Vyhlašuji válku spammerům - zpět na článek

Počet komentářů: 98

  1. ad Behemot a JD. Newsletter zasíláme každému, kdo u nás nakoupil, takže jsme teda asi zmrdi. Samozřejmě možnost do ruda se rozpalovat nad každým spamem ve schránce vám nikdo nebere, ale smysl toho mi nějak uniká. Nyní si to skrze mně můžete vyřídit se všemi těmi asiaty a nigerijci, kteří nějakým, velmi pravděpodobně nelegálním způsobem, získali váš e-mail a posílají vám spam. Když nad tím tak přemýšlím, vůbec se na vás a vaše nepěkná slůvka nezlobím, konečně máte možnost někomu reálnému, kdo s tím má něco společného, napsat a hrozně ho zmrdat za všechny ty spamy z celého světa a tím si trochu ulevit.

    1. Zkus mi něco poslat zmrde!!! Už se těším na tvůj zmrdí Newsletter.

      1. Já teda neměl v plánu nikoho provokovat, jen jsem napsal jak to je. Ale jste teda chcete něco poslat, potřebuji váš e-mail. Jen pro zajímavost, ulevilo se vám? Kdyby to fungoval a byl o to zájem, začal bych to nabízet jako psychoterapeutickou službu, něco ve stylu Monty Python Argument Clinic. Andy´s spammer´s insulting clinic, třeba.

    2. Ja jsem po letech vyhodil Avast, dal jsem Eset a mam klid. Filtruje to velmi dobre a tech par, co prolezou, odstrelim rucne a vubec se tim dal nezabyvam.

      1. no, krome toho ze se tim zabyva propustnost Vasi linky, Vas mailserver a konecne ten Eset.

    3. Jedna věc sou automatický robotický srágory co posílaj sračky z celýho světa. Poslední dobou i lokální, rusáci a podobná mafiánská svoloč holt rozšiřuje byznys. To jsou kriminálníci a jako takový je beru.

      Že je ovšem někdo taková píča, že i tady doma mezi svejma obtěžuje všechny zákazníky aniž by se jich zeptal a eště se tím skoro chlubí…můžete se vsadit, že kdybych u vás náhodou omylem nakoupil (zatím jste se nepochlubil cotoe za kšeft), tak po tédle věci ste u mě skončili. Tak se dělá byznys: místo normální slušné propagac produktů mezi lidma si je akorát naserete, takže už k vám nepřijdou. Checht…

      1. No, to chápu. Občas se někdo takový najde. Ale okruh e-shopů se vám asi trochu zužuje, ne? Nebo musíte nakupovat v kamenných prodejnách. Jinak já se tím nechlubím, jen vás vzdělávám. Kvalitní emailový marketing na kvalitní databázi vlastních zákazníků je funkční a dělají to skoro všechny e-shopy. A to pane hlavně nečtěte nic o remarketingu a retargetingu. A slušná propagace je prosím co? Masová reklama v televizi a rádiu, nebo billboardy u dálnice? Nebo byste navrhoval cpát peníze do tištěné reklamy? Samozřejmě primárně chci posílat e-maily jen těm, kdo o ně stojí, protože jinak to stejně nemá cenu, stojí to akorát peníze. Pokud někomu nabíhá žilka z každýho spamu, co mu přistane v poště, tak to má asi jinej problém. Asi se ovšem neshodneme v tom, co je spam a co ne.

        1. Spíš bych to viděl na podporu a účast hlavně lokálních akcí v daným segmentu a tak nějak celkově zespoda, ale kontaktně, adresně mezi zákazníkama. Ale na to jste vy všichni líný jak vandráci, váš život se točí jenom mezi „Masová reklama v televizi a rádiu, nebo billboardy u dálnice…tištěné reklamy“ a pak opruzování lidí, kteří o to nestojí. Tzn. kobercový bombardování všech, co se s tím srát, žejo.

