Ad Křesťansko-židovské hodnoty a proč je nepodpořit - zpět na článek

Počet komentářů: 36

  1. to přece vůbec není důležité. Teď a tady prostě žijeme jinak, není třeba vytahovat z rukávu nějaké „hodnoty“ podpořené tisíciletou historií. I kdyby to bylo všechno jinak, tak teď a tady to máme tak a vyhovuje nám to. U nás doma máme nějaká pravidla, která nám nejspíš víceméně vyhovují, měnit je nechceme, i když se může stát, že je změníme, až nám samotným nebudou vyhovovat. A víc přece není třeba řešit. Je úplně zbytečné se zaobírat tím, jestli jsou to správné hodnoty, jestli jsou tu dostatečně dlouho, jestli jsou křesťanské, židovské či křesťansko-židovské a nebo úplně jiné. Prostě my si tu takhle žijeme a komu se to nelíbí, nemá přece žádné právo požadovat zdůvodnění.

    1. +1

  2. Prosil bych upřesnit toho „instituta“. P&L tím obvykle označuje IVK.

    1. Nejspíš se jedná o reakci na tento článek, podepsaný jako Libertariánský institut, o 4 články na hlavní straně níž…
      http://dfens-cz.com/krestansko-zidovske-hodnoty-v-soucasne-evrope/

    2. jde o odpověď na článek s podobným názvem, tedy jde o instituta který je tam autorem.

  3. „Ideologicky totiž křesťanství stojí na základech židovství co do víry v jediného Boha“

    – No mozna ne az tak uplne, pac Buh je svata trojce a proto jsou dohromady – ehm – tri. Otec, Syn a Duch Svaty. To je krome jineho jeden z duvodu proc nekteri muslimove povazuji krestanstanstvi za polyteismus.

    „Jedním z nejvznešenějších vývodů křesťanských ideologů totiž je, že jsme všichni lidé dětmi toho jediného Boha…“

    – Opet to asi neni uplne presne, protoze cele evangelium je o tom, ze skrze Jezise Krista mame sanci byt „synem bozim“. Ne ze jsme synove Boha, ale „ze mame tu moznost, za dobre chovani, byt vzati do Bozi rodiny“ Samotny Jezis Kristus rozlisoval lidi na „bratry a sestry“ – a „svetaky“.

    „Na tomto konceptu oživili koncept demokracie…“

    – Opet si dovolim nesouhlasit. „Americka“ demokracie pochazi skutecne z Recko-Rimskych tradic, Sokrates, Platon, Aristoteles, a tak dale. Bible je oproti tomu dost aristokraticka a feudalni – Jezis Kristus je Kral. Britska Koruna je ochancem „viry“, Republika ne-e.

    Jinak ale souhlas – rozhodne nestojim o zakony typu „komunismus se zaslouzil o stat“, nebo „stojime na hlinenych nohou“. Ve sve ideologicke cistote vubec nechapu proc delaji zakony nad ramec zakladni spravedlnosti. Kazdej statni svatek, kazdej zakon o „nasich kulturnich hodnotach“, povazuju za mor svobody. Anebo projev blbcu s funkci.

    1. – trojjedinost Boha – Ono katolictví a křesťanství není úplně totéž…
      – ohledně dětí Boha – jak která církev, opět katolické podání není ani jediné ani převažující
      – ohledně oživení demokracie – je zhola jedno, jak se vám Bible jeví, jde o důsledek – bratrství znamená rovnost. Aktuální zřízení, tedy např. monarchie, republika, a pod. s tím vůbec nesouvisí.
      – jinak děkuji.

  4. Libertianský Institut píše hovadské články, stojící na vachrlatých premisách, ze kterých ještě vachrlatějšími myšlenkovými postupy vyvozuje totálně defektní závěry.
    Proto oceňuji tuto polemiku. Krom toho, že mlátit zpychlou eurounijní pseudokřesťanskou demagogii je záslužné samo o sobě, musím uznat, že je to napsáno šmrncovně, formálně logicky správně, nicméně bohužel nepřesně.

