Budete nekouřit, až se z vás bude hulit - zpět na článek

Počet komentářů: 213

  1. Já si nedávno zapálil v šalině a sobci mě vyhodili.

    1. Protože v šalině se kouřit nesmí. V hospodě už teď taky ne – dopadl byste stejně, jako v šalině. Jistý rozdíl je snad v tom, že když si zapálíte v hospodě, dostane na piču hospodský.

      1. Ve Vídni to nikomu nevadí, když si otevřu okýnko a stojím u něho a foukám kouř ven.

    2. Máte si nastoupit do kuřácké šaliny.

    3. To byl nějakej socyjální experiment? Šak sem myslel, že jezdíte merglem. Na golf a tak.

  2. Tento systém není dokonalý, ale lze ho vylepšit.

    Kuřáci – budou přikováni za jednu nohu svou k jedné noze masivního stolu dlouhým řetězem
    aby když půjdou na cigaretu ven neutekli bez placení. Klíček od zámku vydá obsluha až po zaplacení.

    Není opravdu, ale opravdu žádný důvod aby toto někomu vadilo.

    Hergot už to posílám do vlády jako zlepšovák.

    Mně se tady líbí čím dál víc.

    Hezký den všem.

  3. ešte zakázať rakovinové diesle a je to fcajku… ooops, aha, tak nič, chrochty sú akože ekokotické

    a sme doma, zločin zvaný štát v plnej paráde

    ale možno by argumentom že otravujú vzduch išlo zakázať trebárs europarlament alebo socanstvo

    inak nádherné je že červení zmrdi, bruselokoti a establišment ako taký si neuvedomuje že kokotiny čo nevymýšľali môžu byť aplikované veľmi rýchlo aj na nich, len čo sa trochu zmení režim

    lenže veriaci socan (či už nacionálny -adolfista, alebo internacionálny-komunista, prípadne eurosocan bruselokotický) vždy vychádza zo zjavenia že bude pri moci buď rovno religiózne na večné časy alebo aspoň tisícročie

    1. Vbrzku bude potřeba zakázat i obyčejnou, starší nábytkářskou dřevotřísku i její varianty jako MDF apod., neboť drží pohromadě fenolovými pryskyřicemi a jejich deriváty, poblíž topení se z nich má fenol „údajně“ nějak odpařovat či co.
      Někde jsem omylem našel a přečetl kousek článku, kde se psalo něco v tom smyslu, že 70% nábytku, co lidi pořád používají je z těchto dřevotřísek a že fenol je všech rakovinotvorných jedů futrál. Celé to smrdělo zase tím, přinutit lidi měnit nábytek a vnutit jim zase nějaké eko-předražené sračky, co se po 2 letech začínají rozpadat.

  4. Z hlediska člověka který nikdy nevlastnil auto není až takový rozdíl mezi kuřákem-alkoholikem a člověkem co si vozí denně prdel v autě. Oba dva obtěžují člověka hlukem a toxickým smradem.
    A myslí si že je to jejich nezadatelné právo garantované ústavou poškozovat exhalacemi a kraválem zdraví všech lidí okolo.

    Zvláštní je, že neznám nikoho kdo by dostal aspoň korunu náhrady za poškození svého zdraví těmito individui. Naopa ze svých peněz ještě musí dotovat výstavbu a údržbu obecních silnic, které nepoužívá (aspoň v extravilánu je to hrazeno z daně PHM).

    A to můj pohled není tak radikální protože auto vlastním a občas s ním jezdím převážně mimo město. Ale přesto nevidím důvod proč bych měl neustále čichat jedovaté smrady tlustoprdů co se „musí“ denně vozit autem, když mají k dispozici kvalitní MHD co jezdí každých 5 minut, kterou denně využívám.

    1. Jistě, kvalitní MHD, co jezdí každých 5 minut, je jedovatých smradů zcela prostá. A vůbec ji nemusí dotovat ti, kteří ji nevyužívají.
      Tahle sobeckost individuí, kterým ráčíte být i vy, lačných jen po samých výhodách a právech, to už musí být nějaká nemoc.

  5. Takže závěrem, jediným argumentem, proč je zákaz kouření v restauracích špatný je to, že hospoda patří hospodskému a kdo nemá rád kouření ať do ní neleze (mantra, kterou tu všichni omílají)? Odhlédnu teď od toho, že nemálo kuřáků jsou hovada, kteří jsou schopni vylézt před hospodu a hulit do okna SOUKROMÉHO bytu – jen ilustrace jak si (ne)váží svobod ostatních – těch svobod, kterých se sami dožadují (tedy skrze zdejší diskutéry). Nechtěl bych tu někomu bořit bábovičky, ale stát mluví hospodským do daleko více věcí od hygieny až po kvalitu a způsob podávání jídel a nápojů. To vám, bojovníci za svobodu, nevadilo? Nebo bojujete za svobodu jen občas? Takže 1000 regulací bylo v pohodě a nejednou +1 je ohromný zásah do svobod? To pak ale vůbec netušíte, co to ta svoboda je.
    A nakonec, váš vlastní konstrukt – hospodského nikdo nenutil si pořizovat hospodu, jejíž provoz je značně regulován, o čemž moc dobře věděl a ví. Ať si jde jinam, kde to regulované není.

    1. Velevážený bolševiku, ti kuřáci by z té hospody nevylézali a do vašeho bytu nehulili, kdybyste je z té hospody násilně nevyháněl. Můžete si za to sám a vaše bolševické vřískání na tom nic nezmění. Jako vždy, vaše snaha srát se lidem do života skončila totálním fiaskem.

