Schůzka papalášů

Featured Image

DISCLAIMER: Podobnost s reálnými osobami, insitucemi a událostmi je čistě náhodná. Autor je Putinův mazlík. Tento text není vhodný pro eurohujery a zelené neomarxisty.

Tak.. hyk.. začneme,“ vykoktal Nejvyšší sovět Jen-Klaun Drunker. Skloubit artikulaci a pitný režim mu činilo již několik let silné problémy. „A začneme pěkným hubanem.. hyk. Pojď sem,“ pokračoval a mlsně mrknul na Mutti Engie.

Ta na něj vrhla zcela neutrální pohled. Mikron sebou celý nesvůj trhnul. Ta představa dvou starých lidí v těsném kontaktu ho vzrušovala, ale zároveň pociťoval silnou žárlivost. On by přece měl Mutti Engie objímat! Vždyť jak jinak si vysvětlovat její zájem – stále mu prsty ukazovala logo Renaultu, po bagetách a bílých vlajkách toho nejlepšího produktů, co kdy Francie světu věnovala. Dusno přerušil náhle výkřik Donalda Trapakowskiho: „Ať žije Unie!“ Ten měl stále pocit, že se za funkci Východního podržtašky musí revanšovat zvýšenou snaživostí. „Ticho.. já..hm,“ okřikl ho Drunker, „my teď.. hyk.. řešíme ty.. no ty opálený námořníky či co..“Na tuto chvíli Mikron čekal: „Oui, já mám le řešení. Navrhuji..“

„Ty nemáš co navrhovat. Řešení už existuje a váš úkol je jen ho prosadit,“ přerušil ho náhle chladný hlas ode dveří místnosti. Všichni se naráz otočili směrem k postavě v černé kápi, které nebylo vidět do obličeje.

„Ať žije Unie!“ pokusil se znovu o plusové body Trapakowski. Jeho zvolání téměř zaniklo ve zlověstném klapání bot příchozího. „Kde jste tohle našli?“ pokračoval chladný hlas. „Byla to přeci úlitba našim novým koloniím, aby tamní obyvatelé nabyli dojmu, že jsou pro nás partneři a drželi ústa a krok,“ pokusila se Mutti Engie o odpověď. „A že to tak skvěle funguje,“ odsekl tónem plným sarkazmu příchozí. „Ale oceňují vaší snahu, Mutti. Jeden by nevěřil, co jeden napíchnutý telefon dokáže. Jsem rád, že jste pochopila nevyhnutelnou nutnost, řekněme, společenské změny,“ pokračoval již nepokrytě pobaveně.

„Jen dobře, že.. hyk.. tu jste,“ vykoktal ze sebe Drunker a pokusil se vrávoravě přiblížit k cizinci a políbit ho. Ten se však napřímil v ramenou a samotná tato póza stačila, aby Nevyšší sovět přehodnotil své plány. „Ne každá vláda spolupracuje dostatečně při přijímání Nových Evropanů, ale myslím, že s Mikronem a podporou Serešových skupin máme dostatečné množství sil je přesvědčit,“ ozvala se Mutti Engie, „Humanismus je naší nejvyšší hodnotou!“ Chvilkové ticho přerušil pomalý ironický potlesk cizince v kápi: „Dokonalé, skoro bych vám uvěřil. Jak jsem vám již vysvětlil, při dostatečně kooperaci vás Nobelova cena za mír nemine. Možná by i ostatní mohli namísto siláckých gest a divokých orgií v domovech důchodců začít něco dělat.“ Mikron se tvářil, že ho zajímají pouze jeho vlastní boty.

„Nicméně naší nejvyšší hodnotou je zisk. Nebo raději přesun peněz od chudších k bohatým. Nebo ještě lépe od nich k nám,“ pokračoval chladný hlas, „Evropané produkují příliš mnoho a spotřebovávají příliš málo. Každý z nich sedí na zbytečně velkém balíku statků. Zdanit, vybrat, přerozdělit mezi Nové Evropany – ti už nebudou mít s utrácením problém.“ Mikron sebral veškerou odvahu a polohlasně se přihlásil o slovo: „A nebylo by jednodušší zkrátka vybrané peníze přesunout přímo?“ „Mikrone, lidé jako já nestojí o novinové titulky. A rozhodně netoužím ležet pod gilotinou po další z krvavých revolucí. Pokud pohár přeteče, budete to vy, kdo se poveze károu na popraviště. A za toto riziko jste taky královský zaplacen.“ Přítomným neuniklo lehké chvění postavy v kápi. To po chvíli ustalo a dotyčný pokračoval: „Nezapomeňte na nejlukrativnější artikl – a tím jsou samotní Noví Evropané. Proč necháváte Serešovy bandy vydělávat na nelegálním, pomalém a ve výsledků neefektivním přesunu od zdroje do Evropy? Musím vám připomenout, jak výhodné by bylo celý ten obchod převzít? To je koneckonců důvod, proč tu jsem. Zřídíte Hotspoty. V Africe. V Asii. Bude třeba velkých center a areálu, která se musí postavit a vybavit. Dodavatele mám již připraveny. Na vás je financování a politické krytí.“ Na to se postava otočila a tak náhle jako se zjevila, opustila místnost.

„Hotspoty.. jo.. jak zřejmě.. do práce!“ přerušil ticho Drunker. „Ať žije Unie!“ zakřičel Trapakowski, „ale i tak to nechápu.“ Mutti Engie protočila panenkami: „Přes Hotspoty sem budou proudit stejně rychle. Akorát, že platit za to budou nám. A ještě to těm hlupákům, eh, voličům, vysvětlíme jako převzetí kontroly nad situací. A dost. Jde se do práce.“

Ale já to vezmu kolem domova důchodců, to se musí oslavit, pomyslel si Mikron.

 


15.07.2018 Freethinker

12345 (199x známkováno, průměr: 1,63 z 5)
12 129x přečteno
Updatováno: 15.7.2018 — 22:07
D-FENS © 2017