          Víte, jeden se dá přežít. Ale když jsou, jak uvádíte, podobní kriplové i ostatní a člověk se furt probírá sračkama (naštěstí poslední leta už ten učící se filtr i u Seznamu docela funguje), tak to už kurva nasere. Pravděpodobně je to dneska mnohem horší, než před 10 lety, kdy statistiky byly, že 97 % e-mailové komunikace jsou tyhle sračky. Já ani nechci vědět, kolik tisíc e-mailů dneska filtr zahazuje na jednu normální zprávu…

          1. To by me zajimalo, jak si to predstavujes, konkretne…Fakt bez ironie, vezmeme si takovy eshop, ktery z principu pusobi celorepublikove, jak by meli delat reklamu nejakyma lokalnima akcema (co to je „lokalni“, kdyz jsou eshop?), jak by neco meli delat „kontaktne“?

            Imho bud chces mit obchod a tam se daji veci delat lokalne a kontaktne (do urcite velikosti obchodu, pak uz take ne), a nebo chces mit e-shop a tam z principu toho lokalne a kontaktne moc neudelas, ne?
            Nebo mas nejaky tip?

            1. Proč by měl e-shop „z principu působit celorepublikově“? Proč ne celosvětově? A pokud naopak podle Tebe nějaké limity mít může, proč by jimi neměl být kraj, okres, ves?

              1. Tak samozrejme, ze klidne celosvetove :-) Ale bral jsem to tak, ze z ceskeho eshopu bude typicky nakupovat cech… Nehledej v tom zaludnosti :-)
                A myslel jsem to fakt bez ironie a samotneho by me zajimalo, jestli nekdo ma nejake napady, kdyz si napriklad ted zalozim eshop, tak jak ho dostat to povedomi lidi.
                Jedna metoda je „ospamovat vsechny, koho jde“, ok … pokud to takto nechceme, tak jak?

                1. Inserovat na vhodných stránkách (např. s auty či zbraněmi třeba tady). Poznámka: „inserce“ znamená „dohoda s majitelem stran podmínek“, nikoli „nacpat tam pseudočlánek“, což tady možná jde, možná ne, nevím, ale jinde se to dělá běžně a je to svinstvo. Plus případně „ospamovat“ ty, koho osobně znám a tedy vím, že je pravděpodobné, že by mohli o dané zboží/službu stát. No, a pak spokojené zákazníky slušně požádat, aby o své spokojenosti zpravili i své známé, již by mohli o dané zboží/službu stát také.

                  1. No, obavam se, ze takto to jde delat „v malem“. Ale pokud ma nekdo vetsi ambice … obavam se, ze se nejake te reklame v TV, na billboardech a podobne nevyhne :-(

                    1. Ono obecně (nikoli zcela bez výjimek, ale docela dost obecně) platí, že čím větší, tím hůř, a slušný podnik je malý.

                    2. Dlouhodobe soudim, ze neni moznost, aby na svete bylo vse „idealni“. A proto nekdo bydli v rodinnem domku se zahradou a jiny holt v panelaku. A skutecne neni mozne, aby vsichni ti z tech panelaku se vysvihli na milionare a nakoupili si rodinne domky. Proste by se sem tolik domku neveslo.
                      Stejne tak nemohou vsichni delat nejake uzasne povolani za slusne penize – proste nekdo musi delat tu „podradnou“ praci za „almuznu“. Neni mozne, aby kazda uklizecka brala 100 tisic mesicne (napriklad, ciste napriklad).
                      A take neni mozne, aby v soucasnem svete vsichni nakupovali u malych, lokalnich prodejcu. Technicky by to neslo.
                      Proste existuje – a je tomu podle me dobre – symbioza mezi „bohatymi“ a „chudymi“, temi co bydli v domech a temi, co bydli v panelacich … Temi, co jezdi MHD a temi, co jezdi auty (jsem zcela presvedcen, ze napriklad v pripade zruseni MHD -predevsim metra – v Praze by se tato stala defacto neobyvatelnou, protoze by se nikdo nikam v rozumne dobe nedostal).
                      Svety techto skupin se chte nechte prolinaji.
                      Bohacum obcas zasmrdi nejaky bezdomovec pod nos a oni to musi holt prezit…. bezdomovce obcas nasere nejakej bohac, kdyz vyhodi jidlo do kose misto, aby mu ho dal, no musi to nejak prezit…“Bohac“ chodi do svych lokalnich obchodu a musi holt prezit billboardy kolem silnice, ktere inzeruji Lidl…“chudak“ jde do Lidlu a musi prezit, ze tam koupi casto potraviny nizsi kvality a znici si jima zdravi…
                      Atd atd
                      Takze holt ty musis v nejake mire snest spam a nekdo jiny zase musi snest to tvoje vecne mentorovani :-))
                      Snad chapes princip, ktery jsem chtel vyjadrit :-)