    2. starter25: Soukromé vlastnictví majetku není argumentem do diskuze, ale jedním z výchozích axiomů svobodné a demokratické společnosti. Je to jeden, nikoliv jediný, z důvodů, proč se 17.11.1989 cinkalo klíčema na náměstí, lidé měli plné zuby socialistického vlastnictví.

      Že ti kuřáci nyní smrdí do oken poděkuj mentálně retardovaným nekuřákům, kteří kuřáky vyhnali z kuřáckých hospod ven pod tvé okna.

      Obhajovat zákaz kouření tím, že když už jsme hospodskému naložili dvacet zákazů, tak nemůže mít problém s dvacátým prvním, je na facku.

      1. Našel ses v tom hezky, ale tenhle tvůj coming out už tak hezký není. Na férovku říkaš, že odpírání svobod jednomu je ohavný čin zatímco odpírání svobod druhému je naprosto v pořádku, protože voni bijou černochy (dosaď si jakoukoliv dětinskou výmluvu). A ještě tu píšeš něco o cinkání klíčema, ty svobodo. Na facku je spíš to, že ses bojovníku probudil až ti stát sáhl na kouření. Roky tu hospodští musí plnit kdeco a, z pohledu provozovatele, jde o daleko horší šikanu než zákaz kouření – tos byl kde?
        A kdo ty vlastně jsi, že si bereš hospodské do huby? S kolika z nich jsi mluvil, že se tu oháníš omezováním jejich svobod? Přesně, ty jsi takový demokrat, sociální demokrat, který rád mluví za ostatní.

        1. Kupředu levá!

        2. starter25: Ano je to na facku. Hospodských znám dost na to, abych věděl jak je těžké vybudovat a udržet hospodu a také znám nešťastníky, kteří kvůli tomu zavírají.

          Ještě se zastavím u demagogie s hulením před hospodou. Zakazovači kouření nahradili svobodnou vůli kuřáků kouřit uvnitř kuřácké hospody svým nařízením ať chodí hulit před hospodu a následně jim za to spílají do hovad, že jim táhne jejich kouř do oken. Jsou to mimořádně zlé a zavrženíhodné osoby.

          1. Docela by mne zajímalo, co se Startér od hospodských dozvěděl. Určitě velké nadšení a samá chvála!

          2. Znam dost. Neostychej se chlapce, jmenuj.
            Gratuluji ti k tvemu tridnimu nepriteli. Ja myslel, ze ses jen oranzovej a ty jsi krizenej s rudochem. Zakony u nas schvaluje poslanecka snemovna tak nerozumim tomu tvemu oslimu mustku, jak uplne neznami a nahodni lide, kterym kuraci kouri do oken jsou jacisi virtualni „zakazovaci“ a je tedy v poradku jim kourit do oken.
            Takze kdyz ti nekdo da v hospode pres hubu tak je tve nezpochybnitelne pravo vyjit ven a prvni kdo ti prijde do rany tak mu dat jednu mezi oci. Tohle ma fakt grady. Diky za sondu do duse vikendoveho bojovnika za svobodu.

            1. Aniž bych chtěl nějak hlouběji zasahovat do vaší bitky, neměli by ti neznámí a náhodní lidé, kterým teď ze zákona kuřáci kouří do oken osočovat Vámi už zmíněné poslance a ne kuřáky?

              1. Nebojte se, i na to treba dojde. Slusnost (nehulim pod oknem) nahradime zase zakonem (nebudu smet hulit pod oknem). Tak to dopadne, az militantni hulic (ja mam narok hulit venku tak budu, vsichni okolo implicitne akceptuji me pravo hulit jim do okna tim, ze to okno maji v mem dosahu) nasere (treba i militantniho) nekuraka a bude se osocovat – nebo spise oslovovat – poslanec, aby „resil“. Pak zas budou kuraci fnukat, ze jim nikdo nema co zakazovat – jen zatim nevim, jaky zvoli argument. Zakaz v hospodach se primarne veze na vlne „oni omezuji chudaka hostinskeho, ktery si pral, abych hulil“, zatimco zakaz hulit na verejnem prostoru, zvlast tom vlastnenem statem na toto naroubovat nepujde a bude nutne vymyslet jine „pravo“, ktery stat poslapava. Bude to jeste sranda.

                Nebojim se, ze by nekdo z mistnich neuromanceru a predsedu chapal souvislost se slusnosti (ani se nenamahejte mi psat, ze kdyz se mi nelibi, ze mi pod oknem huli hulic, tak ze si uzurpuji pravo mu vykladat co smi a co nesmi a maskuji to za slusnost, tohoto konstruktu jsem si jiz dobre vedom, hulic proste nesmi byt omezovan, neb venku kouri legalne a ja jsem buran, protoze se mi nelibi jeho kour v mem okne, ktere mam mit beztak zavrene – reseni druhe, tedy zhasnuta cigareta je poslapavanim prava a je tedy nepouzitelne, to po kurakovi muze opet chtit jen buran, ktery implicitne… no vsak uz to znate, napsali jste toho s neuromancerem v tomto kolovratu uz dost).

                1. tafdwi: Smrad v oknech nad hospodou je umělý problém způsobený zakazovači kouření. Každý pokus hodit smrad v oknech na kuřáky je projevem mentální retardace, vinny jsou zakazovači kouření.

                  1. Je to tak soudruhu, hodit vinu za koureni na kuraka, to tedy ne. On chudak kouri kvuli zakazovacum! :-D

                    Vy se teda zerete, to se musi nechat:-) Napiste to sem jeste nekolikrat, tohle se jen tak neomrzi.

