Speciál Střelecké revue „Braňte se“ - zpět na článek

Počet komentářů: 42

  1. Dekuji za tip.

    Dovolil bych si pridat par postrehu k elektronicke verzi, na pocitaci lze cist pouze s pouzitim FlashPlayeru, na mobilu nebo tabletu se da precist prostrednictvim aplikacce Alza Media, do klasicke ctecky knizek se zrejme stahnout neda. Format je pomerne nevhodny pro pohodlne cteni na malych displejich. Je to v podstate scan casopisu s 2 sloupci na stranku.

    PS: Za podane informace nerucim, mozna jsem nejakou formu distribuce nebo moznost stazeni v jinem formatu prehlednul, budu rad, pokud to v takove pripade nekdo uvede na pravou miru.

    1. Ted sem s tim jdu, pokud nekdo chcete elektronickou verzi prectete si nejdrive tohle: https://www.alza.cz/vse-o-casopisech-art11689.htm

      To dulezite je samozrejme az dole
      – bud aplikace do smartfounu (android, jabko, wokna)
      – nebo prohlizec a flash
      – na linuxu problem s prohlizecem/flash pluginem (pry funguje chrome nebo chromium, nebo novy flash)

      1. Alza, co se divíte? Taková banda zmrdů, já tam vlez po pěti letech a opravdu už ani kdyby mě na kolenou prosili. Všichni pořád nadávaj na zelenou píču a pak co? Pak tam vlezou. Furt dokola to samý, nadávat a pak tam vletět s rozběhem, a tak je to všude. Lidi jsou vážně blbí, jinak se to říct nedá.

        1. Alza je naprosto v pohode. Jinak pokud Alza prodava nejake cteni v nejakem formatu, tak bud ten format nekomu vyhovuje a koupi si to tam, a nebo mu to tam nevyhovuje a nekoupi si to tam. Jako tvrdit, ze to jsou zmrdi proto, ze neprodavaji presne to, co bys rad, mi prijde fakt…divne.

          Btw nerikej „vsichni“ – vsichni to rozhodne nejsou. Napriklad ja nenadavam a znam dost lidi, co take nenadavaji….

      2. Je to tak už od dob, kdy se to jmenovalo Publero – layout časopisu zůstává zachován i v elektronické formě. Na tabletu to je celkem ok, na mobilu to bude asi peklo.
        Jinak co se týče obsahu tohoto speciálu – 5 hvězdiček z 5 :-)

    2. Nemáte prosím někdo informaci o tom, která verze FlashPlayeru platí pro XP SP3? Poslední verze mi v XP nejedou..

      1. Moc díky, tam jsem už na návštěvě byl. Problém bude jinde, každé, byť jednoduché video se normálně načte a rozběhne, ale po cca 5-6s chcípne a video hlásí, že „modul FP spadl“. Přitom FF je v poslední verzi. Jsem jen takový běžný uživatel, bude se na to muset podívat někdo, kdo tomu opravdu rozumí.

  2. Papírovou verzi bylo prakticky nemožné sehnat (alespoň mé zdroje selhaly), až do doby, než se vrátila distribuce zpět na vydavatelství. Na radu z LEXu jsem napsal na vodvarkova@pvsp.cz (Miroslava Vodvářková) a časopis mi po zaplacení převodem do dvou dnů dorazil do schránky. Je to opravdu unikátní počit, všichni majitelé ZP = povinná četba :)

    1. Dobrý den,
      vzhledem k velkému zájmu o speciál „Braňte se“, byly naše skladové zásoby
      během chvíle rozprodány. V současné době čekáme na remitendu z druhého kola
      prodeje. Až bude časopis opět k dispozici, dáme vědět na webových stránkách
      Střelecké revue, kde bude možno zakoupit speciál prostřednictvím formuláře.
      Prosíme, sledujte tyto stránky. Děkujeme za pochopení.

      S pozdravem
      Miroslava Vodvářková
      Pražská vydavatelská společnost s.r.o.

      1. Mi napsala, že to samozřejmě posílá (byť jsem ji zarmoutil projevenou nedůvěrou – ventiloval jsem místní plky). Čert ví, o kolik minut jsme se minuli, náklad jistě nebyl sto tisíc, kde by na to vzali prachy.

  3. Připojuji se k doporučení. Jak píše GoRingo, jediná možnost, jak se dostat k papírové podobě, už je zřejmě jen žádost na uvedeném mailu.
    Pokud jde o elektronickou podobu v mobilních zařízeních, tak přípona je sice pdf, ale pdf to není. Na desktopu bez Flashe opravdu ne.
    Pokud jde o Alzu, tak ta to převzala od Publera pokud vím opravdu beze změny a bavíme se o médiích, jejichž administrace je od hardware poněkud odlišné, takže jestli někoho nasrala zelená piča v tomto směru, nechť si své OT skřeky o blbcích všude zešikma do rusuturu.

