Nikdy nepodceňujte mladé

Featured Image

Každému čtenáři s otevřeným a poctivým srdcem vřele doporučuji ke shlédnutí projev „bláznivé Gréty“ Thunbergové, třeba tenhle. Tak, teď, ať už se k lidmi zaviněné klimatické změně stavíte jakkoliv skepticky, musíte uznat, že ta mladá holka má pořádný koule. Svoje stanovisko hájí tvrdě a bez kompromisů, čiší z ní inteligence i vtip a vyvrací všechny lži a klišé, která o ní kolují. Upřímně, někoho takového bych chtěl, aby zastupoval moje zájmy, jakékoliv. Té holce je 16 let, kdo z Vás to má.

Už jsem taky unavený ze lží extrémně ekologistických organizací, vyvolává to nežádoucí alergii vždy, když se mluví o ochraně přírody. Jenže tohle je něco jiného, ta holka říká něco, co mi dává smysl. Ona je se mnou totiž na jedné lodi. Ne nechci panikařit a pokud jste poslouchali pozorně tak víte, že ani Gréta nechce. Ona musí, ale to je přeci úplně jedno, důležité je, co říká: „Lidi, nebuďte prasata a nemrdejte na svět kolem sebe, nebo to odnesu já a moje děti. Vzdělávejte se a buďte lepší, než jste. Konejte a nekecejte. Dobře, to poslední už je v kontextu ČR politické scény až moc velká provokace, ale přeci jen, od mladé holky to zní upřímněji než od bývalého agenta STB.

„Fosilní paliva jsou narkotikem moderní společnosti“, přečetl jsem si kdysi na webu nějaké ekologické organizace. Upřímně, je to pravda. Zkuste si představit život bez ropných produktů, jde to těžko, jako si feťák těžko představuje život bez drogy. Ne tohle není morální apel, taky jezdím autem a rád, taky lítám letadlem, používání ropy a zatím i uhlí je v současné době „alternativlos“. Ale to přece neznamená, že budu ostentativně na přírodu kašlat. Ono totiž omezení spalování fosilních paliv má smysl i když nejste věřícím klimatické církve. Do ovzduší rozptylovaný uran navázaný na organickou hmotu v uhlí například. Nebo omezení vlivu různých nejen blízkovýchodních diktatur na světovou politiku, podívejte se třeba na rozložení ropných rezerv po světě na bp.com, důležité čtení.

Znám spoustu velmi inteligentních lidí, co pro svoje znechucení politickým klimaalarmismem vylili s vaničkou i dítě. Věnují obrovské množství energie obhajování svých zabetonovaných pozic, ze strachu o svoje svobody. I já, ne tak inteligentní, se o své svobody bojím. A oprávněně, mnoho lidí, zejména politiků, bude z tématu „umírání přírody“ kořistit. Socani všeho druhu. Gréta říká, že kvůli své nemoci vidí svět černobíle. Její východiska jsou z mého pohledu radikální. Ale to není důvod, abych jí pozorně nenaslouchal. Taky to není důvod, abych ji slaboduše shazoval. Ta mladá slečna je vysoce inteligentní, dostatečně charismatická a navzdory své nemoci má schopnost jasně sdělovat své myšlenky. Jako opoziční názor je inspirativní a jako nepřítel je úctyhodná. Ta holka může snadno být vycházející hvězdou politiky nového, globálního typu. Ano, můžeme s tím dokonce i nesouhlasit, ale to taky může být všechno, co se proti tomu dá dělat.


18.08.2019 ToN

12345 (345x známkováno, průměr: 4,19 z 5)
17 977x přečteno
Updatováno: 18.8.2019 — 22:26
D-FENS © 2017