                2. Zřejmě stále nechápete, že problém vznikl přesně tím, co jste napsal na začátku: slušnost nahradíme zákonem. A dokud ten zákon nebude zrušen a bude záplatován dalšími úpravami, tak to bude jen horší. Ano, hulič by neměl být omezován, stejně tak jako kdokoli jiný a včemkoli jiném. Pro názornost – na začátku se mohl kuřák volně pohybovat v prostoru, dokonce měl místa, kde se scházel s jinými kuřáky. Pak přišel kretén a oplotil některá místa v prostoru a kuřákům zakázal vstup. Pak přišel druhý kretén a celou věc zopakoval. A tak dále, až přišel n-tý kretén a zakázal kuřákům jejich obvyklá místa. Z původně volného prostoru s pár oplocenými místy se stal malý oplocený prostor pro kuřáky. No a teď ti z vnějšku u plotu řvou, že jim to tam smrdí. Nějak nevidím prostor pro tu vaši neustále omílanou „slušnost“. Ta totiž vzala za své příchodem prvního kreténa s plotem.

                  1. Vy zjevne stale nechapete, ze na uplnem zacatku byla absence slusnosti kuraku. Prisel zakon na jejich omezeni a protoze buranstvi kuraku to nijak neovlivnilo, pouze to omezilo mista, kde ho mohou provadet, vrsi se postupne dalsi a dalsi zakazy.

                    Ja si jeste pamatuju zahulena nadrazi, letiste a kancelare. Muzete si rikat co chcete o pravech kuraku hulit si kde chteji a kdy chteji a o tom, ze nekurak samozrejme zadne pravo na cisty vzduch nema, ale holt tento postoj pomerne dost lidi nesdili. Napriklad ja ho take nesdilim – nejsem pro aktualne diskutovany antikuracky zakon, ale jsem pro nehuleni na letistich, v letadlech a v kanclu. Nevim, proc si myslite, ze pravo kuraka mi smrdet pod nos je vetsi nez moje pravo na nezasmradeny vzduch. Ale klidne se podelte, na cem tento svetonazor stavite.

                    A abych reagoval na Vasi posledni vetu – omyl, slusnost opustil prvni kurak, ktery si myslel, ze kdyz neni v kanclu/letadle zakazano hulit, tak to ostatni musi strpet, protoze on, kurak, urcuje pravidla. Opet me zajima Vase zduvodneni, kterym nutnost ostatnich strpet kuraka obhajujete.

                    1. fatdwi: Na úplném začátky byla nefakčenkovitost a ručičky dozadu některých nekuřáků, kterým se nechtělo makat a stavět svou vlastní nekuřáckou hospodu a místo toho to obechcali částečným vyvlastněním sousedovic kuřácké soukromé hospody.

                    2. neuromancer: opravdu byl zacatek zakazu huleni na letisti dan nefachcenkovitosti nekuraku, kterym se nechtelo stavet nekurackou hospodu? :-D

                      Asi jste nepochopil, ze zakaz huleni v hospodach neleta ve vzduchoprazdnu, ale patri do nejakeho kontextu a vyvoje, ktery muze ignorovat je levicacky blb-revolucionar, kteremu to opet neladi do cernobileho videni sveta.

                    3. Vy stále nechápete, že buranství kohokoli (nejen kuřáků) se bude zvětšovat ruku v ruce s dalšími zákazy. Stejně jako vy „máte právo“ na čistý vzduch, tak kuřák „má právo“ si zakouřit.

                      Poslední odstavec vám zdůvodňovat nebudu, protože je od začátku blbě. Pravidla má určovat majitel kanclu/letadla/lodě/auta/hospody/…. Rozhodne-li, že dovolí kouřit, musí se všichni smířit s tím, že tam může být nahuleno. Stejně tak pokud rozhodne, že se kouřit nebude, tak se opět všichni musí smířit s tím, že tam bude čistý vzduch. Co je na tak jednoduché věci nepochopitelného?

                    4. kat:
                      Ja s Vami v tomto souhlasim jen do urcite miry – nemyslim si, ze se buranstvi bude zvetsovat, spise se budou menit jeho projevy (coz je nakonec presne to, co zakon dela – nemuze zakazat buranstvi, muze pouze zakazat nektere jeho projevy na nekterych mistech). Soucasne u zvlast skalnich buranu muze zvetsit intenzitu jejich projevu tam, kde to maji jeste dovoleno (vizte soudruha neuromancera, ten vypada, ze kdyby mohl stat pod kazdym oknem v republice s plnou pusou cigar, s gustem to udela, protoze za to nemuze on, ale zakazovaci).

                      Mam take stejne pravo na liti sra.ek do vody jako Vy na cistou vodu? V minulosti si spousta lidi myslela to, co Vy, ale mozna i Vy nakonec budete muset uznat, ze jste bolsevicky zakazovac, souhlasite-li s omezenim takoveho jednani. Nebo se muzete bit za Vase svate pravo delat si co chcete, samozrejme – prisel bych si Vas v takovem pripade s dovolenim vyzkouset nejakymi temi splasky ve Vasi studni/vodovodu, abych pak pozoroval, jak se bijete za moje pravo tak cinit ;-)

                      Hezky jste mi nahral – v podstate uznavate, ze je-li nekdo majitelem prav, pak je muze libovolne omezovat. Statu sice nepatri hospoda, ale patri mu pravo jeji provoz omezovat a to i antikurackym zakonem dela (taky to dela zivnostenskym zakonem, nekdy se do nej podivejte, mozna pak pochopite starterovu narazku na vikendove revolucionareni). Takze na co si vlastne stezujete?

                    5. Lít sračky si můžete do své studny, to je vaše právo. Do mé už ne. Bolševický zakazovač nejsem, chybí to zakazování. Zakázat vám lít sračky do mé studny je moje právo (vy k mé studni nemáte práva žádná), ale ani tímhle zákazem se ze mne nestane bolševik.

