Proč musí loupežník ven - zpět na článek

Počet komentářů: 91

  1. dámy a páni dfens-isti, síce sa v tom vašom Kajínkovi prísliš neorientujem, ale môže on po prepustení kandidovať na perverzidenta?

    1. Excelentní kvalifikace. Naprostá většina českých prasezidentů nejprv bručela, a teprve pak kandidovala; těch pár výjimek jen potvrzuje pravidlo :)

  2. Ne, ze bych s Dfensovym clankem nesouhlasil. Nicmene, otazka zni: Meli jsme na vyber lepsiho kandidata ? Byl by Zele Fisher nebo Schlafenberg (tolik tlaceny zidoglobalistickymi medii, napriklad Proticeskou televizi) lepsim prezidentem CR ?
    Pochybuji.
    Dopadne to tak, ze zase ten zly, stary a politicky nekorektni venkov zkazi volby te uzasne pokrokove Praze s rukou v nocniku a mozkem na Zuckenbergove Xichtoknize, kde se Schlafenberg stajluje do role roztomileho hippika s cirem, coz skoro klaplo, dokud ten senilni geront v rozhodujici televizni debate se Zemanem nezamotal do pravne vyhaslych Benesovych dekretu, s cimz ani zidoevripska Uhnije uz nic nezmohla. Ne, ze by byli neschopni, oni jsou vsehoschopni.
    V ramci akce „Horacek s Pazoutem na Hrad“ uz rozjeli kampan „Zeman nedodrzuje ustavu“, coz je jeste slaby odvar v porovnani s tim, co provedli v Rakousku, kde jednou sfalsovali prezidentske volby falesnymi hlasy ze zahranici, podruhe je odlozili a potreti zmenili volebni zakon, aby mohli hlasovat Uhniji vymeteni sestnactileti smradi, aby nakonec napotreti konecne vyhral jejich Allahu Akhbaru korektni kandidat proti Hofferovi, ktery mel v pvnim kole temer dvojnasobek hlasu.
    Jestli Zeman taktizuje a oplaci srackometum stejnou minci, tak ja rikam, jen tak dal. Tvrde do nich. Presne v duchu biblickeho citatu: Ty po me kamenem ? Ja po tobe bazukou.

    No, hlavne nezapomente dalsi oslavny clanecek

    1. kdyby volby mohli něco změnit dávno by je zakázali. nevěřím našim volbám a nevěřím už ani Německým ani rakouským. Všude se znásilňuje, francouzsky nechodí sami ven, ale volby budou dál vyhrávat promigranští patrioti? Seš naivní že si myslíš že vyhraje okamura, sice dost lidí píše že volí okamuru, ale to jsou jen informovaní lidé na internetu, venkov neví že okamura existuje. Volby budou zfalšované ze setrvačnosti KSČM, ODS, ČSSD. Praha to hodí TOP09 a jedeme dál, sralbotka, kradousek…

      1. Volit někoho, o kom soud rozhodl, že může být po právu nazýván Pitomio? Svůj k svému…

  3. Mimochodem, kdyz jsem u tech loupezniku, NATO Exit Is Gaining Steam in Slovakia, so far 150,000 signatures to hold a withdrawal referendum have been gathered. 350,000 are needed.
    Ja to tvrdim porad, ze cesky Honza je sto let za opicema, ale ze ho predbehne uz i slovensky Janosik ….

    1. No já nevím, z EU vstoupím klidně ihned, ale s NATO bych počkal.
      Jak si představujete budoucnost obrany země, která nemá armádu, co by stála za řeč, poté co vystoupí z jediného obranného svazku, který široko daleko kolem nás je?

      1. Souhlas. Z EU pryč co nejrychleji; v NATO zůstat, pokud nás nechají. Rusko je moc blízko :(

        1. jo, jenže když se podívám na ty co Czexit momentálně nejvíc prosazují, tak se nemůžu ubránit dojmu že vystoupení z NATO je druhý na řadě.