    Především k těm „křesťanským“ hodnotám nutno podotknout, že u nás NEMAJÍ žádnou tradici. Tedy, ne že by se sluníčkoví Havlisti nesnažili tyto tradice uměle vytvořit (abychom byli EU compliant) na základě nějakých pochybných reminiscencí do doby snad ještě před Husem, jakože například uděláme cyrilometodějské „křesťanské“ státní svátky a když už jsme u toho, tak vypravíme na Velehrad celé domovy důchodců speciálními autobusy, abychom pak v telce mohli ukázat, že se tam sešlo pár tisíc poutníků, kteří se užírali nudou, přičemž mnohem lepší ohlas by mělo vymítání ďábla svatou inkvizicí, která aspoň uměla tupý dav pobavit. Bohužel, rožnění heretiků zaživa není (zatím) EU compliant, takže velehradské davy vyšly se svými primitivními náboženskými choutkami poněkud naprázdno.
    Kdyby se s podobným supporterm shora propagovalo třeba chlastání piva a nakupování ve slevách, tak by výsledný efekt byl mnohem hmatatelnější. Jenže náš pastát dělá vše proto, aby čechy odvykl chodit do hospod a nahnal je místo toho do EU compliant kostelů, dokonce se snaží i zavřít supermarkety o víkendech, ale to už jsem od tématu.

    Historický fakt je ten, že zatímco v Evropě bujela Svatá Církev národa Německého, u nás bujel maestro Žižka, který nesnesl, že katolíci u mše nesmí chlastat víno (pardon, krev Kristovu) a vzal to pěkně od podlahy a tento rys našeho náboženského cítění zůstal zachován dodnes. Například není moc zemí na světě, kde se o Velikonocích chlastá do němoty a mlátí se ženské (super zvyk mimochodem).

    Bohužel, tím, jak EU utahuje šrouby, stávají se naše národní tradice ohroženým druhem, asi tak, jako když jezuité s Koniášem v čele pálili české knihy po Bílé Hoře a asi tak, jako když Slovenský Stát implementoval klerofašismus. Také se nemohu zbavit dojmu, že česká církev nejlépe fungovala v diaspoře, v hluboké ilegalitě za totáče, kdy tam byly opravdové osobnosti, jako třeba kardinál Tomášek, než se tam nasyslili břichopasi a kariéristi typu Vlk a spol. , kterým jde jen o restituce a nejraději by vyrestituovali i katedrálu sv. Víta, která jim (trapný detail) nikdy v historii nepatřila.

    Potud souhlas s autorem, že židokřesťanská a pseudohumanistická pseudotradice vůbec žádná tradice není, ale že to je umělý konstrukt tlačený shora na odnárodnění české mentality a rozpliznutí naší svébytnosti v rádoby židokřesťanskomuslimském globálním hovně.

    Pokud už si někdo chce vybíjet náboženské cítění, tak ať jde laskavě do církve Bratrské, ta má u nás asi jako jediná nějaký smysl a asi jako jediná není zkorumpovaná honbou za penězi a mocí a touhou po světovládě.

    Bohužel, mám tu také nesouhlas s autorem, který jaksi dodnes nepochopil, že Rusko není bolševický stát řízený FSB, ale že naopak Rusko je si vědomo všech západních výchytávek, od Sorosových neziskovek, po papežovo krytí pedofilů, gayů, muslimských ekonomických vyžírek až po křižácké války NATO proti všem sekulárním režimům, které nejsou USA compliant (zatímco ISIS a džihádistická „umírněná“ compliant je).

    Což mě zase utvrzuje v mé tezi, že Rusofobové o Rusku prakticky neví naprosto a vůbec nic. Jejich problém.