                      „je-li nekdo majitelem prav, pak je muze libovolne omezovat“ Tomu nerozumím. Můžete omezovat práva někoho jiného (to je ten bolševismus), nebo se svých práv zříci (to je ta svoboda). Státu hospoda nepatří, nemá tedy žádné právo s ní nakládat. Živnostenským zákonem (který je sám o sobě prasárnou) nenakládá s hospodou, ale s výdělečnou činností v hospodě provozovanou. Výdělečná činnost souvisí třeba s tím, co a jak hospodský prodává. Ani omylem však nesouvisí s tím, co dělá jeho zákazník. Bude-li zákazník srát do rohu místnosti, může to vadit hospodskému jako majiteli (nebo to hostu umožní), ale státu je do toho úplný exkrement. Zkuste se do živnostenského zákona podívat, nic o chování zákazníka tam není.

                    6. kat:
                      Tak to mi prave spadl kamen ze srdce, uz jsem se bal, ze jako majitel vodovodu do nej lit splasky nemuzu a hele, muzu. Doufam, ze podobni katove nevedou i naseho dodavatele a existence pravniho radu a predevsim pak Zakona o vodovodech a kanalizacich pro ne neni natolik bolsevicka, aby se jej rozhodli ignorovat (prece muzou, patri jim vodovod, kterypak bolsevik by si dovolil jim diktovat, co v tech trubkach potece?).

                      Nicmene muzeme zustat i u Vasi studny. Z jakeho titulu je „Vase“? Tusim spravne, ze se tu dovolavate pravniho systemu, ktery Vam umoznuje povazovat studnu za Vasi, protoze od ostatnich cekate, ze je pekne po bolsevicku omezite par zakony a papiry?

                      Pokud Vam pripada, ze vyse zminene zakony nejsou bolsevicke a jejich vymahani je v poradku, mozna byste mel prehodnotit pouzivani slova „bolsevik“ a jeho odvozenin.

                      Tim se dostavame k tomu poslednimu. Dobrovolne akceptujete pravni rad tohoto statu (protoze Vas nikdo nenuti tady bydlet, predpokladam, ze Vas nedrzi ve sklepe nejaky rakusak, ale v takovem pripade mate asi vetsi problem nez jsou zakony). Presto jste schopen v jedne vete napsat, ze stat nema zadne pravo nakladat s hospodou a hned v dalsi, ze naklada s cinnosti v ni provozovanou. Nevsiml jsem si, ze by se prakticky dopad nejak lisil – proste si coby provozovatel restaurace nemuzete delat, co chcete. Jednou z veci, ktere ted nove nemuzete, je rict, ze je provozovna kuracka. Vas konstrukt, ze tam neni nic o chovani zakazniku je mozna spravny (natolik zase zivnostensky zakon neznam, abych Vam oponoval a ani to neni podstatne), ale nijak to neznamena, ze nelze zivnost omezit i zakonem jinym. Napriklad hluk neni v zadnem pripade na libovuli majitele a je pritom jedno, zda jej omezuje zakon zivnostensky nebo jiny. To je prave to „vlastnictvi“ legislativniho prostredi statu, ktere si (v ramci toho, co se podari poslancum prohlasovat) muze delat, co se mu zlibi.

                      Muze se Vam to nelibit, ale tak to je a vzdy bylo. Muzete byt samozrejme anarchista, ktery bojuje proti statu (Vas predek bojoval proti cisari, ten jeho proti krali a tak dale, protoze nikdy nikde neexistovalo prostredi, kde by nekdo nevladl – i na ranci uprostred niceho byl nekdo – jako treba otec – kdo urcoval pravidla a jiste casto existoval nejaky kat, kteremu se to nelibilo, zpusob, jakym to daval najevo a jak dopadl byl poplatny dobe, nekdy se treba kat mohl sam stat vudcem, pokud toho predchoziho zabil, dnes muze vladnout, kdyz ziska dost hlasu).

                      Jinak abychom si rozumeli – ja s mnoha zakony nesouhlasim (napriklad soucasny antikuracky) a mnoho povazuji za extremne spatne. Nicmene si dokazu priznat, ze v CR jsem dobrovolne, se vsemi z toho vyplyvajicimi dopady meho (pohrichu svobodneho) rozhodnuti. Zkuste take za svoje jednani prijmout zodpovednost a nehrajte ublizeneho chudaka fnukanim o tom, jak jsou vsichni kolem Vas bolsevici. A pokud uz chcete byt selektivni v tom, co povazujete za omezovani spatne a dobre, prestante byt aspon pokrytcem.

                    7. Vezmu-li to odspodu, tak v podstatě se nedá nic dělat. Přesněji co jednou věrchuška odsouhlasila, tak navždy zůstane a nezbyde, než přijmout zodpovědnost, nefňukat a nebýt pokrytcem. Zvláště to přijímání zodpovědnosti mne zaujalo. Někdo uplácá zákon, s kterým málokdo souhlasí, a který způsobí další svár a zlo a já mám převzít zodpovědnost. No upřímně jsem rád, že nejsme necelých osmdesát let zpátky, s některými zákony bych měl podstatně větší problém, než s tím protikuřáckým.
                      Ano, vždy platila nedotknutelnost majetku jako jedno ze základních práv. Bohužel nějakých sto let zpátky se toto právo začalo obecně považovat za přežitek. Co bídy a utrpení to přineslo, je vám doufám známo. Pokud ne, zjistěte si.

