Vyhlašuji válku spammerům - zpět na článek

Počet komentářů: 98

  1. Mas eshop a pouzivas nejaky zadarmo emailovy server ? :-O
    A nebo mas svuj mail server a nejses schopny si tam poridit spam filter ?:-O
    Asi vubec nechapu, v jake jses situaci :-((
    Btw pokud ten nejmenovany server je Seznam, tak tam na soukromem emailu nemam se spamem temer zadne problem – opravdu mi prijde tak 1 spamovy email tydne. A to je muj email uz asi 15 let stejny a myslim, ze ho ma uplne kazdy, kdo spamy rozesila..
    A I kdyby ne, tak se daji nastavit nejaka klicova slova, kdy to pak ty emaily rovnou maze…
    Fakt jsem z toho nejaky zmateny :-(

  2. Spam v SMS se, bohužel, vinou O2, docela rozmáhá :(

    Jinak stran e-mailů, podle mne nejrozumnější je mít na straně příjemce dobrý stochatický (bayesovský) filtr — v Mac OS X je takový od přirození, pro ostatní systémy nevím, ale nepochybuji, že bude také existovat, ne-li ve standardní konfiguraci, pak jako doplněk.

  3. 1) je to zbytečné
    2) je to zbytečné
    3) hodí tvou adresu do spamu a můžeš posílat co chceš a oni to neuvidí
    4) noreplayrovnou mažou
    5) frajer bys byl kdybys to udělal tak aby to fungovalo automaticky.
    6) jestli to je seznam tak jsi vůl, ten spam neblokuje schvalne protože z toho má prachy
    7)pořid si vlastní domenu a hod se na microsftackej outlook, to je celkem killer spamu.
    8) ale děkuji za to že jsi s tím začal bojovat
    9) i když platí pravidlo č. 1 a 2 současně.

  4. Podělím se o takový decentní lifehack: jsem tak jednou přemýšlel, jak trackovat, kdo šíří mou emailovou adresu spammerům. Tak jsem na své doméně zprovoznil doménový koš s přesměrováním *@moje_domena.cz do jedné reálné schránky a vždy, když někam zadávám emailovou adresu, před zavináč umístím název onoho serveru, kam adresu zadávám.

    Stats po několika letech:
    Nejhůř dopadlo O2, které nějakým způsobem rozšířilo jednu konkrétně vytvořenou adresu užitou jednou v životě jako kontakt pro mé podnikatelské SIM karty (tvoří více než 50% spamů) a bohužel si spammeři oblíbili i mou emailovou adresu použitou jako „profilovou“ před upgradem redakčního systému na D-FENS webu..

  5. Spammem proti spammerům! Ti se z toho sesypou rozkoší, až dostanou potvrzení, že tahle adresa je funkční a sedí za ní živý člověk. To těch spammů bude hned míň.
    #whatadork

    1. přesně tak. Chtěl jsem to sem připsat a není větší kokotiny, než potvrzení, že je adresa funkční. Hned bude oflagovaná, že má být na jednom z prvních míst pro každý spam.

  6. By mě zajímalo jestli rozesíláte zpět reklamní letáčky co Vám přijdou do poštovní schránky? Já s tím šup do kamen, se spamem pak „Delete“.
    A to mám na schránce „letáky ne“ a na doméně SpamAssassin.
    Ganžopádně, Vám „Done Quijote de la Mancho“ přeji hodně štěstí.

  7. Jako majitele obchodu, který pravidelně jednou tydne rozesílá reklamní sdělení (zakaznikum, kteri u nás nakoupili), mne vždycky hrozně „pobaví“ takovýto exot, který se vydá do boje se spammery. Jelikož ovšem nedosáhne na čínské prodejce preparátů na zvětšení penisu, případně ukrajinské profesionální nevesty, začne si vybíjet svoji frustraci na českém obchodníkovi. Nevadi, že dole v mailu mame tlačítko na odhlášení z databaze (které tam John Wang obvykle nemá), nevadí, ze dnes již většina emailových schránek umí sama velmi dobře tridit nevyžádanou poštu. Takže jednou za půl roku nám přijde od úřadu výzva k vymazání emailu xy z databáze. Tak to uděláme (ačkoliv by se mohl exot odhlásit sám) a je to vyřízeno.mne samozřejmě spam také vadi, jen jsem schopen rozlišovat a nemám potřebu chladit si zahu na tom, kdo je nejblíž, když mi navíc odesílá mail dle zákona. Hlavně, jak píše někdo nahoře, je to zbytečné.

