Vyhlašuji válku spammerům - zpět na článek

Počet komentářů: 98

  1. Hm. Používám několik adres na různých veřejných serverech. Jednoznačně nejhorší na spamy je seznam.cz, tam ještě občas nějaký proleze. Třeba na centrum.cz minimálně, a to tu adresu používám řádově častěji.

    V e-shopu, který nemá zaklikávací tlačítko „posílat newsletter“ prostě nenakoupím. Pokud jsem spokojený, občasný informační e-mail mi nevadí. Když mě to omrzí, odhlásím ho.

    No a informační e-maily od dodavatelů, i když o ně úplně nestojím, mě neobtěžují, občas je tam něco zajímavého. A hlavně – nechodí každý den, ale párkrát do roka.

    SMS spam od O2 mi vadí mnohem více – dokonce jsem volal operátorovi, jestli by moje číslo šlo vyřadit z jejich spamové databáze – od té doby je víceméně klid a zpráva přijde jen velmi výjimečně. Společně s nevolejte.cz nainstalovaným na telefonu se mi podařilo obtěžující spamy/hovory/sms omezit na minimum, takže se akorát bavím tím, kdo že se mi to zase snažil dovolat. V poslední době vede číslo označené jako Herbalife, i když to bude asi nějaké obecné callcentrum dělající kampaně pro kohokoliv.

    A mimochodem, slovo inserovat mi silně připomíná hlášku: „Pfifel fem fi dát inferát do vafeho fafofifu“ :)

    1. 2pelanj: insert je správně, slovo inzerát a inzerovat je česká zkomolenina. To je stejné jako filosofie (nikoliv filozofie).

  2. To mě vůbec nenapadlo, že to je pro někoho takovej problém. Třeba u obchodů se spotřební elektronikou je newsletter obvykle dost dobře zpracovaná reklama, která prostě musí zaujmout. Konkurence je veliká, lidi chtěj ajfouny. Já to už automaticky očekávám, po nákupu přijde spam, automaticky sjedu dolů, odhlásit a hotovo. To si nepamatujete jak v devadesátejch tyhle firmy posílaly opravdové dopisy, letáky a katalogy – na jméno. Takže vás pošťák vytáhnul z postele jenom proto, aby vám narval nový Makro. A rušit se to muselo korespondenčně. Dneska kliknete na Delete a stejně je to pro vás příliš práce? :)

    Já tu jejich činnost neobhajuju, ale musíte si uvědomit, že informace o lidech, které umožňují lépe zaměřovat reklamu, jejich funkční emaily a čísla, to je dneska vážená a drahá komodita. Kdyby to nefungovalo, tak by to nikdo nekupoval. Viz ten maník co ukrad z tmobilu databázi čísel. Do jakýho průseru se dostal a stejně mu to za to stálo.

    1. Některé firmy kupují databáze lidí se jmény a adresami (a se statistikou jejich zájmů a aktivit) třeba za několik tisíc korun za kus!!

      1. Jo to je další věc, někdo koupí opchot nebo jeho zbytky, kterej sám tohle před tím nedělal, a novej vlastník pak zneužívá tamní informace ke šméčku.

      2. Ehm…
        malicko do toho vidim a musim rict, ze aby mi nekdo dal 1000kc za 1 cloveka, tak to uz bych o nem musel vedet neco hodne super zajimaveho, naporiklad si to umim predstavit v situaci, kdy mam kontakt na lidi, kteri investuji do komodit / akcii a podobne v radu desitek/stovek milionu a vice.
        Potom by teoreticky slo takove penize dostat – no kdo se v tom pohybuje, dokaze to ziskat I o dost levneji.

        Mimochodem „studene kontakty“ dneska uz nemaji temer zadnou cenu. Dokonce i trebas databaze zakazniku nejakeho mobilniho operatora vubec nebude mit takovou cenu, jak by si spousta lidi myslela. Tyhle veci litaji po svete a daji se koupit doslova za par tisic (maximalne par desitek tisic) korun. Doba, kdy se za to platily miliony uz davno pryc.