          1. To jde tak nějak ruku v ruce s všeobecnou demokracií. Stejně jako ti kalní idioti, již by pro Czexit hlasovali proto, jen proto a právě proto, aby mohli natahat zase ostnaté dráty na hranice :(

            1. Já tak zcela nerozumím názoru, že ti, co by rádi silnější ostrahu hranic, tím vlastně chtějí návrat železné opony. Jsem přesvědčen, že absolutně volný pohyb kdekoliv přes hranice státu je stejně tak extrémem, jakým byla na opačné straně železná opona. Osobně jsem pro takovou úroveň ostrahy hranic, která by znamenala rozumný kompromis z hlediska kontroly pohybu závadných (rozuměj: kriminálně nebezpečných) osob a svobodou pohybu jako takového na straně jedné a bezpečností území na straně druhé. K tomu samozřejmě rozumně nastavené prostředí pro legální ozbrojování občanů a striktní pravidla pro připrchlence (typu zde máš přístřeší, stravu a lékařskou péči, budeš pomáhat při údržbě cest nebo v městských službách, pokud neprokážeš ochotu být užitečný jiným a účinnějším způsobem. Nelíbí? Jdi, odkud jsi přišel bez ohledu na ženevské a bůhvíjaké konvence).

              1. Hezká definice fašismu. Děkuji, nechci.

                1. Co je na tom fašistického, rozhodne-li komunita, jíž se hranice týká, o režimu, jaký na té hranici bude panovat? To jsem měl na mysli pod pojmem „rozumný kompromis“, jen jsem to bohužel nenapsal tak jasně. Takhle to mají kupříkladu ve Švýcarsku, pokud mám správné informace.

                  1. „Komunita o tom rozhodne“ naprosto přesně stejně, jako dejme tomu britská nebo německá komunita rozhodla o právu vlastnit a nosit zbraně. Nebo jako česká komunita rozhodla o zavedení EET. A tak dále, a tak dále, ad infinitum, ad nauseam.

          2. Z NATO nevystupovat, rozvracet tuto zločineckou organizaci zevnitř ….

          3. S NATO lze spolupracovat, ostatne nas soused to tak zrovna ma. Neni nutne byt soucasti toho spolku. Ale to uz jsme tu parkrat probirali.

            Co se plotu tyce, tak ja mam okolo baraku plot, smerem do ulice dokonce dvoumetrovy. Zadne problemy s tim nemam ani ja, ani sousede. Slusny clovek chodi vratkama.

            1. Má-li to s tím plotem být alegorie na dráty na hranicích, pak je to alegorie neobyčejně blbá.

              Jakpak by se Vám líbilo, kdyby ten plot kolem Vašeho baráku nebyl v moci Vaší, ale v moci Babiše? On a jenom on by měl klíče od vrátek; on a jenom on by rozhodoval, kdo je zrovna oficiálně slušný a smí projít, kdo je zrovna oficiálně neslušný a projít nesmí. On a jehom on by vybíral, koho vyhodit za plot a kdo se nesmí vrátit; on a jenom on by rozhodoval, kdo nesmí ven, ačkoli by chtěl. On a jenom on by také rozhodoval, kdo všechno smí dovnitř, ačkoli Vy si nic nepřejete méně, než jeho přítomnost na svém pozemku. Vy byste neměl ani poradní hlas — k ničemu z výše zmíněného.

              Toto a pouze toto totiž je jediná relativně přesná parabola drátů na hranicích.

              1. Ne, neni. Od Burese mame prece klice my vsichni. Pokud napriklad EU vypise dotace na prijem priprchliku, tak nam je sem Bures nalifruje, plot neplot. Zalozi na to minimalne 10 firem a zamestna 1000 lidi, narod bude jasat.

                1. Já rozhodně klíče od Bureše nemám. Vy ano? Tak je prosím použijte a zrušte EET a KH. Až to dokážete, pak Vám budu věřit, že byste mohl nějak mluvit i do toho plotu; dokud to ale nezvládnete, jsou to s prominutím jen nebezpečné kecy.

                  1. Máme malou část toho klíče. Není to tak sice napsáno, ale přijde mi to dost zřejmé. Vina Bureše možná tak je, že je to zkorumpovaný, nenasytný a vulgární hovado. A to ho ještě šetřím. Že ho i přes to nemalá část obyvatelstva skoro až adoruje už jeho vina není.

                    1. Ve stejném duchu lze říct, že takový klíč mají i Sysopovy sousedi. Jenže ejhle, u toho Sysopa, kdyby na něj přišlo 10 sousedů s kalašnikovým klíčem, ať plot sundá, tak mu asi nic jiného nezbyde, zkusí se s přesilou domluvit, ale plot bude muset dost možná sundat.

                      Až takovou přesilu postavíte proti Babišovi, pak si můžeme povídat. On když přijde Babiš a Sysopovi řekne, ať plot sundá, i v tom případě bude Sysop tahat za kratší konec. A to je to jeho plot, a Babišovi do toho nic není.

