Ad Křesťansko-židovské hodnoty a proč je nepodpořit

Featured Image

Nevím, jak vést polemiku s institutem, a těžko říct, zda bude mít dostatečně ideologicky nabito a bude mít jak odpovědět a navíc pokud uvážím, že sice podporuji Svobodné, ale nejsem libertarián… na druhou stranu se můj názor příliš neliší. Přesto se pokusím vysvětlit, co pravděpodobně mnozí myslí židovskokřesťanskými hodnotami a proč bych je nepodpořil při prorůstání do státních struktur.

Osobně jsem byl překvapen, jak je pan Institut ať již na oko, nebo doopravdy patřičně historiciky a kulturně nevzdělán, ale i já bych potřeboval pár semestrů historie a sociologie, toho není nikdy dost.

Ideologicky totiž křesťanství stojí na základech židovství co do víry v jediného Boha, aby je při svém vzniku téměř všechny popřelo, resp. naplnilo. Jde o to, z jakého pohledu to berete, či žida, nebo křesťana. Tedy uvažujme o hodnotách spíše jen křesťanských. Vemu to hodně zkratkou, neb je toho více. Jedním z nejvznešenějších vývodů křesťanských ideologů totiž je, že jsme všichni lidé dětmi toho jediného Boha a z toho důvodu jsme de facto sourozenci, tedy bratři a sestry, biologové řeknou jeden druh. Chvíli sice trvalo, než tam zahrnuli i černochy, rudochy a žluťochy, ale nakonec se taky počítají.

Na tomto konceptu oživili koncept demokracie, který vlastně stojí na principu bratrství, tedy sobě rovných jedinců, rovnosti jednotlivých osob navzájem, tentokrát však již bez konceptu otroctví či nevolnictví, jako bylo v Řecku a Římě. To sice taky chvíli trvalo, nicméně křesťanská víra k tomuto v minulosti vedla. Například v ústavě Spojených států Otcové zakladatelé ustanovili svobodu náboženského vyznání. Celé to vedlo k objevení se demokracie, jak ji dnes někteří možná známe, i když tady v české kotlině spíše neznáme, což je dobře vidět i na článku pana Instituta. Ano jistě, chvíli trvalo, než i ženy a černoši mohli mít ve Státech v olební právo… Všechno prostě chvíli trvá.

Každý pak podle svého politického smýšlení tam rád přidá i to svoje, duhový teplouš právo adoptovat děti, anarchofeministka práva na kvóty pro ženy v řídících funkcích a rudý meloun platby klimatických daní. Tak tyhle věci myslím už jsou přes čáru a tam nepatří, ale jen abyste si udělali obrázek, co tím asi jednotliví lidé mohou myslet. Je to také tím, kde daná myšlenka vznikla, zda v kultuře židovskokřesťanské, nebo humanistické, což často mnohým takovým šiřitelům splývá.

Existuje pak skupina lidí, kteří se obávají, nikoliv bezdůvodně, současné nelegální migrační vlny. A odtud přišlo asi ono povzdechnutí pana Instituta. Ti totiž stále mluví o Evropských hodnotách založených na židovskokřesťanské tradici a u nás tito usilují o to, abychom v zákonech ukotvili naše hodnoty založené na „židovskokřesťanské a humanistické tradici“. Fakt si nedělám srandu, tenhle pozměňovací návrh byl nedávno v parlamentu (na stole) u novely školského zákona a vopravdu tam domotaly humanismus a židovskokřesťanství, jako by nevěděli, že křesťanská tradice má ve svém centru víru v jediného Boha zatímco humanismus dává do svého centra člověka a z toho důvodu tak de facto stojí ideologicky proti sobě. No nicméně návrh parlamentem neprošel.

Není nevhodné připomenout, že v humanismu a sluníčkářství je zakotven i feminismus, homosexualismus a jiné melounové rudozelené fujtajbly, takže pokud by návrh prošel, mohli by homosexuálové směle napochodovat do škol, že jejich semináře vyhovují zákonem danému ideologickému rámci. Učitelé a rodiče by pak neměli již žádnou obranu. Ale o humanismu libertariáni nemluvili, to bylo jen tak na okraj, jak vypadá ukázková česká realizace takové věci. Jako vždy jsme papaežštější než papež.

A proč bych takovou věc jen s židovskokřesťanskými hodnotami (bez humanismu) taky nepodpořil? Jednoduše proto, že zaktovení nějakého kulturního směřování do zákona skýtá nemalý prostor pro zmrdy. Ti jsou pak schopni např. ustanovit komisi, která bude např. posuzovat zda nějaký dokument, kniha či text náhodou neporušuje daný kulturní kontext. V Sovětském svazu existoval institut na posouzení všeho protisovětského. Zrušil to až Gorbačov a vyhlásil mimo jiné svobodu víry ještě za sovětů, než se (podle nás) definitivně odporoučeli. Nicméně se nepoučili a do deseti let ustanovili komisi, která určuje, co je a co není extrémistická literatura, tedy se na základě jejich „expertní ;ch posudků“ určuje, která organizace či hnutí je extrémní, tedy spíše neruské. Pod vedením bývalého šéfagenta FSB se není čemu divit. Zakazují se texty, knihy, weby (tento web by tam ze stejného důvodu nepřežill ani den), prostě cenzura.

A nejen cenzura. Stejnětak není divu, že ve vedení této komise sedí např. sektobijci pověření pravoslavnou církví a agenti FSB, aby společnými silami zamezili pronikání všeho neruského. Tedy zmrdi par excellence, hotové zmrdí hnízdo. Justice Ministry’s Expert Council for Conducting State Religious-Studies se to jmenuje a vede to nějakej Dvorkin, Alexander Dvorkin, agent s povolením pomlouvat. Doplněno zákony o Cizím agentovi a o Antimisionářské zákony (fakt se to tak jmenuje) jsou schopni poslat k zemi nebo za mříže téměř kohokoliv, stačí je jen obvinit, že v domácím prostředí (což je tam porušení zákona, dělat takové věci doma) vedou kroužek jógy , nebo uctívají, já nevím, třeba špagetové monstrum. A to opravdu nepřeháním. Stačí být zachycen zmrdským radarem, třeba udáním fízla ze sousedství, a pak už s vámi udělají, co budou chtít. A tady končí sranda, už nejde jen o pár stovek tisíc Svědků Jehovových, kterým se zakáže činnost (viz rozhodnutí nejvyššího soudu RF tento rok), což by mnozí z vás zcela neprozřetelně jistě ocenili, ale můžou na základě falešných tvrzení a nastrčených důkazů sebrat svobodu komukoliv se jim zachce. V Rusku toto již mají dovedeno do dokonalosti, t am už zase mají totalitu. A svoboda tam začíná a končí právě se svobodou náboženství.

U nás je zatím jen byrokracie nevědomých zmrdů s hlavou v Bruseli. A taky nejsme moc věřící, takže to tu vezmou za jinej konec. Ale dejme jim nástroje a nebudeme se stačit divit, co s námi udělá banda arcizmrdů cílevědomých.

 


09. 07. 2017 Dee

12345 (80x známkováno, průměr: 2,64 z 5)
6 655x přečteno
Updatováno: 9.7.2017 — 22:24
D-FENS © 2017