                    8. Mate problem se ctenim. Nerekl jsem, ze mate prijmout zodpovednost za zakon. Nerekl jsem ani, ze nemate nic delat. Rekl jsem, ze mate prijmout zodpovednost za sve rozhodnuti setrvat v CR.
                      A je ironicke, ze mi rikate, at si neco zjistim, pritom sam o tom bohuzel moc nevite. Tedy naopak bych ja vyzval Vas, at si neco zjistite o minulosti nedotknutelnosti majetku. Tento konstrukt je novy, dlouha staleti patril majetek vladci a svym poddanym ho pouze pujcoval. Cim vice jste tehdejsimiu Babisovi lezl do zadele (a idealne pro nej nekoho zabil apod.), tim vetsi majetek jste mohl do spravy dostat. Kdyz jste neposlouchal, skoncil jste ve vyhnanstvi, v base nebo na sibenici a Vas hrad pripadl novemu spravci. Kdyz jste nemel to stesti se dobre narodit, nemel jste dokonce pravo ani na svuj vlastni zivot.
                      Zrejme nechapete, ze situace se od te doby principielne nezmenila. Mame jinou uroven technologii a nekam jsme se jako civilizace posunuli, ale ten zaklad je stale stejny. Vse – tedy i zakony – jsou na libovuli moci, ktera dane uzemi ovlada. Kdyz se soudruzi rozhodnou, ze je pro ne lepsi nas poslat na smrt, udelaji to. Kdyz se rozhodnou, ze Vas dum/byt/pozemek bude „z hlediska narodohospodarskeho efektivneji vyuzije pan X“, tak o nej prijdete. Nebo si myslite, ze kat nebo fatdwi nekde v Mosulu chteli valcit?

                    9. fatdwi: Vidím, že přes víkend ses odkopal a vyloupnul ses do učebnicového bolševika, tedy komu se nápady tebe a tvých kumpánů nelíbí, měl by se odstěhovat, protože вас много. Dále bude následovat, že komu by se náhodou stěhovat dobrovolně nechtělo, bude odstěhován nedobrovolně do lágru a majetek propadá státu.
                      Samozřejmě že situace se principielně změnila, zrušilo se nevolnictví, robota, království a šlechta a od roku 1990 máme zastupitelskou demokracii a demokratický právní stát. Jednou z fundamentálních podstat demokracie je nedotknutelnost soukromého majetku, vyjma zvláště odůvodněných případů jako třeba zásah IZS.

            2. starter25: Patrně to pro tebe bude novinka, ale valná část, odhadem asi 75 %, těch úplně neznámých a náhodných lidí zvolilo ty poslance do parlamentu, kteří následně vyhnali kuřáky na ulici, tudíž právě tento „anonymní“ dav nese morální odpovědnost za zákaz a jeden z nich jsi ty, zlá osobo.

              1. A ze kouris do oken tem 25% ti vubec nevadi? To beres jako collateral damage tveho tridniho boje za svobodu?
                Musim priznat, ze jsi komunistickou metodiku tridniho nepritele znacne vylepsil. Bianko sek se pomstit komukoliv za rozhodnuti parlamentu.
                Netrefil ses. Ja jsem sice volil, ale ne stranu, ktera je priznivcem zakazu.
                Uz vim, proc se vsichni ti levicovi revolucionari oznacovali jako bojovnici za svobodu.

                1. Ja s Vami sice ve vsem zdaleka nesouhlasim, ale docela slusne jste soudruha neuromancera zatlacil do kouta, ktery si sam vybetonoval. Levicovi revolucionar se prece neohlizi nalevo-napravo, protoze by ho to mohlo omezovat a mohl by zjistit, ze jeho cerno-bily zapal narusuje barevna realita.

                  1. fatdwi: Opak je pravdou, je zřejmé nade vší pochybnost že za zhoršení životních podmínek lidí nad hospodami nesou odpovědnost výhradně jen zakazovači kouření, tedy starter25, fatdwi a miliony dalších.

                    1. Ano soudruhu, ja jsem uplny zakazovac. Opet ta Vase usmevna snaha me vhodne zaskatulkovat, bijte jeeee, urrraaaa, hrrrrr na neeee:-))

                      Kazdopadne Vase logika, ze za huleni hulice muze nekdo jiny nez hulic, ta je zase jednou exkluzivni a dekuji za ni. Pripomnel jste mi jednu hlasku uz nevim z ceho:

                      „K tomuhle konci me doved muj kriminalni zivot. Ale stejne, vinim z toho spolecnost.“

                    2. fatdwi + starter25

                      Od vás dvou je celkem neuvěřitelná drzost, nadávat někomu do bolševiků, když se sami jak bolševici chováte. Stále vám uniká, že vy zakazujete (se zákazem souhlasíte, zákaz chápete, …). Vy bojujete (jak příznačné pro levicovou svoloč) proti kuřákům.

                    3. Podobne jako soudruh neuromancer, trpite nutkanim nalepkovat protivniky a nedokazete akceptovat jine barvy nez cernou a bilou.

                      Pokud byste to nahodou z me odpovedi na Vas jiny prispevek nepochopil, tak ja jsem proti aktualnimu antikurackemu zakonu a proti kurakum nebojuji, pokud uz bych mel proti nekomu bojovat, tak proti buranum/prasatum. Chapu, ze Vas pohled na svet Vam veli, ze kdyz nejsem s Vami, musim byt proti Vam, ale to je prave ta barevna realita, pro kterou jste jiz (nutno rici k Vasi skode, byt to tak vnimat nemusite) ve sve hlave misto nenasel.

                    4. fatdwi: Buran a prase jsi tady ty, to jsme si včera ujasnili.

