskákat i oni sami. A třeba právě tihle „jánicjájezdímdlepředpisů“ blbové pak rozhořčeně vykládají v „anketách“ do TV kamer o hrůzách a nebezpečích na našich silnicích a komu všemu by bylo potřeba sebrat řidičák…

        1. Jo, to je zcela nepochopitelné chování. Jako kdyby ti, co o nich mluvíme, úplně zapomněli, že hlavní je, aby se nikomu nic nestalo. Přijde mi to, jako kdyby někdo při plavání podcenil své síly, nebo dostal křeč, začal se topit a oni ho ještě odstrkovali od břehu s tím, že měl přeci vědět, že to neuplave, nebo že tu křeč může dostat.

          Jízda autem po veřejné komunikaci v sobě prostě vždy obsahuje nějaký prvek souhry účastněných. Jsou tu sice nějaká pravidla, která by měla přispět k bezpečnosti všech, ale ta nepokryjí všechny situace, kterých je spousta tam je nutno reagovat individuálně a pokud možno vstřícně.

          Paradoxem pak je, že právě ti idioti o kterých píšu ve svém původním příspěvku, tak nějak automaticky konzumují pozornost, rychlou reakci a ochranný pud těch ostatních, aniž by si to možná vůbec uvědomili.
          A zhoršuje se to.

          1. Se na to podívej z druhý strany. Takový mamlasové, co se musej všude nacpat a spoléhaj na to, že ti slušnáci jim uhnou, vytvářej rizikový situace. Ve chvíli, kdy jim někdo neuhne (ať už úmyslně nebo třeba proto, že si jich nevšimne), tak se stane nehoda. Zvlášť některý motorkáři se chovaj jako nesmrtelný a přitom jsou mnohem zranitelnější než ti, co sedí v autě a mají okolo sebe aspoň nějaký plechy.

            Já když někde předjíždím, tak si dávám bacha, abych tam měl dost místa a nějakou tu rezervu (a to nemám zrovna slabé auto). Bezmozek se prostě někam nacpe, protože no a co a ty auta se přece vždycky rozestoupěj… vždycky ne.

            Někoho to prostě nebaví furt nějakým zmrdům uhýbat z cesty. Tak prostě jede svou rychlostí, svým směrem a to by mělo stačit – nedělají mu žádné naschvály, ale taky mu nijak nepomáhají, nebo až když je vidět, že by to tomu dementovi nevyšlo.

            Někdo taky nemá za sebou 100 000 kilometrů za volantem, může mít ještě teplý řidičák a tuhletu vyšší dívčí ještě nemá pod kůží. Takže si jede podle předpisů, jak ho to naučili v autoškole a že má poskytovat součinnost těm mistrům světa, co se musí nacpat i tam, kam se nevejdou, to prostě ještě neví. To se naučí až časem.

            1. No ta pravá legrace ovšem nastane, až takovýmu „slušňákovi, kterýho už prostě nebaví uhýbat furt nějakým zmrdům z cesty“, zazvoní u dveří fízlové s dotazem, proč, dle záznamu z palubní kamery, poskytnutého aktivním hujerem, nacházivším se v době incidentu někde poblíž, dotyčný slušňák neudělal vše, co mohl, pro odvrácení dopravní nehody, ačkoliv měl a, dle tvrzení orgánů, prokazatelně mohl. A třeba na něj, nebožáka jednoho slušnýho, vyrukují i s tvrzením, že vlastně byl účastníkem té nehody a pokračováním v jízdě se dopustil ujetí od této nehody a neposkytnutí nezbytné pomoci. To mu pak spadne brada a začně koktat něco v tom smyslu, že on přece vždycky jezdil tak, jak se má, dle předpisů, on přece není žádnej ten pirát, jako tamti ostatní v tý televizi – to na ně přece musí bejt henta přísnost, vždyť jak by to pak na těch našich cestách vypadalo…