    1. To tlačítko na odhlášení tam bývá zpravidla proto, aby příjemce spamu mohl odesílateli potvrdit, že jeho (=příjemcova) adresa je živá. Takže na to nikdo nekliká a případně rovnou hlásí.
      Tak třeba toho chlapec aspoň využije a do toho vraceného spamu vloží taky nějaké svoje komerční sdělení.

    2. Jo a klienti se přihlašují na ta vaše sdělení sami a dobrovolně, nebo jim to tam mrdáte hlava nehlava aniž by to kdokoli chtěl a alibisticky se kryjete tím, že to není SPAM, je to přece todleto vopchotní sdělení a maj tam tlačítko, přece né?

      Pokud jste první případ, tak vás to velmi šlechtí a beru vás v náležité úctě.

      Pokud naopak ten druhej, což je ovšem přes 90 % všech (a dokonce si mnozí zmrdi neváhaj mě někam zařadit i když jsem u nich ani v životě nic nekoupil a jediná naše komunikace byla, že jsem se před 3 lety na něco ptal, takže jsem těžko asi zákazník, žejo), tak jste jeden z mnoha dalších zmrdů a špín na rozbití držky a táhněte do prdele.

    3. Mě zas vždycky hrozně „pobaví“ nějakej exot, kterej provozuje eshop, kde se nákupem automaticky k tomuhle spamu přihlásím, aniž bych měl při nákupu možnost to odkliknout. Ta přichází až s prvním spamem a jak už bylo napsáno nade mnou, je to potvrzením, že na druhý straně počítače sedí živej nebožák.

      Víte co by možná pomohlo? Kdyby ta hláška o odhlášení nebyla až úplně dole a navíc menší velikostí písma, než zbytek toho reklamního sdělení. Toho by si pak ten chudák, vidící rudě vzteky, že se musí zase probírat vším tím marastem co mu přistál do schránky, všimnul. Ale smích prý léčí, tak chápu, že se chcete jednou za půl roku taky „pobavit“.

      Samozřejmě pokud nejste ničím, co jsem popsal, pak smekám a má úcta.

  8. Ale tímto neobhajuju ceske obchodníky, kteří nakoupili cizí databazi.

  9. Něco mě uniká, ale není snažší a méně energeticky náročné použít třeba „nevyžádonou poštu“, případně vytvořit příslušný filtr?

    1. Je, ale neobsahuje to tu strašlivou pomstu spammerům.

      1. Pravda, tuto fíčuru jsem opomenul :-)

        1. to je ale zcela virtuální, tedy zdánlivá, fíčůra, které touto cestou nikdy nedosáhne, spíše ale nasere dost lidí,kteří tam jsou jako údajný odesílatel. Dyť ten blb těm spamerům dokonce pomáhá.

      2. Vskutku uniká – tohle neřeší příčinu, ale jen následky, a to ještě jen pro vás/jedinou osobu. Takže teď se chvíli zamyslíme a zkusíme společně vymyslet, jak neřešit následky problému, ale tu příčinu. Spammeři porušují dobré mravy, na což zákon pamatuje ale nikdo to nevymáhá, protože česká předposranost, takže jak se vypořádat se společnostmi jako O2, které se*ou na všechny pravidla a zákony a dělají si co chtějí včetně bezostyšného okrádání zákazníků (příklad z praxe – vypršel termín platnosti kreditu, tak ho „po novu“ zlodějsky strhnou a už nevrátí, i když si dobijete hned druhý den poté… co na tom, že to bylo 150,- Kč v telefonu osmiletýho kluka), a se všemi ostatními, co si morálku pletou s amorálností?

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017