                    5. neuromancer: Vy byste si mel dat prezdivku „levicacky intelektual“, lepe by vystihovala Vase nazory i projevy ;-)

                    6. fatdwi 23.6.2017 v 16:01

                      Já vás nenálepkuji, já pouze konstatuji fakt. Buď uznáváte svobodu v rozhodování každého jednotlivce a to především v nakládání s jeho majetkem, nebo ne a pak se sám zařadíte mezi levičáky (bolševiky, omezovače,…). A je zcela lhostejné, jestli sám zakazujete nebo se zákazem jen souhlasíte.
                      Na jednu stranu tvrdíte, že jste proti aktuálnímu (jiný by vám nevadil?) antikuřáckému zákonu, ale na druhou stranu prohlašujete, že jste proti hulení na letištích, ve vlacích,… a vůbec neberete v potaz, že chcete rozhodovat o něčem, co vám nepatří.
                      Ano, svoboda je o bílé a černé, buď je, nebo není. Současný stav je přesně ta vaše barevnost. Jen se postupně z růžovoučké stává tmavě hnědá a za chvíli z ní bude černá.

                    7. kat:
                      At neresime to stejne ve dvou vlaknech – vyse jsem Vam napsal priklad o vode. Na nem si muzete svou cernobilou svobodu v klidu otestovat. Jsem-li levicakem, protoze akceptuji existenci legislativniho systemu, tak mate dle meho hodne zmatene pojmy a nekonstatujete fakta, ale nejake svoje chimery, ktere za fakta vydavate. Jste-li anarchista, ktery neuznava vubec nic krome prava silnejsiho a spatne je jakykoliv zakon (protoze neexistuje takovy, ktery by neco/nekoho neomezoval), pak samozrejme spolecnou rec najdeme jen tezko a dalsi diskuse je zbytecna.

                    8. Kat: A kde? Klidne cituj.
                      Ono je pod rozlisovaci schopnost militantu, ze ja nikde nejsem priznivcem zakazu koureni. Jen jsem se dotazal na validnost jejich argumentu. Ucel je jediny. Vsichni se tu pasuji na zastance svobody, ze jsou na vysi oproti ruznym levicovo-cyklo-zeleno-whatever demagogum a pak tu predvadi tohle? To je medvedi sluzba vsem, kterym svoboda neco rika.
                      Jen tu, bohuzel vyplavalo na povrch, jaci ve skutecnosti nekteri bojovnici za svobodu jsou…svobodu pro sebe ano, pro druhe ne. Smutny obrazek. Takze se klidne muzete s neuromancerem chytit za ruce a spolecne vyrazit bojovat proti tridnimu nepriteli.

                    9. „svobodu pro sebe ano, pro druhe ne“ vždyť přesně to tady neustále deklamujete. Já nikoho neomezuji a omezovat nechci. Oproti vám. Jistě, vy nejste příznivcem zákazu (ale proti také úplně ne, že?). Argument jste dostal – „hospoda patří hospodskému“. Ale to je pro vás jen takový blábol, protože vám někdo kouří pod oknem a narušuje tak vaše svaté právo. Jak to spolu, proboha, souvisí? Snad jen tím, že se kuřák zastal hospodského. Jinak vůbec. Mohl vám tam hulit i kdyby zákazu nebylo. Tak nějaký argument proti hospodský=majitel=má právo zkuste vyplodit. Zatím jste skončil u vámi citovaného voni bijou černochy.

                    10. fatdwi: Za potahování z cigarety může hulič, za to že hulí před hospodou a ne uvnitř hospody můžeš ty a tobě podobní, ty jsi vinen.

                    11. Soudruhu, uz Vam zase ujizdeji nervy a plete si me s Vasi matkou, nicmene za to, ze hulic huli, muze hulic, jedno kde svou kratochvili provozuje. Kdyby nehulil, nebude hulit ani pod oknem.

                    12. fatdwi: Jsi prase a buran. Napřed vyženeš kuřáky z hospody na ulici a pak jim nadávás do hovad, že kouří na ulici lidem do oken.

                    13. neuromancer: mokry hadr na celo by Vam mozna dokazal aspon trochu ulevit ;-)

                2. starter25: Těch 25 % jsou oběti zákazu kouření. Kuřáci za smrad v oknech vinu nenesou, vinu nesou zakazovači kouření.

