Otevřený dopis řediteli MP Ostrava - zpět na článek

Počet komentářů: 8

  1. pokud nedržíte odpověď a je to pravděpodobné tak to navrhuji upravit a poslat znovu:

    žádám o informace dle Zákon č. 106/1999 Sb.Zákon o svobodném přístupu k informacím.
    Odpověď požaduji zaslat na email:
    váš text
    s pozdravem
    Jméno, Přijmení, adresa, datum narození

    1. Ještě předtím však doporučuji si zjistit, co je to „informace“ ve smyslu tohoto zákona. Tento text by jako žádost dle 106 neuspěl.

      1. Ale takhle to vůbec nestojí. Nejde o to jestli text uspěje nebo ne. O tom rozhoduje příslušná osoba a když nechce nemusíte pochodit ani z otázkou položenou ANO/NE. Text by se pravda mohl předělat, ale já soudit nehodlám. Jde o to, že když to podá dle výše uvedeného tak reakci musí obdržet (do 7dní odmítnutá, do 15 reakce). Navíc ta odpověď má být zveřejněna na stránkách organizace (Povinně zveřejňované informace). Jistě pravděpodobně kvůli obsahu neuspěje a pošlou ho do …. ,ale aspoň na tom bude razítko. Lepší než aby to skončilo v koši.

  2. Domnívám se, že v případě stání vozidla na parkovišti s řidičem uvnitř nešlo o parkování, ale o stání.

    n) stát znamená uvést vozidlo do klidu nad dobu dovolenou pro zastavení,
    o) zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu,

    Protože parkování znamená opuštění vozidla řidičem, vidím postup měšťáků spíš jako zneužití pravomoci. Pletu se?

    1. Mam takove tuseni, ze Zakon o pozemnich komunikacich nedefinuje, co je to parkovani. Tudiz z toho neplyne, jaka cinnost se presne na parkovisti dle tohoto zakona provadi. Mozna se mylim.

      1. To máte pravdu, že to zákon explicitně nedefinuje. Tak nám to pouze říkala učitelka v autoškole, že když zastavím auto a někdo vystupuje nebo něco vykládám, tak je to zastavení. Když je to delší, tak je to stání. A když řidič od vozu odejde, tak je to parkování. Intuitivně asi správně, ale přímo v zákoně to není.

        1. instruktorka je piča.
          když vozidlo stojí, řidič je vně vozidla ale auto je nastartované a osvětlené, popřipadně má zapnuté výstražné znamení, jedná se o ZASTAVENÍ.
          Pokud vozidlo je uvedeno do klidu, znamená to že se ani vačková hřídel netočí a po sešlápnutí plynu a zařazení rychlostního stupně se auto nerozjede jedná se o STÁNÍ.
          Stání je i to, když vypnete motor, světla a jdete vyndat věci z kufru, už je to STÁNÍ.

          žádný parkování v zákoně opravdu není, protože se může jednat o stání i když řidič vozidla sedí metr od něj.

          1. Pojmy jsou vymezeny účelem a časem:

            §2, zák. 361/2000 Sb.

            n) stát znamená uvést vozidlo do klidu nad dobu dovolenou pro zastavení,

            o) zastavit znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu,

            Vozidlo je uváděno do klidu v obou případech (vozidlo je v klidu vůči okolí, motor podle mě běžet může, stejně jako větráky, atd.). Konečně auta se START/STOP nebo elektromobily by de facto nešlo jen zastavit.

Komentáře jsou uzavřené.

D-FENS © 2017