                      Btw nemusime se tu myslim presvedcovat, ze existuje system, ktery by tyto rozdily a „nutnosti“ umel docela slusne „resit“ … mluvim o soucasnem svete, ok :-)

                    3. Myslel jsem, že se zde bavíme o tom, jak se má chovat konkrétní člověk, který nechce být grázl.

                      O tom, jak to je aktuálně venku, je asi tak nějak trochu zbytečné diskutovat — stačí se podívat ven, velké podniky (třeba takový Agrofert) mají maximální podporu, kdežto střední třída je bita kudy to jen jde (zrovna teď je nejaktuálnější bič EET, ale je toho mnohem víc a je to dlouhodobá záležitost). Ano, tak to je. A každý druhý pitomec, který má přístup k drátu, rozesílá miliardy spamů (a teď se vinou O2 — možná nejen, mně to chodí od nich — začíná rozmáhat také SMS spam, a vinou toho, že v Apple přestali při programování už před lety přemýšlet, spam kalendářový, a… a tak dále. Ano, tak to je. No a? Omezíš-li diskusi pouze na „to, jak to je“, k čemu bude dobrá?

                      Podle mne má smysl diskuse hledající cesty ven — teoreticky ideálně pro všechny (což v praxi z mnoha důvodů není reálné), nebo alespoň pro konkrétního člověka a komunitu kolem něj.

                      Speciálně stran spamu to z pohledu příjemce znamená účinné filtry (a to se řeší v jiných vláknech); a z pohledu toho, kdo služby nabízí, to znamená nechtít růstem předehnat Agrofert a inserovat zhruba* způsoby, popsanými v 5.12.2016 v 18:48, a nikoli prostřednictvím svinského spamu. Bez ohledu na to, že „jiní“ to dělají.
                      ___
                      * Nepochybně existuje i řada dalších slušných způsobů inserce, jež mne jen zrovna v tu chvíli nenapadly.

                    4. Ja na to koukam z pohledu cloveka, co si napriklad dneska zalozi e-shop, chce zacit ja nevim, dovazet z Ciny elektroniku a prodavat ji tu.
                      Tudiz to musi delat „ve velkem“, protoze v malem se neuzivi … tudiz potrebuje nejak dat vedet do sveta, ze jeho e-shop existuje.
                      Dozajiste jedna cesta je nejaka optimalizace ve smyslu vyhledavacu, dalsi cesta je urcite „byt v mediich“ (radio, Tv a podobne), dalsi moznost budou ty billboardy…
                      Nevim, nic moc dalsiho me nenapada (asi proto si neoteviram e-shop, samozrejme:-))
                      Proto jsem psal – pokud by nekoho napadlo, jak to udelat nejak dobre, ze by me to ciste ze zvedavosti zajimalo (a trebas bych to nekomu mohl doporucit, posledni tydny se stykam a jeste stykat hodlam hodne s firmama, co vznikly pred par mesici a maji prave zajem ziskavat nove zakazniky).

                      Dale se pak resilo, jestli je ci neni ok, kdyz u takoveho eshopu nakoupim, tak mi pak posilat nejake emaily s nabidkama. Zde osobne (ciste osobne) rikam, ze mi to nevadi, pokud to neni prehnane a pokud se to da jednoduse jednim kliknutim odhlasit. Sam si dokonce nechavam nejake takovehle emaily posilat (napriklad mi cca 1x mesicne chodi nejake info od nejakeho eshopu, kde jsem kdysi kupoval antenu na GSM, co tam maji noveho / levneho a nevadi mi to).
                      Chapu ale, pokud to nekomu vadi absolutne. Potom se odkazu na ten muj text o tom, ze holt zijeme ve svete, kde se podobne veci prolinaji I do sveta, ve kterem bychom je mit nechteli a neni od veci to nebrat smrtelne vazne, ale pokud mi to vadi, tak se podle toho zaridit (ja mam fakt soukromy email na Seznamu a nechodi mi spam temer zadny, takze neni pravda, ze by to neslo).