                      Tahle blbost s demokratickým hlasem se učí dokonce i ve školách. Přitom tisíce let historie dokazují, jak je to ve skutečnosti. Jsme nepoučitelní.

                    2. Heh, vy si nepamatujete ty řeči, když Bureš založil to svoje hnutí? Ten tam s nima zatočí, říkali. On prachy má, nemusí krást. A je to úspěšnej podnikatel, ten bude umět hospodařit. Nepoučitelní jsme, to máte naprostou pravdu. Byla šance ho tam vůbec nepustit, ten klíč jsme tedy skutečně chvíli měli. Jenže jsme to prosrali a teď do dalších voleb poneseme následky, pokud nehodláte tedy jít defenestrovat nebo tak něco. A nebo dokud ho za něco nezavřou, ale s naším soudnictvím bych v to moc nedoufal. Ona to není tak úplně blbost, jen je nutný (chtít) to správně pochopit. Máte to fuk. Systém je podřadná věc, mnohem víc podle mě záleží na koncentraci zmrdů ve společnosti. Že nějakej systém/nesystém ve svojí nedokonalosti dává prostor něco zneužít ještě neznamená, že je nutný to zneužívat. A to je to kde nastupují na řadu právě zmrdi. A „my“ si je jak blbci ještě volíme do nejvyšších míst…

                    3. Burešovi umetli cestu nahoru předcházející politici, kteří kašlali na občany a dělali si co chtěli s pocitem, že na ně nikdy nedojde. Kdyby nebylo jich, Andy by se takhle nahoru nikdy nedostal. Nicméně většina lidí má jen černou a bílou, nechtějí tam Sobotku, tak tam přece „musí“ jít Bureš. Nechápou, že vybíjení klínu klínem fungovat nebude. Do řeky, ve které se přemnožily štiky taky nenasadím piraně.
                      Ale holt to je úděl vývoje, nabíjet si hubu než si člověk začne dávat pozor.

                    4. Jo, úděl kdemohkradcie to je zcela zjevně, nabíjet hubu ostatním bez jakékoli zpětné vazby, odpovědnosti za volbu…

                      Jinak Bureš samozřejmě na ovčany nekašle a maká pro ně…oh, wait.

                    5. Ja sice chapu, ze muze nastat situace, ze od plotu ma klice nekdo jiny, ale to muze nastat i u mne doma, staci treba rodinna hadka, ze. Nicmene to nic nemeni na faktu, ze pokud ja jsem uprostred plotu a ty klice drzim, tak jsem v podstatne vetsim bezpeci, nez kdyby tam ten plot nebyl.

                      Ze muze prijit 10 sousedu s AK, to samozrejme muze. Ale oni mohou prijit s temi AK i kdyby tam plot nebyl a prohlasit, ze mi jdou treba otrhat ovoce. Porad je plot neco, co mi dava sanci, nez kdyz je tam jen louka.

                      A co se Burese tyce, tak zase se tady bavime o tom, ze kdo by ty klice vlastne mel. Ja tedy nevim, ale co vlastne chtit vic? Pokud si ve volbach vetsina zvoli, ze chce ve vlade Burese, tak holt Bures bude mit klice. Ze je to nevyhoda demokracie pro utlacovanou mensinu sice chapu, ale v okamziku, kdy sultana prestane Makrela bavit a zvedne stavidla, tak jak ten Bures zajisti moji bezpecnost proti treba dvema milionum priprchliku? Vzdyt na to nema ani lidi.

                      Je uz jen muj problem, jako volice, abych zaridil podobny klicnicky system, jako treba u korunovacnich klenotu. Pokud bych dal klice od korunovacnich klenotu treba Zemanovi, tak tam do tydne neni lautr nic.

                      Bures zatim jasnou vetsinu nema, takze dost pochybuju, ze zrovna on by delal vratnyho podle vlastni chuti, aniz by mu do toho nekdo kecal.

                      Zneuzit se v demokracii da uplne vsechno. Ale Madari plot udelali a jsou na tom podstatne lepe, nez bez nej. Jak je to jen mozne, kdyz je plot takove svinstvo? Asi zalezi na podminkach, ze.