        Proto se ani nedivim, kdyz by mi nekdo volal ci psal na email, kde na me vzal kontakt. Kdo chce, za par haliru si ho koupi…

      3. Tisíc korun za kus? To je seznam hejlů co maj milion ve slamníku a jsou připraveni ho vyhodit za hrnce, geniální vysavače a investiční poradenství?

  3. To je zase článek. SPAM a boj proti němu. Na rozdíl od mnoha diskutujících, mně SPAMy vůbec nevadí. Nevadí mi ze dvou důvodů. Ad.1) Všechny příchozí emaily stahují do Thunderbirdu. Denně mi chodí +- cca 150 emailů. Ráno otevřu PC, otevřu poštu a projdu očima přijaté emaily na všech 15 adres. Kouknu na odesílatele a titulek. Nezajímavý – delete. Z těch cca 50 mejlů mi zbydou 2-3 na které se pdívám. Práce na 5 minut. Totéž po obědě a totéž večer. Celková ztráta času 15 minut. Stojí mi za to se kvůli tomu rozčilovat? Ad.2) I na Spamu se někdy dá vydělat. Příklad: obdržel jsem spam od nějaké české firmy s nabídkou nějakých produktů. Pokud je na konci podpis fyzické osoby a adresa, takže nejde o podvrh, mám v texťáku připravenou odpověď, kde jim děkuji za jejich nabídku, tuto zvážím atd., bla, bla, bla, a současně je upozorním na možnost finančních úspor, pokud pro rozesílání jejich nabídek nebudou využívat drahých služeb jiné společnosti, ale koupí si ode mne můj autoresponder software. Hned jim také sdělím, kde k tomu najdou instruktážní videa, co to umí atd. Párkrát si to již některé firmy koupily. Takže i na spamu se někdy dá vydělat. Podobných aplikací, které mohou někomu ulehčit práci na síti mám několik, takže mám pořád co nabízet.

    V Česku je problém, že málokdo používá email marketing podle pravidel platných ve světě. Nevím, možná je to dáno tím, že mnoho lidí u nás vidí Internet, jako možnost rychlého a bezpracného zbohatnutí, nebo výdělků a to rychle, pokud možno včera. Tím se pak dochází k tomu, že nechtějí pomalu aktívně vytvářet svůj vlastní Opt-in seznam, ale nakupují databáze od různých překupníků apod. Osobně každému radím, nikdy nekupovat žádnou databázi adres. Jednak to jsou z 80% staré neplatné adresy a hlavně většina z nich je sesbíráná robotem z inzertních a podobných seznamů. Přitom vytvoření vlastního Opt-in seznamu adres, je sice práce zdlouhavá, ale jednoduchá. Stačí na své obchodní stránky nabídnout něco zajímavého zdarma, jen za jméno, emailovou adresu a souhlas s přijímáním emailů. Vložit formu autoresponderu do stránky a o ostatní se postará automatika. Neberte to ode mne jako nabídku na můj autoresponder, již ho neprodávám, ani na zisk Vaši adresy, již to nepotřebuji, skončil jsem OSVČ, ale kdo chcete vidět jak to funguje, otevřete můj jeden blog – http://www.orbis-pictus.topcz.net . V pravém sidebaru je ikonka mé knižečky „Porozumět autoresponderům“. Klikněte na ni a pokračujte dále. Co brání majiteli i malého eshopu, aby nakoupil v Číně levné plastové hodinky a udělal reklamu ve smyslu, „Dopřejte svým dětem radost. Zakoupite-li „vyjmenovat produkt“, dostanete dárek jedny tyto nádherné hodinky pro Vaše dítě!“ No a má možná kupce, ale také jméno a emailovou adresu ve svém Opt-in seznamu. Těch možností jsou tuny. Můj učitel podnikání na síti razil heslo: Chceš-li na Internetu zbohatnout, nabízej věci zdarma. Takový Bil Gates, Google a další, všichni nabízí zdarma jejich cenné produkty všem. Myslíte, že proto, že jsou to lidumilové? To asi ne. Já mám za 12 let práce ne síti v mém Opt-in seznamu něco přes 25.000 adres a to jsem troškář, protože jsem to dělal v jedné osobě. Znám lidi – společnosti, s 250 – 300 tisící adresami. Víte co to je, když pošle jen jednou týdně nabídku 250 tisícům lidi? Ne najednou, ale postupně s využitím autoresponderu v přednastavených termínech. Přitom není spamerem, všichni tito lidé mu dali souhlas s přijetím jeho emailů. Pravděpodobnost úspěchu v email marketingu je 0.02%, takže má 50 prodejů týdně. V Česku si někdo koupí starou databází a pomoci nějaké firmy, která to nabízí ospamuje bulk emailem 50.000 lidí, neprodá nic a ještě si zadělal na možnou stížnost. Omlouvám se za delší příspěvek.