                    5. Myslím, že tam, kde není analogické zboží vyráběno nebo snadno zaveditelná jeho výroba v bližším okolí (protože je-li, je pitomost je tahat z Číny z mnoha důvodů), je vhodným řešením dohoda několika malých lokálních prodejců z různých míst na jedné společné sdílené dopravě.

                      Samozřejmě, mohu se mýlit a nemám to moc promyšlené, neboť je to obor, v němž nepodnikám a podnikat ani nehodlám, tak jsem tomu moc času nevěnoval; je to jen první nápad.

                    6. Ty seš teda Lojza. Já su třeba Panelákovej Pičus bohatec.

                    7. TV nemám a na billboardy seru, koukám po silnici. Ovšem humus ve schránce co proleze musím řešit, tj. aktivně vynaložit snahu. A to mě sere.

                    8. Tak se odstřihněte od internetu, ne?

            2. Ano, já jezdím na různý burzy, trhy a podobně, kde výnos většinou pokrývá náklady, ale je to reklama. Občas sponzorujeme kulturní události, kde máme oplátkou reklamu a taky dáváme jako příklad věci do tomboly. Taky se dají sponzorovat sportovní věci atp. atd.

              Ale jak řikám, to lopaty, který umí akorát virtuálně mlátit do klávesnice a neosobně obtěžovat lidi, nepoberou.

              1. Úplně bych samozřejmě zapomněl, jak píše pan OC, taky po fórech apod., čili přímo v cílové komunitě, a v neposlední řadě např. psaním článků s jistou úrovní odbornosti v daném tématu. To samozřejmě taky moc nejde, protože (čest výjimkám), většina kšefťáků jsou zoufalci, kteří jenom přehazují hnůj z jedné hromady na druhou a nemají o těch věcech, které prodávají, ani ponětí, natož aby s tím dokázali něco dělat. A co je nejhorší, většinou ani nechtějí.

                Výsledkem je, že 99,5 % obchodů v ČR pak třeba prodává patch kabely, který jsou z tenkýho drátu, kabely, který nejsou ani z mědi a kabely, který neviděly nikl a zlato ani z rychlíku. Hlavně že to je levný…oh, wait, ve Státech za ty prachy koupím kabel co je z mědi příslušné tloušťky a zlacenej dle normy. Ale zákazník se neptá, proto je omrdán, a prodejci jsou šmejdi, kteří sračky prodávaj bez mrknutí oka.

              2. Jak jsem psal – tohle se da delat, pokud jedes „v malem“ a lokalne. Pokud ale chces delat neco ve velkem a rekneme celorepublikove, tak to takhle asi nepujde, ne?
                A jak jsem psal vyse – je fajn, pokud ty mas napriklad obchod, zamereny na kvalitu a ne na kvantitu. V dnesnim svete ale je potreba oboji a neumim si to predstavit jinak (Proste nejaka ta Alza a CzC a podobne jsou na trhu potreba, protoze male obchody by tolik zakazniku rozhodne nedokazali obslouzit, pripadne by se z nekterych z nich stejne casem stala nejaka nova Alza, jak by vyrostli).

    4. Mate u objednavky zaskrtavatko „chci od vas dostavat otravny newslettery“ (klidne s pozitivneji ladenym textem)? Takovy, ktery lze i odskrtnout? Pokud ne, pak jste asi opravdu zmrdi. :) Sorry, ale to, ze nekdo jednorazove objedna nejakou blbost, prece vubec ani v nejmensim nenaznacuje, ze od vas touzi neco dal dostavat. A ze se muze jednoduse odhlasit? To je stejnej argument, jakej se pouzival v dobach, kdy nekteri zkouseli rozesilani „newsletteru“ na vsechny nahodny adresy, ktery dokazali najit. A je stejne spatnej jako tenkrat.

      1. Predpokladam, ze nekde ve Vseobecnych obchodnich podminkach to je defaultne nastaveno, ze s tim zakaznik nakupem automaticky souhlasi ci tak neco…
        Btw osobne nemam s timhle problem u eshopu, ktere na tu vec i dopredu upozorni a zeptaji se, tam je to ok. Pokud neupozorni a jde to jednim klikem v emailu odhlasit, tak to jeste beru jako ok…

  2. Nejlepší řešení je najít podle IP adresy skrýš zmrda co to rozesílá a pokud je to v dosahu, zajet tam s bejzbolkou. To se osvědčilo. Ta partička co jsem ji navštívil minule kvičela že jenom rozesílají newsletter. Většinou jsou to hate frííí cyklobuzny, tak není vůbec těžké jich pět vyřídit. Rozhodně je to účinnější než někam stokrát marně klikat.