    Tudíž ono to není tak, že by si bolševici v Rusku vybíjeli své choutky cenzurovat, co jim přijde pod ruku (mimochodem, pravoslavní mají v Rusku neuvěřitelný comeback, což se o prohnilé katolické církvi v našich luzích a hájích tvrdit nedá).
    Ono je to spíše tak, že demokratické Rusko teď hájí původně západní hodnoty, které jsou na Západě dávno mrtvé, díky demokratuře, sociálnímu inženýrství, migraci, barevným revolucím a permanentnímu válečnému stavu proti všem, kteří se odmítají klanět zlatému teleti na WallStreetu .

    1. zrg1 perfektně napsáno – jako ve škole dávám 1* :-)

    2. Hezke, takove komplexni, zvlast kdyz se tam nakonec prece jen vesli i ti vrahove z WallStreetu.

    3. Jen pro upřesnění. Jako rusofobovi mi úplně stačí vědět, že okupují několik územních celků, které jim nepatří, a že jek tam strčím nos, tak mě zavřou. Když to neudělají proto, že se v neděli sejdu v obýváku s přáteli, udělají to za to, co jsem o současném Rusku napsal porůznu tiskem. A taky bych moh zmizet úplně už jen proto, že nejsem věřící té správné církve.

  5. Mimochodem tadyhle jsou krasne popsany nasledky „zidovskohumanitarnezidovskych“ tradic v soucasnem Madarsku. Referendum, kde se 98% Madaru vyjadrilo PROTI snaham EU naimplementovat migracni kvoty na Madarsko je nezavazne, protoze nehlasovalo alespon 50 procent obcanu. http://www.zerohedge.com/news/2017-07-09/unspeakable-crime-viktor-orban

    To mi pripomina kecy Kalouska a Stropnickeho o zbytecnosti prijimat zbranovy zakon do Ustavy.
    V Madarsku taky Sorosovy zidovsko-krestanske neziskovky rvaly jak o zivot, jak je uprchlicke referendum zbytecne.

    Pamatujte si je, kteri to jsou a dejte jim to u voleb vyzrat.
    KDU CSL se starostama at jde k certu jako prvni.

  6. I na generátor náhodných textů je to neskutečná pičovina.

    1. Asi nějaké skvrny na slunci nebo jsem umřel a dostal se do pekla. Abych tři články po sobě označil za 5 se mi ještě v životě nestalo.

  7. Až vám potomka už ve školce budou instruovat z oficiální knížky schválené na ministerstvu školství o tom co je sex a jak probíhá, nebo předčítat pohádku o tom jak se princ zamiloval do prince a měli spolu hnědého černouška, tak budete po cenzuře a pálení určitých knih sám volat.

    A až vám vaše staré polosenilní rodiče oblbnou potulní jehovisti, a vy až po jejich smrti zjistíte, že se žádné dědictví nekoná protože veškerý majetek odkázali této sektě, nebo naopak, jestli se vaše děti zblbnou a stanou se nesvéprávnými otroky v nějaké ještě horší sektě (znám takové případy), tak byste byl rád i za zakázání misionářské činnosti a likvidaci nepovolených sekt.

    1. 1) Pokud majetek nepřevedli za živa, zbývá Vám alespoń povinný díl (ve výši 1/4 nároku při dědění ze zákona).

      2) Ano, tak lidé fungují. Leč není od věci se zastavit a počkat, až rudo před očima bude alespoň trochu průhledné.

    2. a o tom to je, plebs jako vy tleská, ale stát to zneužije k daleko větší kontrole nad obyvatelstvem stejně, jako se to stalo v Rusku.