    1. Prostě otravuješ 25 tisíc lidí, seš ideální adept pro moji pálku.

      1. Neotravuji nikoho, protože ti lidé si o to řekli sami a mají možnost kdykoliv kliknout na vygenerovanou URL k automatickému odhlášení. Kdo si o to neřekl, žádný email nedostane.

        1. Jakej matroš nabízíš, že kvůli němu nemůžeš být OSVČ? Jmenuje se Radost dětem?

          1. Nenabízím žádný matroš. Obchodoval jsem 12 let s digitálními produkty. OSVČ jsem skončil kvůli Babišovmu kontrolnímu hlášení DPH. Proč, to je na delší povídání.

            1. Pičus je troll / troll je píčus. Jeho příspěvky jsou horší než spam. Nekrmit.

              1. Nejsem troll, jen mám VUML.

              2. Abych s tebou nezatočil po soudružsku spammere.

                1. Oprava: Po komsomolsku!

      2. Jo, všichni ti buzeranti sou stejní. Tuhle sem nakoupil pár drobností za stopade, vím že sem určitě vodškrtul ve formulářu ten jejich SPAM že to nechci (samozřejmě jako obvykle defaultně zaškrtlej). No co, kurva? Za dva dny už to mám ve schránce, kriplové. Hlavně že sem ten šrot u nich neviděl a fakt mě nenapadne že budou před svátkama mít vánoční zboží, sem asi blbej, ne, že mě s tím musej votravovat.

        Zač se pronajímá pálka i s držitelem?

        1. Jak psal někdo výše, prodejce vás na základě zákona v tomto případě může kontaktovat. Vy mu musíte dát možnost se odhlásit. Souhlasím, že je hloupé, když vám dají naději ve formě zaškrtávacího tlačítka a neřídí se tím. To si nabíhají na oprávněnou kritiku. Ale v dnešní digitální době je prostě fakt, že pokud máte e-mailovou schránku, budou vám do ní chodit obchodní sdělení z obchodů, kde jste nakoupil, a pak spam z celého světa. To první se dá řešit tím, že pro nákupy využíváte speciálně pro tyto účely vytvořenou schránku. To druhé se moc řešit nedá, pouze výběrem vhodného poskytovatele služby, případně nějakým doplňkovým softwarem. Taková je tedy realita. Pak je taky realita, že existuje zhruba 4% lidí (nevím, zda to číslo s něčím nesouvisí), kteří všechno hrozně hrotí. Například nám píšou, jestli jsme se nezbláznili, že jim nabízíme platbu kartou (v nákupním košíku přes zabezpečenou platební bránu), při každé chybě hned vidí zlý úmysl a snahu poškodit (asi podle sebe soudím tebe) a samostatná skupina jsou lidi, kteří jsou chorobně posedlí bráněním své e-mailové schránky před reklamou a spamem a píšou do diskuzí drsný vzkazy o bejzbolkách. Je to marný, je to marný, je to marný.