    1. …typos jdou na konto toho zasraného korektoru, takže Behemot si tam své kecy *vsune*, nikoliv *všude*. Sorry.

  4. Zakoupeno. Format Alzy je na houby, ale uz se vidim, jak beham po trafikach.

  5. Koupil jsem to v elektronické podobě u Alzy, a zazálohoval do PDF. Nevěřím na persistenci dat, pokud si to nezajistím sám.

    1. Jak se vam to povedlo zazaohovat? Vim ze z toho jejich flashoveho udelatoru se da tisknout (do souboru), ale kvalita me neuspokojila. Na to, jak z toho vydolovat pdf se slusnym pismem, jsem neprisel.

      1. Fullscreen zobrazení na monitoru 1600×1200 nastojato, 100x Greenshot a Images2PDF. PDF slouží jen jako kontejner na bitmapy; určitě by šel použít třeba vícestránkový TIFF, ale já to používám i třeba na ukládání skenů k archivaci, a PDF je univerzálnější. Kvalita samozřejmě odpovídá, nicméně s tiskem nepočítám a číst to budu stejně jen na počítači nebo tabletu s podobným rozlišením. Má to cca 32M.

        Tisk z toho Alzového prohlížeče jsem zkoušel přes PDF printer, ale ty screenshoty vyšly líp.

        1. Dekuji, to jsem mel jako plan B. Jen se mi do toho nechtelo.

          1. Jestli máte nějakou schránku, která schramstne 32M, můžu Vám to poslat. Předpokládám, že to máte koupené, přijde mi, že to za ty prachy stojí.

            1. schranek by se našlo :)

            2. Diky, ale uz jsem to oscreenshotoval.

  6. tak bohužel získání tištěné verze od pvsv už aktuálně nefunguje – viz vyjádření níže (prostě d-fens udělal dobrou reklamu :-) ) je nutné sledovat web a čekat na druhé kolo prodeje.
    „Dobrý den,
    vzhledem k velkému zájmu o speciál „Braňte se“, byly naše skladové zásoby během chvíle rozprodány. V současné době čekáme na remitendu z druhého kola prodeje. Až bude časopis opět k dispozici, dáme vědět na webových stránkách Střelecké revue, kde bude možno zakoupit speciál prostřednictvím formuláře. Prosíme, sledujte tyto stránky. Děkujeme za pochopení.“

  7. Ahoj,
    koupeno na Alze a vytištěno oboustranně, kvalita nic moc ale je to čitelné dobře a o to jde :-)
    formát Alzy je fakt divnej ale co, hlavně že to máme
    David

  8. Dobry den, nepujcil by nekdo k precteni, pripadne se nepodelil o data?
    Normalne ctim autorska prava, ale pani Vodvarkova me dost odpalila, ze dostava 300 mailu denne a ze si to mam hlidat, no a zelenej curak me podle ocekavani vytocil po 3. pokusu si udelat ucet. Fakt je, ze jsem na nej dopredu alergicky…

  9. Nechcete to někdo pyrátsky nasdílet? Třeba mě do mailu? Obešel jsem všechny trafiky ve městě a v pátek se to posílalo zpátky. Na uloz.to je nějaká zamčená verze.

    1. Tak jestli mají takovej obchodní model, kdy to je u prodejce tejden, jinam to nenabídnou, elektronickej formát je na přesdržku (a sračky já kupovat prostě nebudu) a ještě jsou „ochotní“ obsloužit zákazníka, tak si to můžou vstrčit do prdele. Zvlád jsem bez toho přežít před tím, zvládnu to i potom. Karáskovi a spol. budiž k necti, že spolupracují s tak debilním vydavatelem. Tiskáren a vydavatelů jsou tu tři prdele, mají dost možností si vybrat někoho normálního.

      Jediný štěstí že aspoň v té on-line trafice něco maj…

      1. Tak si to prostě kup v těch Strašnicích. Já si to tam objednal před půl hodinou, za deset minut jsem měl objednávku potvrzenou a ráno, až pojedu poblíž na kádéčko, tak si to vyzvednu. NO problém, rozčilovat se nemusím, na to mám jiné aktivity. Pánům z LEXU budiž k velké cti, jaký projekt dali dohromady a co všechno možné a nemožné dělají pro slušné lidi.

        1. Dát projekt dohromady znamená od začátku do konce, tj. i do distrubice k zákazníkovi. Pokud skončej u napsání a dál je jim jedno, že to stojí za piču, tak to prostě není dobrej projekt.

          Už to tam mám vobjednaný i s nějakým smetim. Pokusim se domluvit v práci, jinak to nestíhám, pracovní doba je tak na hovno že se stejně do žádnejch krámů nedostanu i když je mám jen kousek…

          1. Zjevně jim to jedno není – dnes jsem svůj výtisk poštou až do domu bez problémů obdržel.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017