  8. LWG:
    V takových případech si právnické hyeny přijdou na své. Takže váš postoj do jisté míry chápu.
    Kde upadá spravedlnost, tam kvete advokacie a bohatnou právníci. Kde kvete spravedlnost, tam upadá advokacie a právníci chudnou.
    Na jednu věc za socializmu rád vzpomínám. Na tehdejšího typického advokáta v obnošeném saku co dávno vyšlo z módy. Jaký je to kontrast ve srovnání s dnešními zlatými cedulkami s nápisem JUDr. na luxusních vilách koupených od bývalých bolševických prominentů, před kterými parkuje výhradně Porsche nebo BMW nejvyšší řady. Jaké se za tím skrývá lidské utrpení a kolik zničených lidských životů, to si raději ani nepokouším představit.
    Ne nadarmo byla právničina vždy tradiční židovskou profesí.

    ps: to rudo jen tak nezmizí, zvlášť když si vzpomenu na jednu 70letou chytrou a vzdělanou paní, která ještě v tomto věku dře v práci aby vydělala na živobytí svým vnoučatům, jejichž rodiče jsou součástí jedné šílené sekty a plodí jedno dítě za druhým jak šílení aníž by se starali o to, jak je uživí, zvlášť když všechen majetek odevzdali svému guruovi.

    Že tenhle zrůdný kapitalistický systém obhajují někteří zdejší tydýti, to se dá pochopit. Ale že ho do roztrhání těla obhajuje i jinak rozumný a inteligentní Dfens, to mi hlava nebere.

    Ta logika, že když je komunizmus největší zlo, tak kapitalizmus, který proti němu bojoval, musí být největší dobro dává asi takový smysl, jako tvrzení, že nejvyšší dobro musí být nacizmus, protože ten taky bojoval proti komunizmu. Nepřítel vašeho pepřítele rozhodně nemusí být váš přítel.

    1. Domnívám se, že Vy nejste jen tak ledajaký blbec.

    2. Já jich zklamu. Můj převažující předmět práce (forenze a úprava smluvních vztahů)by vylepšením právního řádu asi ohrožen nebyl, já spíše řeším jak formulovat to, na čem se chtějí strany dohodnout, pokud je to formulačně náročnější, nebo jak vykládat to, co si podepsali, pokud je věc skutkově složitější. )

      A zklamu jich podruhé, memám titul JUDr., nekoupil jsem si vilu, obě má auta mají přes deset let stáří a nemnoho funkčních let před sebou, takže jsem asi někde udělal chybu. Snad jen ohledně toho oblékání bych Vám udělal radost, no trochu se to snaží korigovat manželka.

      Nevím jak z matčiny strany, ale otcovský dědeček měl papír na to, že není židem, tím to možná bude.

      OK, chápu Vaše pohoršení na chováním těch, kteří se nestarají o své děti a to výraznou preferencí jiných zájmů(lhostejno jakých), ale to především není otázka kapitalismu, ale svobody jako takové (neboť svobodou je i jednat nerozumně či vadně) a potom by mě zajímalo, jak tomu chcete zabránit zákazem sekt. Jakože vydáte zákaz a ty sekty se rozplynou? Nebo jejich členy zavřete a potom budou jejch děti mít ráj na zemi? Nebo co?

    3. Ze Vam hlava nebere „jinak rozumne a inteligentni“ lidi, s tim se radeji smirte. Zjevne to lepsi nebude.

    4. Pomerne solidni vilu ma JUDr. Calfa. Myslim, ze v jeho pripade se snoubi uplne vsechno dohromady napric systemy :-)

  9. Tak zrovna Čalfa je exemplární případ všeho, co se tu na přelomo 80./90. let stalo. Ten by měl být nabalzamován jako Lenin v „Muzeu sametového puče STB“.
    I toho Havla měl na vodítku pod dozorem a neustále mu funěl za krk, aby se při tom předání moci estébákům ani jednomu komunistovi nezkřivil vlas (kromě obětního beránka Štěpána) a hlavně aby se to někde neprofláklo, že veškerý národní majetek přechází do rukou bývalých papalášů. Klaus u toho zřejmě byl jen další loutková figura. Všechno to naplánovali úplně jiní. Možná přímo v centrále CIA nebo spíš západoněmecké rozvědky (která je pobočkou CIA).

    A přesto tenhle zločinný režim někteří obhajují dodnes.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017