                    6. To se mi snad… člověče, uvědomujete si, že tohle je přesně stejná argumentace, jako v 30. letech „Němci si pana Hitlera zvolili, a jsou na tom podstatně lépe než předtím“?!? :(

                    7. Re: ocs
                      30.5.2017 v 16:55

                      Orban je jako Hitler? Moc tomu nerozumim. Staci se podivat na cisla, kolik je v Madarsku priprchliku i pres qikot slunickarskych medii. A ze by Madari nemohli z Madarska, o tom take nic nevim.

                      Nebo to mam chapat tak, ze prave proto, ze my jsme neschopny narod, ktery si neumi zvolit sveho Orbana, tak radeji mame koukat, kdo k nam kdy prijde kudy ho napadne, protoze Schengen vnejsi hranice nehlida?

                    8. „Stačí se podívat, kolik je v Německu židů i přes kvikot židobolševických médií…“ atd.

                      Fakt přesně totéž :(

                    9. Re: ocs
                      30.5.2017 v 18:36

                      Zide meli v Nemecku majetky a letite koreny, vcetne mistnich tradic. Tohle u priprchliku nenachazim ani omylem. Stejne tak Zide v Nemecku hromadili majetky z toho, co sami vytvorili, zatimto parazite na socialnich davkach nevytvari krome hoven vubec nic.

                      Nemuzu si pomoct, ale ta paralela mi fakt unika. Nemam nic proti Zidum, Vietnamcum, Mongolum, Indianum,… ale nechci tady ekonomicke migranty. Uplne stejne to ma lozene Orban, o Zidech jsem od nej fakt nic neslysel. A tvrdit, ze Zide tehdy jsou to, co imigranti dnes, je hruba urazka Zidu.

                    10. příjde žid a migrant do obchodu se zbraněma a ptají se prodavače: „chtěl bych tam tu mačetu“ a prodavač odpoví: „nemáme a ta vystavená není na prodej!“ pak se ptá migrant: „hej chtěl bych tam tu brokovnici!“ a prodavač odpoví: „nemáme a ta vystavená není na prodej!“ žid po chvilce přece jen zkusí na prodavače: „a tam ten raketomet by jste mi prodal?“ a prodavač odpoví: „nemáme a ten vystavená není na prodej!“ migranta to už naštve a rázně se zeptá: „máte něco proti židům a migrantům?“ a prodavač s ledovým klidem odpoví: „ano máme, mačety, brokovnice, raketomety…“

                    11. No vidite, ja nemam dokonce ani nic proti ekonomickym migrantum. Kdyz nekdo prijde pracovat, neco umi a nebudou s nim vetsi problemy, tak proc ne. Samozrejme jen v rozumne mire.

                    12. Re: Maaartin
                      6.6.2017 v 9:04

                      Ano,pokud nekdo prijde pracovat.Zatim je praxe takova,ze ti,kteri do Evropy prisli pracovat,prileteli letadlem.

                    13. Stavět si plot, aby se mi na pozemek nedostal někdo, koho tam nechci a proti tomu stavět plot, aby mi neutekl z pozemku někdo, kdo už tam je, to není rozdíl?

                2. S Babisem se to ma stejne jako s Porosenkem na Ukrajine. Tam to take funguje tak, ze oligarcha Waltzman-Porosenko a jeho squadra nejdrive streli vlastni narod zezadu do tyla a pak zacne brecet pred USA a EU, ze pokud nedostanou dalsich par miliard dotaci, tak vsichni pochcipou. Az si ty dotace vydupe, tak 90% prozerou Poros a jeho kumpani a zbylych 10% daji jako uplatky Clintonovic nadaci, neziskovkam a bruselskym politikum, kteri tu pomoc zprostredkuji a normalni Ukrajinci ostrouhaji.
                  Jediny rozdil mezi Buresem z Agrofertu a Waltzmanem z Roshen Confectionery Corporation je v tom, ze Bures si sam a za svoje prachy najal firmu na predvolebni kampan, rozdal koblihu a nechal se zvolit, zatimco Poros se vyhoupl do cela po ozbrojenem puci a prevratu zinscenovanem CIA.
                  Nicmene dusledky jsou uplne stejne. Ukrajinci maji obcanskou valku, my pro zmenu prozatim jenom velke sire repkove lany od Ase az po Beskydy a valku na televiznich obrazovkach,mezi ozubatenou plesi a Buresem, ale ono to casem logicky preroste v regurelni nasili, take je treba uvazit, ze nase ekonomika ma trochu jinou startovni latku, nez ta Ukrajinska. Koneckoncu na Upadline to take zacalo ekonomickou krizi prumyslu a zemedelstvi, pak prisli s ekonomickou nabidkou Cinani, pak medialni valka proti Janukovycovi a Putinovi a pak uz Majdan a snajpri NATO a Jacenuk s Klickem. Aneb nuzota z lidí lotry činí a vlky z lesů žene hlad.