                  1. To naprosto nepochybně. Kdyby stát, když už vybírá takové výpalné z tabáku a od hospodských – kdyby jim stát přispěl např. na klimošku s filtry či na lepší ventilaci, zákon by nevznikl, kuřáky by nikdo před hospodu nevyháněl a ti by nečoudili do oken, nýbrž do odtahů dobře udělaných vzduchotechnik.
                    Výsledek a resumé je takové, že za hulení kuřáků do oken primárně mohou a je třeba z toho vinit militantní nekuřáky, kteří dotyčný zákon spískali.
                    Obyvatelé nechť si teď stěžují v PS ČR, protože žádná MP jim od hulení do oken nepomůže – kuřáci na ulici či zahrádce hospody kouřit mohou a že to jde nájemníkům o dvě patra výš do oken, tak za to je potřeba dát do tlamy militantním nekuřákům.
                    Stejně jako za různá omezení a zákazy vjezdů cyklistů v Praze si mohou militantní pumpičkáři výhradně sami. Ve své zaslepenosti přestřelili míru a mysleli si, že podporováni X-počtem neziskovek mohou všechno.
                    Až to kohosi vlivnějšího, kdo byl sražen či srazili nějakého jeho známého, začala vznikat po Praze omezení. Je to na titulce tohoto webu – pumpičkáři dostali okoštovat vlastní medicíny a zmohli se akorát na uražené ládování propíchnutých duší na kus jeklu, jejž nazývají Dušanem :-) a řvou „neberte nám naše duše“.
                    Být na mně, tak Vám zkurveným cyklistům dám těmi šikovnými gumovými trubkami ještě pořádně za ušiska, jen by to plesklo až přes čuňu. Neboť to, co mnohdy provádíte na silnicích řidičům dvoustopých i jednostopých motorových vozidel hraničí s provokovaným terorismem. Dva až tři zmrdi si to drandí vedle sebe /aby si mohli povídat, spíš tedy řvát na sebe/, jedou po komunikaci plné děr, různě se jim vyhýbají a na lehké klepnutí do klaksonu reagují jako býk na červený hadr a jen velmi neochotně se zařadí za sebe. Načež se dotyčnému řidiči jeden po druhém naskládají před kola auta na hromadu ležmo, protože první kokot najel do díry a ostatní už nedobrzdili. Kvůli zkurveným cyklistům se vymrdávají miliardy na naprosto zbytečné cyklostezky odnikud nikam, když by dotyčné peníze mohly mnohem lépe posloužit jinde.
                    Stačí se jen na silnici na tom Vašem pojebaném vehiklu nechovat jako dobytek, když už tedy chcete sdílet silnici s motorovými vozidly, pro která byla ta silnice primárně určena a postavena vesměs za silniční daně, daně z paliv a dalších. Vy na těch vehiklech jste do silničního systému, na kterém se téměř všichni chováte jako dobytci, nepřispěli vůbec ničím a nijak – naopak, velmi progresívně zvyšujete riziko vzniku nehody Vašich střepů s motorovým vozidlem. Neboť stabilita, vedení stopy a schopnost překonat nerovnost i u toho nejhoršího dvoustopého vozidla, co ještě může na silnici, je diametrálně někde jinde, než stabilita Vašeho jednostopého vehiklu na dvou úzkých kolech a se stabilitou, udržovanou jen tělem.
                    Odsere to samozřejmě a vždycky řidič, protože kurvám s pumpičkami je ještě pořád všeobecně nadržováno. V centru Prahy už se smráká, ale pršet z toho nebude.
                    Co se mě týče, ze silnic II. a III. třídy bych Vás všecky vyházel, maximálně všude a důsledně vyhradil 75cm pás pro vehikly, patřící pouze jim a striktně bych oddělil odpovědnosti a povinnosti pumpičkářů a šoférů MV.
                    Jezdím přes 40 let, ale co se kurva děje poslední dobou právě s pumpičkáři, jimž bylo dodáno jakési falešné sebevědomí a jakási nadstandardní ochrana – to je k neuvěření.
                    To už i moje vrstevnice, nebo ještě starší paní na starých skládačkách, pánové na starých Eskách a Favoritech se umí chovat mnohem líp a ohleduplněji, pokud už na silnici tedy musí.
                    Když na úseku uvidí díry, do kterých by mohli klidně zahučet po tlamě, radši z kola slezou a vedou ho kus po chodníku, až se objeví lepší úsek. Ve větších městech, než bydlím já /nad 10k/ to jistě bude s pumpičkami ještě mnohem horší.

                    1. „Obyvatelé nechť si teď stěžují v PS ČR…kuřáci na ulici či zahrádce hospody kouřit mohou“

                      Mohou, ale nemuseji, jiste maji nejakou svou mentalni vybavu, kterou jsou schopni vyhodnotit, jestli to nekomu nezucastnenemu muze vadit a pripadne se takoveho jednani zdrzet. Z toho, co tady ctu to ale dopadne tak, ze militantni kurak sve „pravo“ uplatni a dotceny obcan nasledne udela to, co navrhujete. Co myslite, ze bude vysledkem? Ze by zakaz koureni na ulici v okruhu X metru od dveri/domu? Zakaz koureni na zahradkach?

                      Muzete samozrejme vinit zakazovace, ale zakazovac by nemel co zakazovat, kdyby mu prase nehulilo pod nos a nedavalo najevo nadrazenost sveho „prava“ hulit nad pravem ostatnich nebyt hulenim obtezovan.

                    2. Militantní bolševici mají právo tlačit na posrance aby zakazovali dle jejich zvrácené představy, ale nemusí to dělat, jistě mají mentální výbavu , kterou jsou schopni vyhodnotit, jestli to někimu nezúčastněnému nebude vadit, a případně se takového jednání zdržet. Můžete samozřejmě vinit posrance, ale posranec by neměl co posírat, kdyby mu bolševik furt neprudil z prdelí ať zakazuje.

                      Ostatně, je na čase zopakovat dávno řečené:

                      Vládni líně, a lidé zůstanou poctiví,
                      vládni přísně, a lidé se začnou chovat prohnaně.
                      Snaha zajistit štěstí lidu vede k nespokojenosti,
                      snaha uzákonit žádané chování posiluje nenormálnost:

                      Štěstí vyrůstá z neštěstí, neštěstí se skrývá ve štěstí,
                      co dříve vyhovovalo, vyhovovat přestane,
                      co dříve bylo správné, stane se nesprávným,
                      a lidé dlouho zůstanou ve zmatcích.

                      Moudrý vládce jde příkladem, ale nevynucuje si následování,
                      má prostředky k prosazení své vůle, ale nevyužívá jich,
                      ukazuje cestu, ale nepředvádí lidu svou moc,
                      ví, že na vše se dá dívat z různých úhlů pohledu.

                    3. Behemot:
                      Vy jste hlupec Behemote. Pokud chcen nekdo nekomu neco zakazat, pak samozrejme s plnym vedomim toho, ze ho bude omezovat, vzdyt to je preci ucel zakazu. Dovolavat se tedy mentalni vybavy zakazovace, aby poznal, ze nekoho omezi a proto to nedelal je tak dememtni, ze se mi az nechce verit, ze to tady na d-f ctu (no dobre, jsou tu i horsi veci, ale Vy se tady casto stavite do role vsudybylka, tak bych cekal trochu kvalitnejsi material).