    1. @PP: najít skrýš zmrda podle IP předpokládá, že je zmrd kromě zmrda ještě pyramidální trotl. A nahánět spammery s bejzbolkou předpokládá, že je naháněč… no, hoden svého nicku. Ale neber to prosím tak, že ti chci pochybnostmi ničit tvůj vlhký sen o tom, jak jsi bejzbolkou vymlátil pět hate frííí cyklobuzen.

      1. Mimochodem, „bejzbolky“ prodáváme taktéž, takže pokud bys jí náhodou koupil u nás… :-) no nic..

        1. A paralyzéry máte taky?

          1. taky. Použití na nebohého prodavače, který s newslettery nemá nic společného, ovšem taky není moc etické a správné, navíc je to v jiné trestní sazbě. No ale proti gustu..

            1. To je totiz presne ten model, kdy si Cech nasranej na vladu jde zchladit zahu na zenskou na urade. Pritom ona (zpravidla) neni ten, kdo nejaky vopruzglejt poslal a krome toho tu vladu si zvolil onen Cech.

              Jenze ono je jednodussi jit se vyrvat na tu babu, protoze na to ma skill&brain.

              1. zase na prvni stranu, ta baba za prepazkou je zkratka kolaborant a ja osobne neverim na „nekdo to delat musi.“ – nemusi to delat nikdo a kdyby se k tomu tak kazdy postavil, tak by napriklad zadne vopruzglejty nechodili.

                1. Tak. Většina dozorců v lágrech tam šla taky dobrovolně, protože to jsou nejhorší svině, ani ne lidský. To jsou ti, co tomu svinstvu (třídní nepřítel, rasovej nepřítel etc.) opravdu věří. Všechno ostatní jsou jenom obezličky (sim, sem jenom plnil rozkazy, sim), jak se následně vyhnout provazu.

              2. Na druhou stranu to je validní strategie, pokud se dělá masově a důsledně. Ve vládě může být libovolný hovado, ale když se poslední pohůnek bude bát jeho vůli prosadit, bude občan v bezpečí.

        2. Mozna by to mohl dotycny objednat pres Internet s „vyzvednutim na prodejne“ a nasledne po otestovani zanechat tamtez s tim, ze zbozi nesplnuje jeho predstavy. Jako sluzbu zakaznikum to umim ocenit ;-)

    2. ,,,ale oni prece „jen delali svoji praci“… a ty ses na ne tak chnusnej ;-)

  3. Bejzbolka je nejúčinnější spamovej filtr.

  4. Nejsem si jistý, jestli bych zasílání alespoň oborově relevantních nabídek v B2B režimu říkal spam.

    1. Na režimu nezáleží. Říkejme mu ZMRDSPAM.

  5. Není jednodušší zřídit si mail u někoho, kdo spamy řeší, dál rozdávat pouze tuto novou adresu, a ze staré si nechat vše přeposílat s tím, že to nová schránka vyřeší svým antispamem?

    1. je :)

    2. Příliš ne. Větší část spamů se filtruje na základě informací, které nejsou přímo v emailu a takovým přeposláním se tyto informace nedostanou k cílovému serveru a ten pak bude mít rozhodování velmi ztížené. Prakticky pak může posuzovat jen obsah zprávy, který ale není tak důležitý.

      Velmi účinné je filtrování na základě zdrojové IP adresy odkud se mail „snaží“ přijít. Ta se kontroluje vůči veřejným blacklistům. Dále se může ověřovat, zda daná IP dle DNS záznamů na doméně odesílatele je pro odesílání za tuto doménu oprávněná atd.

      Dále nejběžněji používaný způsob automatizovaného přeposílání naopak dost zvyšuje pravděpodobnost, že bude email vyhodnocen jako spam neoprávněně.