            2. +1. Ale asi budeš fašista. Co naděláme :).

              1. Přesněji: kdokoli, kdo řídí stát a rozhoduje o něm stejně a s touž mocí, s níž majitel pozemku rozhoduje o tomto pozemku a řídí dění na něm, ten je fašistou — v nejlepším případě, také může být něco ještě mnohem horšího.

                1. Ke splneni vlastnosti fasisty nestaci jen byt pohlavarem statu. Tech aspektu je tam prece jen o neco vice, rekneme minimalne aspon jeden dalsi, nejlepe dva. Zatimco ja, jako majitel pozemku, moc fasisty k nakladani s timto pozemkem tedy fakt nemam, bohuzel.

                2. No mně na té vaší definici nesedí především slovo „kdokoliv“. Samozvaný panovník dosazený silou za pomoci druhého státu nebo pomocí vlastní armády apod. není totéž, co panovník zvolený lidem na základě svobodných voleb. Pro vás libertariány je to možná prašť jak uhoď, ale já v tom vidím rozdíl dost zásadní. Jak psal Sysop, Fašismus má těch znaků o něco víc. Tohle mi přijde jako dost úzkej pohled na věc.

                  1. To je fakt, není to totéž. Ten panovník zvolený lidem na základě svobodných voleb bývá typicky horší než fašista (tedy než např. Pinochet nebo Salazar). Příklady výsledků svobodných voleb z reálného života a našeho okolí: Hitler, Gottwald.

                    1. ad: panovník zvolený lidem na základě svobodných voleb

                      Věru nepředstavitelná a fascinující to představa.

                      https://cs.wikipedia.org/wiki/Panovn%C3%ADk

                    2. Lidi je tenkrát holt chtěli, taková byla doba a mnozí si neuvědomili důsledky. Můžete jim nadávat do pitomců, co to jen provedli, ale možnost volby měli a to je podle mě v pořádku.

            3. ad NATO.
              Clenstvi nebo neclenstvi v NATO zas az tak moc neznamena. Rakousko neni formalne clen NATO a s NATO spolupracuje na plne koule. Zatimco Turecko je oficialne clen NATO a neoficialne je krok od valky s Reckem a mimochodem, za nezajmu srackometu je momentalne prave na ostri noze s Rakouskem.
              Konkretne, pokud nevite, Rakouska slunicka zkritizovala porusovani lidskych prav v Turecku a Turci zareagovali vetem pro ucast Rakouska na akcich NATO, jakkoliv Rakousko se jich pravidelne ucastni, napr. uz pri okupaci Kosova v roce 1998-1999.

              https://www.rt.com/news/389506-nato-turkey-austria-veto/

              Tim chci jen rict tolik, ze i kdyz formalne nebudeme cleny NATO, stale jsme de facto okupovany loutkovy stat v podruci USA a jeho poskoka Nemecka, takze i pripadne vystoupeni z NATO by byl jen prvni krucek smerem ke svobode.

              1. Trosku rozdil v tom je. Kdyz uz tech fotek vagonu nalozenych americkymi tanky na lineckem nadrazi od nasranych Rakusanu bylo dost, tak Viden proste rekla, at si NATO ten svuj bordel priste posila pres Cesko. Tento komfort my nemame.

              2. to zrg1: vaše demence nemá limitů. Všude kolem názorně vidíme, že je přínosnější i prohrát s USA, než vyhrát s CCCP.

                1. Re: cyklista
                  6.6.2017 v 10:24

                  Kde je CCCP? Kde je USA, to vim. Kde valci, to vidim taky. Koho vojensky podporuje, to vidime dnes a denne. Uz jste videl ten sklad americke munice v Aleppu? Dokonce to najdete i na mainstreamu.

                  Ale CCCP… o tom jsem 25 let neslysel, neznam.

                  1. Tak Rusko? Není to jedno? Lžou stejně. Demagogie stejná. Imperialismus v praxi.

                  2. Haha, cykloun von Ignore LOL.
                    Ne neni to jedno. SSSR mel sva pozitiva a negativa. Pozitiva SSSR byla v tom, ze natrhl Hitlerovi prdel u Stalingradu, jinak by jsi slapal do pedalu nekde v Chile v kamenolomu, az by nas Arijci poslali dilem do plynu a dilem na nucene prace.
                    Negativa byla v tom, ze to jaksi nedotahli do konce a dovolili, aby se tam k moci dostala Makrela a spol. ktera se ted roztahuje po cele EU, a to jeste dluzi Recku valecne reparace.

