Vyhlašuji válku spammerům

Featured Image

Roky provozuji malý internetový obchod. Denně se musím prodírat spamy, kterými mě zavalují české firmy pod pláštíkem nabídky jejich úžasného zboží a služeb. Jejich drzost nezná mezí, s jedním spamem, na který samozřejmě nereaguji, se nespokojí a drze mě zaplavují dalšími. Prostě si mě našli a dali si mě do své databáze, tak ať si to užiju. Roky tpělivě házím každý spam do spamové schránky.

Dnes jsem začal experiment. Každý mail odesílatele si dávám do kontaktů pod jménem spam s číslem, které mu přiřadím: spam1, spam2….

Na každý spam budu odpovídat tak, že ho přepošlu všem mým miláčkům v databázi spammerů. Už jsem začal, tak uvidíme, jak se s tím popasují. S noreply@…. maily to samozřejmě nejde, a ty jsou u nás zatím vzácné. Když tak rádi informují o svém zboží, poskytuji jim zdarma informační službu o nabídkách těch druhých. Bude mi to stát pár minut denně navíc, ale jsem obětavý a nějakou dobu jim tuhle péči rád věnuji. Nepřipojili byste se někdo ke mně?

Pro úplnost dodávám, že jsem konzervativní a používám jeden z klasických českých serverů, které jsou známé tím, že pro ochranu proti spamům moc nedělají. Měnit providera kvůli tomu se mi po létech nechce, ale o té možnosti samozřejmě vím.

Většina z mých spamových dodavatelů má uvedená i jména a telefony. Nedalo by se jim nějak zdarma sériově posílat SMSky? Možná by on-line informovanost v SMS schránce ocenili víc.

 


04.12.2016 J. Novák

12345 (110x známkováno, průměr: 2,99 z 5)
17 485x přečteno
Updatováno: 4.12.2016 — 22:02
D-FENS © 2017