              1. A to sa už niekedy aj stalo, alebo je to len taký myšlienkový experiment?

                1. Onehdá buzerovali toho jak udal toho kamióna že jede v protisměru, že kamionu sám nedal přednost :D

                2. Nemožné mi to nepřijde. Vezměte si, že policie neví, co se v takovém případě přihodilo, teprve to vyšetřuje a zjišťuje míru zavinění. Takže když by tam bylo přítomné „v nesprávný čas na nesprávném místě“ jiné auto, tak se o něj budou zajímat…

                  To, jestli maníkovi spadne čelist, a bude koktat něco v tom, či onom smyslu… to si netroufám odhadnout…spíš začne zoufale přemýšlet, jak se to dělá s tím trikem s advokátem, čili alespoň po činu se v něm vyrojí pirátské myšlení….:)

                3. grg: žádný strach, jedná se pouze o mou fabulaci, vycházející z podstaty jiného, skutečného případu, kdy řidič osobního vozidla, který viděl, že protijedoucí kamion si kvůli svým rozměrům musel „najet“ do zatáčky tak, že zasahoval částečně i do protisměru, pokračoval v jízdě i přes to, že mu muselo být jasné, že dojde ke střetu (fízlové to vyšetřovali a spočítali, že měl dost času zastavit a umožnit tomu kamionu projet zatáčku a vrátit se zpět do svého pruhu). Došlo k nehodě těchto dvou vozidel a řidiči osobáku, který neudělal nic pro odvrácení této nehody, byla přiznána spoluvina, ačkoliv si jen tak na slušňáka jel svým pruhem a všechno a všichni ostatní mu mohlo být u zadele. Ani náznakem netvrdím, že za chybu jednoho zodpovídá druhý, jen mi prostě leze krkem výše zmiňovaná pasivní agresivita, kdy škodolibej hajzlík nechá jinýho vymáchat v hovnech a ohrožení jsou tím ještě i další lidi…

            2. Pokud někdo ještě není vyježděný, tak se to snad dá pochopit. Od zkušeného šoféra bych výraz „Někoho to prostě nebaví furt nějakým zmrdům uhýbat z cesty“ nečekal. Přijde mi to naopak jako kvintesence pasivní agrese. Jistě, že toho někdo může zneužívat, ale stane-li se kooperace vedoucí k větší plynulosti normou, tak nastane ráj na zemi, minimálně na silnici. Zatím jsem neviděl v kotlině ani pořádné zipování.
              Přeji mnoho štěstí při předjíždění se silným autem a nulový počet situací, kdy by vás museli zachraňovat ostatní tím, že vám uhnou na krajnici.

              1. ja nikoho zachranovat nebudu, nechci aby mi vnutil byt ucasten jeho psychohry, nechavam si pred sebou dostatek odstupu aby se mel kam zaradit aniz by mne ohrozil, zbytek je jeho problem …

                1. To je samozřejmě prozíravé, nechávat dostatek místa. To vás chválím…:-) Nicméně i prázdné místo se může zaplnit, například předjíždí li za sebou dvě nebo dokonce více aut. Situací je nepřeberně…

                  1. jeste se mi to nestalo navic nechavam prostor pred sebou minimalne na 2 auta opravdu mne nezajima nejakej debil co mne chce vztahnout do sve need for speed

                    1. Jak píšu, situací je nepřeberně. A i přes nejlepší snahu, defenzivní jízdu a soustředění něco může člověka překvapit.

                    2. @ F. Krokodýl: no jistě. Každej totiž jednou udělá velkou chybu. Když má štěstí, tak pozornost a reakce toho jiného řidiče (ktrerýmu teoreticky je do toho prd a nikdo by mu nic nemohl přišít) může zachránit kejhák (třeba když ten druhej stačí uhnout, udělat místo…).

                  2. To jako přehazuješ odpovědnost za bezpečný předjetí na toho předjížděného? Jestli někdo předjíždí, když tam nemá místo, je to debil. Když tam nevidí, dtto. Takže jedeš si na tempomat, máš svou bezpečnou vzdálenost od auta před sebou a nějakej mamlas se ti tam nacpe. Musíš zpomalit, abys měl zas bezpečný odstup… a takhle třeba několikrát. Je to v pořádku?