                    Naproti tomu Rusko nema vubec zadna negativa, ziji za svoje, staraji se o sebe, dluhy nam splatili, vojaky stahli, v podstate si my nemame vubec na co stezovat, kdybychom nejak mohli najmout Putina, aby udelal nejakou prednasku o politicke kulture a naucil nas hen tu demokracii, bral bych to vsema deseti.

                    Kdyz to srovnam s Havlem, Kocabem, Schwarzenbergem, Kalouskem a spol…
                    Jinak cyckloune si zijici dukaz, ze hateri Ruska jsou totalni dementi. Totalni. Bud zdrav, at ti tve presvedceni jeste chvili vydrzi.

                    1. Nejsem hater Ruska, ale byl jsem tam a nemám rád, když někdo ze mě dělá vola. Ze sebe si samozřejmě klidně vola dělej, co hrdlo ráčí.
                      Nemají žádná negativa?
                      Co třeba vraždy politiků a novinářů?
                      Co třeba nevyhlášená válka se sousedem?
                      Co třeba průměrný věk dožití?
                      Co třeba spotřeba alkoholu?
                      Co třeba úroveň silniční dopravy?
                      Co vylidňováni Sibiře, když už omezili nucené práce?
                      A kdy konečně někdo ukáže koule a otevře archívy, aby se dopočítali (pokud to vůbec půjde), kolik vlastních lidí pozabíjeli od revoluce?

                      Ty jsi opravdu komik.

                    2. Rusko je prokletá země. Stálo to tam za hovno v 9. století, když Vikingové založili Kyjevskou Rus; stálo to tam za hovno za cara; stálo to tam za hovno za Prozatímní vlády; stálo to tam za obzvláště mazlavé hovno za bolševika, a stojí to tam za hovno za Putina — a nezdá se, že by se na tom mělo něco měnit v dohledné budoucnosti.

                      Všechny ostatní země mají kromě temných také světlé chvíle; v české kotlině to bylo skvělé za Belle Époque, jakžtakž snesitelné za Masaryka a v 90. letech; Británie byla velmi dobré místo ještě za Majora… … …ale v Rusku žádná světlá chvíle nebyla nikdy, střídají se tam jen průsery s veleprůsery.

                    3. Re: ocs
                      6.6.2017 v 13:31

                      Problem Rusu je hlavne v jejich neskutecne lenosti. Jsou to bili arabove. Takze se pak nesmeji divit, ze se vzdy objevi nejaky diktator a ten jim to tam prevore. To byl vzdy jejich velky problem a zrejme bude i nadale. A bohuzel pro ne maji prilis velkou a prilis bohatou cast sveta, to bude sousedum vadit vzdy. A cim vetsi problemy budou s prelidnovanim v jinych oblastech, tim vetsi tlak na Rusko bude.

                      Podle meho nazoru to stejne jednou valkou skonci. Bud o nerosty, nebo treba jen o vodu. Rusu neni zase tak moc na tak velkou zemi, aby to zvladli jen tak. Bude je cupovat zapad, Cina, Blizky vychod, prijde kazdej. Jen doufam, ze toto nenastane v nejblizsich desetiletich.

                    4. Re: cyklista
                      6.6.2017 v 13:05

                      Vrazdy politiku a novinaru – ten narazis urcite na sultana Erdogana, naseho spojence v NATO, zejo? Svinstvo, souhlasim. Nevyhlasena valka se sousedem – opet myslis napadeni severniho Kypru? Svinstvo, souhlas. Spotreba alkoholu? Slovaky zatim ani nedotahli, to je fakt. Zatim na ne nemaji. I Madari chlastaji vice. Je to ostuda, uznavam. Uroven silnicni dopravy? V Rusku mohu na masine jezdit bez blembaku a nikdo se do mne nesere. Pri prejezdu z Ukrajiny do Ruska hned poznas, kde jsi. Z tankodromu najednou pekna asfaltka. Co jsem poznal, tak v evropske casti Ruska jsou silnice lepsi, nez v Polsku, nebo Rumunsku. Na ty velke vzdalenosti celkem slusny vykon, souhlasim.