  6. Autor píše SPAM, ale asi spíš myslí nějaký newslater?

    Pokud opravdu myslí SPAM, tak je jeho počínání absolutně zbytečné. Spamy se v drtivé většině rozesílají s podvrhnutou adresou odesílatele, takže adresa odesílatele, kterou on chce takto „trestat“ je buď neexistující, nebo s tím její majitel nemá nic společného.

    Bohužel existuje tak jedna/dvě možnosti (SPF a Caller_ID), jak se bránit tomu, aby někdo rozesílal emaily a podvrhával do nich jako odesílatele vaši mailovku. Obě fungují na obdobném principu a princip vyžaduje pro svou funkčnost jak úsilí na straně držitele domény, tak na straně příjemce mailu.

    1. Přesně tak. Pokud je tu programátor, který alespoň jednou řešil nějaké automatizované posílání emailů (nemusí jít hned o SPAM, ale třeba pravidelné posílání vnitroponikových reportů, apod.), musí se za břicho popadat.

      Lze se spolehnout na to, že emailová schránka s adresou odesílatele vůbec neexistuje. Je to jen alias, který vůbec nic reálně neznamená, takže je možné prakticky z jakéhokoli serveru (dokonce není ani emailový server potřeba), pokud to jeho zabezpečení dovoluje, odeslat email s libovolnou (třeba i existující) adresou odesílatele. Mnohem více o odesílateli prozradí hlavička emailu, kterou ale v emailovém klientovi Seznamu zřejmě vůbec neuvidíte.

      Takže nehledě na to, že zmiňovaný SPAM rozhodně není rozesílán lidskou silou, posílat cokoliv zpátky je holý nesmysl.

  7. Když je to nějaký spam na magické hadice a podobné nesmysly, tak si to všechno objednám na dobírku třeba ve třech kusech. A ona jak Česká pošta nezvoní a nedává oznámení….

    1. Dobrej nápad. Začnu to objednávat sousedovi a zabiju dvě mouchy jednou ranou.

  8. Nevím co tu všichni řešíte (i když souhlasím, že je nesmysl mít jeden email). Pokud však jde o české firmy, či firmy působící v ČR (jako že ano), platí pro ně zákon 480/2004 sb. a naposledy pak změny uvedené v 89/2012 sb., § 2986 (dotěrné obtěžování). V každé reklamě musí být jasně uvedeno, kde příjemce může bez zvláštních nákladů přikázat ukončení reklamy. Jestliže nedojde k nápravě, pak tuto problematiku řeší Úřad pro ochranu osobních údajů a pokuty nejsou symbolické. V mém případě (pokud nešlo rozesílání vypnout) stačila vždy jen pohrůžka předání věci ÚOOZ a mám klid. Jedinou tuzemskou reklamou, které se bez antispamu nezbavíte, může za určitých okolností být taková, kterou Vám zasílá poskytovatel freemailové služby (pokd nemáte na doménu, dobře Vám tak)…

    § 2986
    Dotěrné obtěžování

    (1) Dotěrné obtěžování je sdělování údajů o soutěžiteli, zboží nebo službách, jakož i nabídka zboží nebo služeb s využitím telefonu, faxového přístroje, elektronické pošty nebo podobných prostředků, ačkoli si takovou činnost příjemce zjevně nepřeje, nebo sdělování reklamy, při kterém její původce utají nebo zastře údaje, podle nichž ho lze zjistit, a neuvede, kde příjemce může bez zvláštních nákladů přikázat ukončení reklamy.
    (2) Rozesílá-li se reklama na elektronickou adresu, kterou podnikatel získal v souvislosti s prodejem zboží nebo poskytnutím služby, nejde o dotěrné obtěžování, pokud podnikatel tuto adresu používá k přímé reklamě pro vlastní zboží nebo služby a druhá strana reklamu nezakázala, ačkoli ji podnikatel při získání adresy i při každém jejím použití k reklamě zřetelně upozornil na právo přikázat bez zvláštních nákladů ukončení reklamy.

    1. Já su takové pičus, že se mmně líp ohání bejzbolkou než paragrafama.

    2. Zákon je na piču, jako že napřed každej pošle kýbl hoven ze kterýho se můžu až pak vodhlásit? Co já bych se vodhlašoval? Sem se kurva v prvé řadě k ničemu nepřihlásil! Nejsem sekretářka nějakejch obtížnejch zmrdů abych si dával práci eště s tím, že budu řešit jejich sračku, kterou jsem nikdy nechtěl, nechci a chtít nebudu!!!!