                    1. Nepředhazuji. Myslím, že prostě stát se to může komukoliv, z nezkušenosti, špatného odhadu situace, z blbosti… To s tím odstupem, který vás pozvolna posunuje „dozadu“ no to je realita, no. Bezpečný odstup je takový rozestup vozidel, kam se může nacpat ještě jedno auto…:-) taky se mi to nelíbí, ale co s tím?

                    2. Tak to si daj pozor v pripade ze by si nahodou jazdil v Kanade. Tuto totiz musis predchadzajucemu umoznit predchadzanie. Nie ze by som pocul o tom ze bol ktokolved/kedykolvek za neumoznenie predchadzania pokutovany, ale keby doslo k nehode tak by to zacalo byt zaujimave.

              2. Tam, kde je hustota provozu taková, že bez „defenzivní jízdy“, pouštění se navázejem apod by se nikdo nikam nedostal, to celkem funguje, protože 95% řidičů pochopí, že slušnost je jediný prostředek k tomu, aby se dostali, kam potřebují; profesionální řidiči taky pouštěj a maj pochopení, ale i tam se vyskytuje nějaké procenti kryplů, kteří to buď zneužívají, nebo ignorují (stejně jako mezi profi řidiči je dost dementů řidičů dodávek)

          2. Souhlasim. A nemusi to nutne byt uhybani nekomu, kdo spatne predjizdi. Kdyz vidim v protismeru cyklouna, chodce, matku s kocarkem, zuzeni (…) vzdy uhnu ke krajnici, aby se tem v protismeru lepe objizdelo. A sam to v podobne situaci ocenim. Ne, ze me kreten jedouci jednim kolem po stredove care jeste vyblika a vytroubi misto toho, aby uhnul o pul metru ke kraji. Stejne tak je mile, kdyz vas dojede tempomatar na dalnici, totalne se nalepi na prdel a kdyz mu uhnete mezi kamiony (samozrejme s avizem blinkrem, aby se mohl pripravit), zacne vas predjizdet rychlosti o 2 km/h vyssi, nez jedete. A tim vas s chuti zavre za kamionem. Tohle vubec povazuji za cesky narodni sport, vsude jinde naopak predjizdejici oceni snahu co nejrychleji uhnout a vystreli pryc.

  7. třeba to nutkání každého předjíždět vyplývá i z toho, že ty užasná motor dýzel 1,6 táhne vodcpoda a jak to zabere tak to předjedu, pche , můj o,9 tsiiaa se třemi turby žabírá ešče líp, tak předjedu toho předjíždějícího,

  8. Naše státní správa v dopravě, kromě toho, že generuje nesmyslnou represi a buzeraci a vybírá pokuty za nic, tak dokáže i lepší věci. Už řadu let existuje aplikace od Centra dopravního výzkumu aplikace, kam jsou přenášeny policejní data o všech nehodách (místo nehody; čas, zjištěná příčina) a je možné si vybrat na mapě jakékoliv území, zadat časový rámec a vyjet komplet statistiku i s mapou nehod a soupisem informací v PDF.

    Člověk vy řekl: co víc státní orgány, které se mají zabývat zlepšováním situace, potřebují, než si to vyjet a začít s tím něco dělat v místech, kde jsou jasné externí příčiny nehod? Asi ano hovno; místo toho se staví radary na SPRDEL a posílají složenky za rychlost 55 v obci. Divím se, že tu aplikaci radši nestopili, aby nepoukazovala na neschopnost všech, kteří se dopravou mají zabývat.

    Ta aplikace je zde: http://maps.jdvm.cz/cdv2/apps/nehodynalokalite/Search.aspx

    1. Tak z té aplikace jsem si to na jedno konkrétní místo vyjel, a zeptal se dle infZ krajskeho reditelstvi policie z jakeho podnetu tam co 14 dni stoji hlidka a hlida padesatku (silnice na ctyrmetrovem betonovem naspu, zabradli, svodidlo a tesne za horizontem trojnozka a inkasni misto v jednom). No a odpověděli mi zhruba tak, že se měří, tam, kde se dřív porušovalo. Tzn jakmile to tam jednou neslo, tak tam je to logicky potreba merit dal a dal.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017