          1. Souhlasím s Vámi. Osobně vidím u nás v CZ dva problémy, u našich internetových obchodníků.

            1.) Je to neetické rozesílání dalších nabídkových emailů lidem, kteří si již něco koupili. To je OK, že se těmto lidem věnují, ale musí to být jinak. Jestliže si ode mne někdo něco koupil, dostane můj následný email za 5-7 dnů, kde mu poděkuji za nákup a připomenu mu, pokud by měl jakékoliv potíže, mou technickou podporu 24/7 7x týdně. Současně mu nevtíravě připomenu, (s ohledem na to co koupil), například to, co si u mě kupuje nejvíce lidi. Víc nic, žádná další nabídka. No a pokud neklikne na zrušení příjmu, za další týden posílám další email, který začne tím, že si vážím toho, že nezrušil náš vzájemný kontakt, atd., atd., a zde již mohu nabídnout další produkt. Jednoduše chovat se v těch emailech velice slušně a nevtíravě, aby ten klient poznal, že si ho vážíme i když nakoupil třeba jen za pár desítek korun.

            2.) Našim internetovým obchodníkům i když mají stotisícové obraty, je líto vyhodit 500.- Kč za dobrý autoresponder siftware a používají různé, většinou free aplikace, kde se nedá nakonfigurovat takřka nic. Pak Vám chodí emaily, kde nefunguje možnost automatického odhlášení, protože tam není automaticky vygenerovaná URL, ale jen nějaké tlačítko pro ruční odhlášení. Ti bohatší využívají služeb PRO firem, (např. Smart emailing apod.), které jim sice jejich Newslettery rozešlou, ale ten osobní vztah k zákazníkovi nemají. Výsledkem pak je, že ti příjemci, jak píše pan Behemont, hledaají bejsbolovou pálku. Já zde nemohu a nechci vkládat URL na můj auoresponder, ale kdo má zájem se podívat na DEMO verzi a dostat ho zdarma, pošlete email na info(z)topcz.net.

            1. Nejlepší je, když mi nějakej takovej kokot (vždycky je to nějakej „tým“)po skončení obchodu pošle dotazník. Šup a v ten moment je celej „tým“ na blacklistu. A v případě, že mi ještě volaj na mobil, posílám bez pardonu a bez jakýchkoli diskuzí, do prdele.

            2. Hlavní problém je, že jste zmrdi.

              Co bych ještě dokázal unést je, nabídnout v prvním e-mailu v rámci hentoho poděkování a takovejch cypovin možnost se někam dobrovolně PŘIHLÁSIT.

              Ale automaticky předpokládat, že když to, co nikdy nikdo nechtěl, jako eště ručně nezruší, tak to je souhlas s dalším obtěžováním? Děláte si prdel? Jste bezpáteřní hajzlové. Tak to je, můžete se vymlouvat na dobu a nevím co, ale to, že obecná morálka v této zemi stojí za hovno, není argument pro to, že co děláte je v pořádku. A říkat vám to do vočí je jedinej způsob, jak máte aspoň šanci pochopit, že tohle vaše svinstvo není v pořádku.

              1. Do vočí je to zbytečné, lepší je bejzbolkou mezi voči.

                1. Může bejt, nemám zkušenost.

                  BTW, není pan Svalnatej s jeho teleskopem z nějaké vaší přízně?

                  1. Teleskopickou jsem měl jen anténu, co jsem na procházce ulomil z Alfy Rozserto.

  4. Ty kokso, čoboláckej zmrd mě otevřeně SPAMuje s nějakejma milionovejam databázema na SPAMování. Neuvěřitelný. A když ty zmrdy člověk půjde spálit plamenem, než to rozmnoží, tak je eště bude režim chránit…

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017