      1. Moje řeč. Život je příliš krátkej na to abych ztrácel čas čtením zapičenejch njůsletrů od zmrdů.

        1. S takovou argumentací pak ovšem patříte na hovínky.cz a ne sem.

          1. Pajdák práva, zvládne kráva. A podle toho vypadá tvoje argumentace zmrde.

  9. Bojovat se s tím samozřejmě dá, je jen na vás, na jaké úrovni do toho chcete jít. Předem varuji – vykašlete se rozhodně na to, co v článku naznačujete. Proč?
    a) Je to zbytečná práce a náklady. Proti profesionálním spammerům v podstatě nemáte šanci bojovat silou, taháte za kratší konec špagátu. Pro mnoho z nich je to kšeft, pro vás je „protiútok“ jenom dočasně zábavná bokovka. Další informace naleznete v odborné literatuře, například zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Důmyslný_rytíř_Don_Quijote_de_la_Mancha
    b) Aktivní protiútok už tu byl, dokonce ve světovém měřítku a ve formě pokusu o komunitní projekt, který měl automaticky útočit zpět na spammery, v podstatě na principu DDOS na jimi užívané servery. Výsledek? Velmi rychle byli úřady, které se spamem zabývají upozorněni, že pokud toho _IHNED_ nenechají, bude s nimi zacházeno rovněž jako se spammery a budou tak také trestáni. Game Over a vás by to čekalo také, navíc byste byl mnohem snadnějším cílem pro postih.
    Takže co s tím? Pasivní přístup:
    a) Provozujte si vlastní poštovní infrastrukturu s pořádným antispamem, ale to pro vás asi nemá smysl.
    b) Provozujte si pronajatou poštovní infrastrukturu někde v cloudu, která disponuje pořádným antispamem, například něco na bází Office365, ale je toho samozřejmě více. Jenže to se vám asi nechce.
    c) Provozujte si hostovaný mailbox na službě, která umí slušně filtrovat spam, je jich také povícero, ale to se vám také nechce, jak píšete.
    d) Poříďte si solidní antispam ať již zabudovaný do poštovního klienta, nebo jako doplněk, nebo jako nějakou filtrační cloudovou službu. Něco málo to bude stát, ale pomůže to. Jen bohužel to nebude mít ten zábavný efekt spojený s protiútokem, který zjevně chcete.
    e) Na spamové volání a SMS si můžete nainstalovat něco jako tohle: https://www.truecaller.com/cs
    Aktivní přístup? Nechte práci ouřadům, však je za to platíte, proti tuzemským spammerům zajímavé řešení, ale musíte vědět, jak vyplnit formulář:
    a) Nastudujte: https://www.uoou.cz/formular-stiznosti-jak-podat-stiznost-na-nevyzadana-obchodni-sdeleni/ds-1501/archiv=0&p1=1493
    b) Stěžujte si: https://www.uoou.cz/stiznost.asp#obalhlava
    c) Sledujte jak jsou pilní: https://www.uoou.cz/aktualni-stav-stiznosti/ds-1509/p1=1509
    Samozřejmě se ještě můžete zapojit do nahlašování spamu blacklistům, které jsou docela hodně využívány správci mailových serverů. Dotyčný bývá hodně překvapený, když je IP adresa jeho SMTP serveru zabanována, nebo ho vykopne rovnou jeho hostingová firma, které zabanují její server(y). Ale musíte se o tom něco naučit.
    _______
    !!! Asi bych se opravdu nejdříve ujistil, že jste si dotyčné maily, například během nákupu, neobjednal.

    1. Všichni tu dobře víme jak to dopadne když to necháme úřadům. Pálka je pálka.

    2. Nicméně děkuju za kontakt na ÚOOÚ, už jsem tam poslal 5 podnětů. Třeba mi to ušetří cestu do Liberce, Chebu a Plzně. Teď v zimě mě jízda s nataženou střechou zas až tolik nebaví. Dávám ÚOOÚ čas do jara. Když je neumlčí, zajedu tam jen co se oteplí.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017