                      Mas to celkem dobre serazene. Jen nechapu, proc pouzivas argumenty, ktere ale vubec nepodporuji tvuj nazor. Zeby chyba?

                    5. Je vůbec s podivem, co se do takového žebříčku dostane. Na spotřebě alkoholu nevidím nic špatného (když si to přepočítám, tak kam se průměrný Rus na mne hrabe). Krom toho se ty tabulky neustále mění a jestli Čech vypije třináct a Rus patnáct, tak to takový rozdíl fakt není. Nejvíc novinářů, když vynecháme válečné konflikty, je povražděných v Mexiku. A ty silnice už bych vůbec nevytahoval, mohlo by se to dotknout Ťuka a zas by začal žvanit, že Říšský úřad neposlal dotace a on nemůže stavět. Sibiř se vylidňuje? No u nás venkov také. Možná větší problém než ta Sibiř. Na nevyhlášené války jsou tu jiní. Krom toho, vyhlašovat válku je přežitek, dnes se tomu říká operace nebo mise.
                      Fakt nechápu, proč je furt nutné hledat problémy v Rusku. Upřímně, mají-li nějaké, jsou mi u prdele. Daleko více mne sere zdejší stav. Až tady soudruzi z Brusele společnou rukou s místními vše pozakazují, tak nad tím nenáviděným Ruskem vyhrajeme. Hurá! Kupředu levá…

  4. Nemam to kam prdnout, tak sem. Ten milacek z Manchesteru zda se neni terorista ze Severniho Irska, jak nekteri chteli a doufali.
    CBS Reports Suspected Manchester Attacker Is 23-Year-Old Salman Abedi…
    Takze zase multikulti obohaceni. Ja bych ty vybusniny zakazal. :p

    1. Může to taky znamenat, že až si půjde automechanik do železářství koupit kilo osmiček šroubů a kilo matic, tak je dostane jenom na občanku. To samé s chemikáliemi, které se ještě prodávají.
      Už to tu bylo – jeden čas byla plechovka toluenu na občanku a asi za rok to zrušili, protože prodavač po Vás nemá co chtít osobní údaje. To se ale může za pár let klidně změnit. V Čikuli už taky dávno není trichloretylén jako býval, takže se jím dalo lepit, případně rozpouštět polystyren a vyrobit výborné lepidlo. Už je tam místo něj cyklohexanol. Kanagom jsem už neviděl ani nepamatuju a to v něm byl tuším jen aceton – přitom čistý aceton se zatím ještě normálně prodává…

      1. Sháněl jsem svého času kyselinu dusičnou (zalomený ocelový šroub v hliníkovém bloku) a všude se na mě dívali stylem: „Na co to jako pane potřebujete, přece bohabojný euro-socialistický občan nepotřebuje k ničemu HNO3 ?“. Nakonec jsem ji téměř zázračně splašil a rovnou koupil 3 litrovku, protože mám takové tušení že mi bude muset tato zásoba vydržet až do smrti.

      2. V Brne v Drogerii na Orli meli jeste pred par mesici litrovky vseho mozneho, vcetne chloroformu, diethyleteru a myslim, ze kyselina dusicna tam byla taky. Obcanku po me nechteli. Myslim, ze to tam jeste porad bude.

      3. Srouby a matky asi ne, ale osobne si myslim, ze za par let bude nutny zivnostnak pro nakup elektronickych soucastek. Protoze na co sporadany obcan potrebuje nejaky soucastky? Jeste by je mohl pouzit k odpalovani bomb.

        Jinak ten toluen (a par dalsich chemikalii) je na obcanku kvuli tomu, ze ho cigosi fetovali:

        https://zpravy.aktualne.cz/domaci/urady-zakazaly-kvuli-cichacum-prodej-toluenu/r~i:article:439146/?redirected=1495618149

        Nicmene z osobni zkusenosti vim, ze pokud nevypadate jako bezdak, smazka nebo neprizpusobivy, tak vam v kazdem druhem lakyrnictvi ten toluen prodaji.

        1. když někomu ukážete obrázek čichače toulenu, jak mu chybí kus mozku a on i přesto bude čichat, tak bych mu nebránil a klidně bych mu prodal cokoliv by si přál. Bez mozku se špatně žije a tkaovej jedince se odpraví sám a ještě si to sám zaplatí. Akorát lidé nesmí být měcí.