                      Pokud je pro Vas jakykoliv zakon bolsevicky uz jen proto, ze je omezujici – coz je kazdy zakon – pak si uzijte svuj svaty boj. Nikde na svete nikdy neexistovalo spolecenstvi vice nez jednoho cloveka, kde by neplatila nejaka psana ci nepsana pravidla. Vy jste jiste i otci uz v peti letech hrdinne nadaval do bolseviku, protoze Vam zakazal kreslit pastelkami po stene (doplnte libovolnou jinou cinnost, kterou takovemu mlademu revolucionari nekdy nejaky bolsevik zakazal).

                      Nabizi se otazka, zda takovy svobodomyslny clovek jako Vy ma vubec pravo zakazovat neco zakazovacum, protoze tim se sam stava bolsevickym zakazovacem;-)

                    4. Jo, kdyby si ti kokoti uvědomovali koho všechno omezí, tak by možná svět byl dokonce i o něco víc k žití :o)

                      Jinak ovšem jste slušnej matroš, obávám se, že na todle nemám sílu, nechám to na jiných (:

                    5. Mám na ignorelistu jen jednoho jediného člověka a příchodem Vaší identity, fatdwi, už jsou tam tedy identity dvě.
                      Fatdwi, zkoušela Vám to vysvětlit spousta mnohem vzdělanějších a sečtělejších lidí, než jsem já – a nepovedlo se. Vaše demagogie a doslovné křiváctví ala mladej Stropnickej pomalu, ale narůstají do olbřímích rozměrů a s tím já nejsem ani schopen, ani ochoten bojovat, ani se srovnat, to přiznávám. Proto jdete na ignorelist.

    3. Popište nám tedy prosím z pozice znalce svobody, co to tedy vlastně je, ať z toho můžeme udělat další logické závěry. Takhle se tu totiž bavíme o svobodě, kterou každý vnímáme očividně úplně jinak; neboli my o jabkách, vy o hruškách.

      Jistě je z toho zřejmé, že pokud bychom dospěli v takového situaci k dohodě, byla by zcela absurdní a nepoužitelná. Je třeba srovnat pojmy.

      1. sinuhet: To víme, definice svobody dle Starter25:
        „Svoboda je moje možnost se rozhodovat a jednat podle mé vlastní vůle. Pokud třetí osoba na vlastním pozemku nejedná v souladu s mou vůlí, užívá vlastní majetek v nesouladu s mou vůlí, pak je třeba jí toto jednání zakázat a majetek vyvlastnit“

    4. Ad starter25:
      Kdo nemá rád kouření, ať klidně do kuřácké hospody vleze. Jen se nesmí podivovat, že se tam kouří a dožadovat se toho, aby se tam nekouřilo.

    5. Hygiena je v pořádku, neboť u špindírů a odběrů z nekontrolovaných zdrojů by se mohla snadno rozšířit např. salmonelóza do rozměrů epidemie. Ono dost na tom a stačí už i to, co provádějí rákosi v Sapě..nemálo lidí se z jejich produktů už posralo, akorát že ne každý má koule se chlubit tím, že chodí žrát do Sapy ty jejich „speciality“. Co třeba ještě včera štěkaly někde v útulku..

  6. Já bych ty lidi, co ten zákaz tak hrozně chtěj, nechal ho vymáhat. Vyslal bych uživatele „no remorse“ do náhodné čtyřky, aby tam všem rozepsal pokuty a vymohl jejich zaplacení. Párkrát by dostal do držky, rozsvítilo by se mu a přestal by pindat lidem do toho, co se v jejich vlastním podniku může a nesmí. Zároveň bych přišel s nějakým novým pojmem, podobně jako bullshit „veřejný prostor“, bych začal používat například pojem „přátelský prostor“, kam mohou jen přátelští lidé, no a logicky, když jste závistivá svině jako no remorse, tak musíte zůstat venku, protože nemáte právo ostatní obtěžovat vaší bolševickou úchylkou srát se lidem do života.

    To by, myslím, vyřešilo spoustu neshod mezi libertariány a totalitariány.

    1. To by to dopadlo. Aktivní idiot by dostal přes držku, a chudák kuřák by šel sedět za napadení. Takoví aktivní idioti už tu taky byli. Dostali by pěkně uniformy, abychom je všichni poznali, a měli bychom z nich ještě větší strach než z policie.
      Kromě kouření by mohli vymáhat i účtenky, kontrolovat povinné výměny trenýrek, a zjišťovat, zda nesouložíte více, než je nutné.

      Pokud ano, pěkně by vám to vysvětlili, a poslali hlášení. Pokud by se vám to nelíbilo, a idiota byste fyzicky inzultoval, u soudu by vám vysvětlili, že idioti jsou chránění, protože jsou správní, a vy jste nenapravitelný zločinec hodný těžby kamení v lomu. A bum ho.

      1. > Dostali by pěkně uniformy, abychom je všichni poznali, a měli bychom z nich ještě větší strach než z policie.<

        Tak to už tady máme:
        http://praha.idnes.cz/protikuracky-zakon-antikonfliktni-tym-vyhlaska-ruseni-nocniho-klidu-1e5-/praha-zpravy.aspx?c=A170603_2330432_praha-zpravy_nub

        Málokterá událost (nejen) v hlavní obci našeho tatarstánu za posledních X let tolik pozvedla…

  7. Na závěr víc než 100 let stará píseň flekandrů z nejslavnější pražské hospody:

    “ A mně už to nebaví
    v tý hospodě smradlavý.
    Uřízněte mi hlavůůů
    ať mám nějakou zábavůůů…“

    Dobrý že ?

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017