      4. Ano, zde se nabízí paralela s obdobím 2.SV, zvláště pak po Heydrichovi. Po celou dobu války byly zakázány přijímače s KV, bylo zakázáno držení elektronek a dalších komponentů, umožňujících postavit výkonnější, byť primitivní telegrafní vysílač. Anodová ztráta 9W u mnohých výkonových pentod/tetrod a 15W u výkonových triod je pozůstatek z období 2.SV.
        Radioopraváři měli zakázáno nabízet a prodávat zvláště americké elektronky, které tato omezení, jako evropské elektronky neměly. Pokud by u Vás tedy při běžném filcuňku koncem roku 1942 náhodou našli americkou oktalovou pentodu s anodovou ztrátou 25W, tak šla automaticky celá rodina do koncentráku.
        Ale ani toto nezabránilo mnohým našim lidem, aby z rádia vyjmuli obyčejnou, 9W koncovou elektronku, na pár desítek minut ji vsadili do jiného soklu, nemodulovanou A1 s ní odeslali zprávu na vzdálenost i 300km a poté ji opět vrátili do přijímače. Radioopraváři běžně vyráběli přípravek, lidově zvaný „čerčilka“, umožňující i na běžném přijímači s „vystřiženými“ KV poslouchat zprávy BBC na KV.
        Dá se tedy předpokládat a snad i očekávat, že v budoucnu bude Vaše usilovné shánění výkonového tranzistoru pro kmitočty řádu stovek MHz či jednotek GHz /neboť se běžně neprodávají/ korunováno pečlivým monitoringem.
        Historie se neustále opakuje a jen člověk má tu výsadu dělat neustále ty stejné chyby.

        1. Když jsme u toho elektro, došel e-mail, nebo to skončilo někde ve SPAMu?

  5. Názor popsaný v článku úplně nesdílím. Ano, Kajínek pravděpodobně JE mlhovinou, ale prostor internetu a médií podle mě JE nekonečný. Takže kdyby se dneska náhodou profláklo něco dalšího na někoho dalšího, v těch médiích to i tak bude a bude to mít svůj význam. I kdyby se ovar rozhodl pro amnestii všech, co jsou v base – a že by to zajisté patřilo do tématu s nálepkou hustodémonsky krutopřísné – Burešovy odposlechy by v tom nijak zvlášť nezapadly (oproti aktuálnímu „normálu“).

  6. Naprosté nepochopení hlubších souvislostí a toho čemu se říká „deep state“. O Babiše tu vůbec nejde.
    Zemanovi šlo o zasazení úderu justiční mafii. To je ta která zničila Nečase, který nepochopil, že dostavbu temelína prostě musí vyhrát americká firma. Nebo Ratha, který kazil kšefty americkým farmaceutickým koncernům.
    Tahle justiční mafie dokáže udělat druhou Horákovou nebo druhého Slánského levou zadní. A tím zničit libovolného politika na zakázku. A to není demokracie, ale prokurátokracie jako vojenská junta v nějakém bantustánu.

    Kdo tuhle justiční mafii ovládá? Pozoruhodné je, že většina jejích členů jako je Vesecká, absolvovala jakési podivné stáže v USA. K čemu, když anglosaský právní systém je naprosto odlišný od toho našeho? Je t jako za bolševika. Kdo tehdy studoval v Rusku, ten byl naprosto jasnej agent KGB, na kterého naše STB nemohla protože podléhal vyššímu velení (nebyl v registru svazků ani ve straně.

    A proti této prodloužené ruce USA v naší justici Zeman bojuje tím že dal publicitu Kajínkovi a poodkryl tu justiční špínu, takže spolu s Kramným, Nečesaným a dalšími podivnými případy začíná být každému vohnoutovi jasné že v české justici něco opravdu hodně smrdí.
    A o to přesně Zemanovi celou dobu šlo.

    1. Nechcete si změnit nick? Na třeba Kačernovice nebo Kabohnice?
      Je to ode mne nefér podpásovka, toho jsem si vědom, ale lepší reakci ze sebe fakt nedostanu.
      Jo a ignore.

    2. Souhlas s cyklistou. Dodejte podrobnosti, smysl, a taky zdroje, ať můžeme ověřit fakta, a vydejte to jako článek. Takhle je to o ničem.

      To, že to v justici smrdí, je zřejmé snad každému. Ale k tomu nemusím vymýšlet žádné konspirace, stačí zajít na jediné náhodné veřejné soudní jednání. Třeba na něco z kauzy Zadeh :-)

      1. Hlavně by to chtělo začít odlišovat justici a OČTŘ, tedy PČR+SZ.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017